Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nepečený dort s jahodami a borůvkovou marmeládou

Nepečený dort se základem z karamelových Lotus sušenek doplňuje jemný a nadýchaný tvarohový krém s mascarpone a šlehačkou. Kousky jahod uvnitř krému a borůvková marmeláda dotváří lahodnou kombinaci chutí.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

BinaSa BinaSa

Středně náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min bez dob tuhnutí

40 min (40 min příprava, bez dob tuhnutí)

Suroviny pro 1 kus

dortová forma o průměru 25 cm

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Jahody očistíme a 1/3 nakrájíme na malé kousíčky, 2/3 necháme nahoru na ozdobu. Máslo rozpustíme. Krok 2: Sušenky rozdrtíme (v mixéru, v pytlíku pomocí válečku nebo ručně nalámeme na malé kousky). Přidáme máslo a dobře promícháme. Krok 3: Sušenkový základ vysypeme do dortové formy a rovnoměrně rozprostřeme. Upěchujeme pomocí dna sklenice nebo jen dlaní. Vložíme do lednice a necháme ztuhnout. Krok 4: Mascarpone, tvaroh, vanilkový cukr a smetanu vyšleháme do hustého krému a poté do něj lehce vmícháme nakrájené jahody. Krok 5: Na ztuhlý korpus dáme 2/3 marmelády a rozetřeme. Poté navrstvíme všechen krém a uhladíme. Krok 6: Doprostřed dáme zbytek borůvkové marmelády a ozdobíme dle libosti zbylými jahodami a dáme opět do lednice vychladit a ztuhnout. Krok 7: Čirou dortovou želatinu připravíme podle návodu na obalu. Po lehkém vychladnutí dort rovnoměrně zalijeme. Krok 8: Dáme do lednice zcela ztuhnout alespoň na 4 hodiny.

Zveřejněno 3. 1. 2026

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6BOq

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6BOq

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mascarpone, smetana ke šlehání, tvaroh plnotučný, cukr vanilkový, jahody čerstvé, marmeláda borůvková, sušenky, máslo, želatina prášková

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu