Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Linecké košíčky plněné nivovou pomazánkou

Kombinace lahodných máslových košíčků se slanou nivou a křupavým vlašským ořechem vás nenechá v klidu. Připravte originální a chutné pohoštění pro návštěvu nebo na rodinnou sešlost. Košíčky jsou akorát do ruky a vypadají nádherně.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

RubyRom RubyRom

Středně náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby odpočinutí těsta a chladnutí košíčků

50 min (40 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby odpočinutí těsta a chladnutí košíčků)

Suroviny pro 1 dávka

15 košíčků

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Na vál prosejeme mouku, osolíme a v mouce uděláme důlek. Dáme do něj žloutek a nakrájené změklé máslo. Krok 2: Vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie. Uložíme na 2 hodiny odpočinout do lednice. Krok 3: Včas předehřejeme troubu na 180 °C a připravíme formičky na košíčky. Krok 4: Odpočaté těsto rozdělíme na stejně velké dílky a naplníme připravené formičky. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 8-10 minut. Poté necháme vychladnout a košíčky z formiček vyklepneme. Krok 5: Nivu nastrouháme a přidáme změklé máslo a majonézu. Ušleháme do hladkého krému a pomocí cukrářského sáčku naplníme košíčky. Ozdobíme vlašskými ořechy.

TIP: Slané krémy a pěny k pohoštění

Zveřejněno 2. 1. 2026

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J6Xy2

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J6Xy2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Romanko, máš nějaký fígl na vyklápění studených košíčků? Já je musím vyklápět ještě teplé, studené se mi dost rozbíjejí.

Nadja: Fígl nemám , košíčky mi z formiček krásně vypadávaly. Možná záleží na tom jaké je těsto, opravdu nevím.

RubyRom: děkuji, také nevím, čím to může být.

Suroviny:
mouka hladká, máslo, žloutek, sůl, sýr niva, máslo, majonéza, ořechy vlašské

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu