Oříškový dortík s vaječným likérem

Angel 666 Kuchařka: Angel 666

Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry, Řezy 9 názorů

Suroviny

Těsto:
4 vejce
4 lžíce krupicového cukru
1 lžička vanilkové pasty nebo dřeň z vanilkového lusku
100 g mletých lískových oříšků
1 lžíce strouhanky
2 lžíce vaječného likéru
Na povrch:
250 ml smetany ke šlehání
1 ztužovač šlehačky - Smeta fix
2 lžíce moučkového cukru
1 lžička vanilkové pasty
vaječný likér
strouhaná čokoláda
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z bílků ušleháme tuhý sníh, postupně přišleháme cukr a žloutky.
    Pak vmícháme vanilkovou pastu, oříšky a vaječný likér.

  2. Dortovou formu o průměru 20 cm vyložíme pečícím papírem, boky formy potřeme máslem a nalijeme těsto.
    Pečeme při 180°C asi 20 minut.
    Pečený korpus vyjmeme z trouby a necháme trochu zchladnout ve formě. Pak opatrně vyjmeme z formy.

  3. Smetanu vyšleháme dotuha se ztužovačem, cukrem a vanilkovou pastou.
    Povrch a boky korpusu potřeme tenkou vrstvou šlehačky. Posypeme nastrouhanou čokoládou.
    Zbytek šlehačky dáme do zdobícího sáčku a na dort nastříkáme kolečka. Středy nastříkaných koleček vyplníme hustým vaječným likérem.
    Hotový dortík necháme před podáváním chvíli v chladu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 89 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Oříškový dortík s vaječným likérem

  • Angel 666 Angel 666(autorka receptu)

    Simona Skolakova: ;-):-)

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Angel 666: Jituš mockrát ti děkuji;-):yes::yes:Podívám se taky,líbí se mi.;-):yes:

    Odpovědět

  • Angel 666 Angel 666(autorka receptu)

    Simona Skolakova: složení: cukr, voda, extrakt z vanilky, mletý vanilkový lusk a zahušťovadlo - tragant. Netušila jsem, co je tragant a tak poradil google: Tragant je pryskyřice vytékající při poškození kůry asijských keřů rodu Astragalus gummifer. V potravinářství se používá jako zahušťovadlo, stabilizátor a emulgátor. Přidává se do ovocných želé, cukrových polev ke zdobení, ovocných dření, do francouzských dressingů, majonéz, pomazánek, nízkotučných jogurtů a sladkostí ...

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Zaujala mi ta vanilková pasta,ale mám dotaz z čeho ta pasta vůbec je, krom vanilkového lusku ;-)

    Odpovědět

  • RubyRom RubyRom

    Angel 666: Moc děkuji za odpověď, podívám se po ní.:-K

    Odpovědět

  • Angel 666 Angel 666(autorka receptu)

    RubyRom: u nás ji mají pořád v tesku nebo i v Kauflandu mezi věcmi na pečení, stojí okolo 70 kč a vydrží docela dlouho. Zvykla jsem si ji používat, opravdu dobře voní :-). Abys věděla, co hledat, tak jsem přidala fotečku ;-)

    Odpovědět

  • RubyRom RubyRom

    Tento recept se mi líbí a mám dotaz. Kde prosím kupuješ tu vanilkovou pastu? Ještě jsem ji neviděla a používám vždy vanilkový lusk, tedy vnitřek a lusk dávám vařit do smetany nebo ho vložím do dozy s cukrem. :yes:

    Odpovědět

  • Angel 666 Angel 666(autorka receptu)

    Jana Dorazinová-Remková: Jani, to je rychlost :-Q, moc děkuji, i když dneska mi to zdobení fakt moc nešlo :-8

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Krásné! :-O:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: oříškový dortík babovka s vytekajici nutelou vaječný likerový dortík dezert s vytekajici cokoladou vytékající čokoláda recept kolečka s vaječným likerem oriskovy dort s vaječným koňakem oříškový keř dortíčky s vaječným likérem

Zapomněl/a jsem heslo