Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové karbanátky se sýrem a brokolicí

Karbanátky z mletého vepřového masa a brokolice jsou dokonale šťavnaté. Jemně nasekaná brokolice s česnekem a strouhaným sýrem maso skvěle doplní. Jsou výborné s pečenými bramborami a zeleninovým salátem nebo třeba s krajícem chleba.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

DavidVybiral

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 25 min bez doby odležení v lednici

70 min (45 min příprava + 25 min tepelná úprava, bez doby odležení v lednici)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Orestujeme ji v pánvi na troše rozehřátého oleje dozlatova. Odstavíme a necháme vychladnout. Krok 2: Brokolici povaříme ve vroucí vodě asi 8-10 minut. Poté ji vyjmeme, necháme okapat a prochladnout. Prochladlou brokolici pokrájíme nadrobno. Krok 3: Sýr nastrouháme najemno. Dáme do misky. Přidáme brokolici, orestovanou cibulku, mleté vepřové maso, prolisovaný česnek, strouhanku a vejce. Dle potřeby dochutíme solí a pepřem a důkladně promícháme. Směs necháme 2 hodiny uležet v lednici. Krok 4: Z odleželé masové směsi tvarujeme karbanátky, které obalíme v rozšlehaném vejci a ve strouhance. Krok 5: Karbanátky pozvolna smažíme ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje nebo sádla z obou stran dozlatova. Karbanátky můžeme také zprudka osmažit do zezlátnutí a dopéct ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 10 minut na program horkovzduch. Po usmažení necháme karbanátky okapat na papírovém ubrousku.

Zveřejněno 16. 2. 2026

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G6Km7

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G6Km7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
maso vepřové mleté, brokolice, cibule, sýr eidam, česnek, strouhanka, vejce, sůl, pepř mletý, strouhanka, vejce, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]
]