Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smažák z hrnečku

Smažák z hrnečku je jednoduchá a zábavná varianta klasického smaženého sýra. Kombinace sýra, šunky a vejce vytvoří po upečení krásně vláčnou a plnou chuť, aniž byste museli rozpalovat olej nebo připravovat trojobal.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Hrnky vymažeme olejem nebo použijeme ten ve spreji a vysypeme strouhankou. Krok 2: Do hrnečku postupně navrstvíme sýr, nakrájenou šunku, rozklepnuté vejce, opět šunku a sýr. Povrch zasypeme vrstvou strouhanky. Krok 3: Hrnky postavíme do vyššího plechu a zalijeme je vroucí vodou do poloviny jejich výšky. Krok 4: Pečeme v troubě předehřáté na 230 °C asi 20 minut, dokud povrch nezezlátne.

TIP: Jak udělat mug cake

Zveřejněno 10. 1. 2026

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Smažák z hrnečku

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PNWAW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Smažák z hrnečku

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PNWAW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Stačí jen nasypat strouhaný sýr do vymazaného a strouhankou vysypaného hrnečku nebo keramické zapékací misky, navrch dát opět trošku strouhanky a kousek másla a upéct v troubě. Pokud použijete varnou keramiku, nemusíte nádobky dávat do žádné vody - je to hotové za pár minut. Chutná, zdravější a méně zatěžující varianta oblíbeného českého pokrmu. 😉

Tento recept už tu je (pod číslem 25841), je úplně totožný.

Suroviny:
sýr strouhaný, šunka, vejce, strouhanka, tuk

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu