Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smažený sýr - smažák

Smažený sýr, alias smažák, je stále jedno z nejoblíbenějších jídel českých hospod i restaurací. Říká se, že u přípravy tohoto pokrmu vlastně není co zkazit, snad jen špatný výběr sýra. Nicméně je dobré znát pár triků, aby během smažení nevytekl.

Hodnocení receptu je 4,9 (26×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 10 min

30 min (20 min příprava + 10 min tepelná úprava)

29. 12. 2013 19:17

Suroviny pro 2 porce

2 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie883 kJ / 211 kcal
Bílkoviny17,36 g
Tuky15,12 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 199 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy1,40 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

RousOliven RousOliven

30. 6. 2024 14:46

čo sa týka obaľovania syra (aj rezňov) - používam už vyše 20 rokov na obaľovanie polohrubú múku. Aby nám syr počas vyprážania nevytiekol, musí byť obalený dokonale z každej strany - aj na tých najtenších hranách. Treba to kol dokola skontrolovať. Vkladať do dostatočne zohriateho oleja.

zujali

9. 10. 2022 14:31

Dobrý nápad. Určitě někdy vyzkouším. Nedávno jsem jedla smažené blaťácké zlato a bylo to super <3

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

25. 7. 2021 11:45

mika59: Dnes dělám smažák, dle tvého receptíku, snad nevyteče! Už jsem zkoušela, kdeco, ale ten sýr nemá, ani čest a svědomí a vždycky někde trošku vyteče.;-( Jak to jen dělají v restauraci?
Tentokrát to vyšlo, než začal trošku pouštět, už byl hotov a šel na talíř. ;-)

magdalenka magdalenka

17. 4. 2021 20:24

Zilvy: bramborový škrob.

Zilvy Zilvy

17. 4. 2021 20:18

rebeka: souhlasím že sůl je zbytečná.

Zilvy Zilvy

17. 4. 2021 20:13

Miilan: můžu se zeptat co je Solamyl?

Miilan

3. 10. 2019 13:22

Říká se, že u tohoto pokrmu a jeho přípravy, vlastně není co zkazit. Snad jen špatný výběr sýra. Ovšem je úsměvné, jak se někdo snaží dodržovat termín "trojobal". Hladká mouka má v prvé fázi, třeba u masa, květáku nebo patizonů, účel pouze zbavit pokrmu povrchové vody, aby na ní ulpělo vejce. Proč tedy namáčet suchý sýr do vody, aby na něm ulpěla mouka? To je naprosto zbytečné! Zkuste jednou mouku prostě vynechat, protože u sýra tento účel neplní. Do dvou rozšlehaných vajec dejte jednu lžíci Solamylu a poté 2x obalte ve strouhance. :yes:

Eja57 Eja57

7. 11. 2017 22:08

Na fotce vypadá nádherně, hned bych si dala. :yes: Metodou pokus/omyl jsem se dopracovala ke 30% eidamu, s vyšším obsahem tuku to nefunguje a s goudou už vůbec ne....ale dostala jsem takovou chu´t že snad zkusím leerdammer light....
nakonec jsem neodolala, přikládám foto, s doma naloženými paprikami místo tatarky...

Karel Drlík

28. 4. 2016 14:46

Aby plátky sýra nebyly plané doporučuji před obalením natřít slabě jednu stranu sýra něčím co máme rádi např.pálivou pastu ,obalený sýr dejte do mražáku na hodinku ,je to opatření proti roztékání.Jinak obalený sýr v mražáku je připravený na použití kdykoli jindy.Půjde to i bez namáčení do vody.

Prpcek

20. 12. 2015 07:03

Smažák se zajímavou vychytávkou nemá chybu. Chutnalo. :yes:

zdenka

5. 12. 2015 20:34

souhlasím smažák je fantasickej, i když do dietních jídel napatří, ale miluju ho,-)))

Jackie79

12. 1. 2014 21:19

Jo tak ten bych si dala :-p

rebeka rebeka

12. 1. 2014 16:39

JanaB1: miluju smažák:-p:yes: byl včera k obědu;-) já sůl nedávám, sýr je slaný dost.. s domácí tatarkou to nemělo chybu;-)
Posílám bod a foto, jestli neva:-K

zizala zizala (moderátorka)

30. 12. 2013 09:30

Namočení do studené vody je zajímavá vychytávka :yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

30. 12. 2013 00:47

:yes::yes: Pravda je, že někdy se snažíme najít něco ryhlého, dobrého, ale chybí nápad. A smažák rozhodně patří do této kategorie dobrých rychlovek :-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: smažený sýr smažený sýr recept smazák nejlepší smažený sýr recept na smažený sýr recept na smažák domácí smažený sýr jaky syr na smazak smazak recept syr na smazak nejlepší smažák smažák ze strouhaného sýra jak na smažený sýr jak obalit smažák recept na sýrový smažák domácí smažák smažený sýr jinak nejlepší sýr na smazak recept smazeny syr smazak se sunkou

Suroviny: sýr eidam, vejce, sůl, mouka hladká, strouhanka, olej

TopRecepty.cz

Smažený sýr - smažák

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oK6K