Smažený sýr - smažák
Smažený sýr, alias smažák, je stále jedno z nejoblíbenějších jídel českých hospod i restaurací. Říká se, že u přípravy tohoto pokrmu vlastně není co zkazit, snad jen špatný výběr sýra. Nicméně je dobré znát pár triků, aby během smažení nevytekl.
Suroviny pro 2 porce
2 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 883 kJ / 211 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,36 g |
Tuky | 15,12 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 199 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 1,40 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
30. 6. 2024 14:46
čo sa týka obaľovania syra (aj rezňov) - používam už vyše 20 rokov na obaľovanie polohrubú múku. Aby nám syr počas vyprážania nevytiekol, musí byť obalený dokonale z každej strany - aj na tých najtenších hranách. Treba to kol dokola skontrolovať. Vkladať do dostatočne zohriateho oleja.
9. 10. 2022 14:31
Dobrý nápad. Určitě někdy vyzkouším. Nedávno jsem jedla smažené blaťácké zlato a bylo to super
25. 7. 2021 11:45
mika59: Dnes dělám smažák, dle tvého receptíku, snad nevyteče! Už jsem zkoušela, kdeco, ale ten sýr nemá, ani čest a svědomí a vždycky někde trošku vyteče. Jak to jen dělají v restauraci?
Tentokrát to vyšlo, než začal trošku pouštět, už byl hotov a šel na talíř.
Tentokrát to vyšlo, než začal trošku pouštět, už byl hotov a šel na talíř.
17. 4. 2021 20:24
Zilvy: bramborový škrob.
17. 4. 2021 20:18
rebeka: souhlasím že sůl je zbytečná.
17. 4. 2021 20:13
Miilan: můžu se zeptat co je Solamyl?
3. 10. 2019 13:22
Říká se, že u tohoto pokrmu a jeho přípravy, vlastně není co zkazit. Snad jen špatný výběr sýra. Ovšem je úsměvné, jak se někdo snaží dodržovat termín "trojobal". Hladká mouka má v prvé fázi, třeba u masa, květáku nebo patizonů, účel pouze zbavit pokrmu povrchové vody, aby na ní ulpělo vejce. Proč tedy namáčet suchý sýr do vody, aby na něm ulpěla mouka? To je naprosto zbytečné! Zkuste jednou mouku prostě vynechat, protože u sýra tento účel neplní. Do dvou rozšlehaných vajec dejte jednu lžíci Solamylu a poté 2x obalte ve strouhance.
7. 11. 2017 22:08
Na fotce vypadá nádherně, hned bych si dala. Metodou pokus/omyl jsem se dopracovala ke 30% eidamu, s vyšším obsahem tuku to nefunguje a s goudou už vůbec ne....ale dostala jsem takovou chu´t že snad zkusím leerdammer light....
nakonec jsem neodolala, přikládám foto, s doma naloženými paprikami místo tatarky...
nakonec jsem neodolala, přikládám foto, s doma naloženými paprikami místo tatarky...
28. 4. 2016 14:46
Aby plátky sýra nebyly plané doporučuji před obalením natřít slabě jednu stranu sýra něčím co máme rádi např.pálivou pastu ,obalený sýr dejte do mražáku na hodinku ,je to opatření proti roztékání.Jinak obalený sýr v mražáku je připravený na použití kdykoli jindy.Půjde to i bez namáčení do vody.
20. 12. 2015 07:03
Smažák se zajímavou vychytávkou nemá chybu. Chutnalo.
5. 12. 2015 20:34
souhlasím smažák je fantasickej, i když do dietních jídel napatří, ale miluju ho,-)))
12. 1. 2014 21:19
Jo tak ten bych si dala
12. 1. 2014 16:39
JanaB1: miluju smažák byl včera k obědu já sůl nedávám, sýr je slaný dost.. s domácí tatarkou to nemělo chybu
Posílám bod a foto, jestli neva
Posílám bod a foto, jestli neva
30. 12. 2013 09:30
Namočení do studené vody je zajímavá vychytávka
30. 12. 2013 00:47
Pravda je, že někdy se snažíme najít něco ryhlého, dobrého, ale chybí nápad. A smažák rozhodně patří do této kategorie dobrých rychlovek
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí stripsy z trouby s vlažným dýňovým salátem
Přidáno před 6 hodinami
Diabetické lívanečky s kysanou smetanou a borůvkami
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí prsa s korejskou omáčkou
Přidáno před 12 hodinami
Bábovka s bílým jogurtem
Přidáno 4. 10. 2024 21:38
Jablečno skořicové muffiny z podmáslí
Přidáno 4. 10. 2024 21:13
Hovězí vývar s obláčky
Přidáno 4. 10. 2024 20:46
Právě bylo uvařeno:
Dršťková polévka z hlívy ústřičné
Milovnikitalskekuchyne uvařila před 4 minutami
Sýrová pomazánka na topinky à la tatarák
Slavista62 uvařila před 39 minutami
Strouhaný jablečný koláč
olgam uvařil před 1 hodinou
Hrníčková bábovka
mds1980 uvařil před 2 hodinami
Cuketový perník
Eva.K. uvařil před 2 hodinami
Cukeťák II
Eva.K. uvařila před 3 hodinami
Rychlá hrníčková bábovka
mariko uvařila před 3 hodinami
Citronová bábovka
NANNY uvařila před 3 hodinami
Koláč s jablečnou nádivkou
Kokoska1302 uvařil před 4 hodinami
Karbanátky
sofia_loren uvařil před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
VIDEO: Otestovali jsme tři cenově příznivé pražské restaurace: Lákají na hlavní jídlo za 180 Kč i prvorepublikovou atmosféru
Jak na dokonalý trojobal? Máme pro vás 5 tipů, díky kterým bude křupavá kůrka neodolatelná
Trochu jiný „smažák“: Smažený sýr feta ve speciálním těstíčku podle receptu řecké šéfkuchařky Marianthi božsky chutná
Další recepty
Tématické fráze: smažený sýr smažený sýr recept smazák nejlepší smažený sýr recept na smažený sýr recept na smažák domácí smažený sýr jaky syr na smazak smazak recept syr na smazak nejlepší smažák smažák ze strouhaného sýra jak na smažený sýr jak obalit smažák recept na sýrový smažák domácí smažák smažený sýr jinak nejlepší sýr na smazak recept smazeny syr smazak se sunkou
Suroviny: sýr eidam, vejce, sůl, mouka hladká, strouhanka, olej
Smažený sýr - smažák
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oK6K
23 názorů