Chmeli Suneli - domácky vyrobená kořenící směs

Zavařeniny Doba přípravy: 15 minút 3 názory

Zavařeniny Doba přípravy: 15 minút 3 názory

Suroviny 1 dávka

1. varianta:
stejný díl sušené bazalky
mletého koriandru
sušené majoránky
sušeného kopru
1-2% sladké mleté červené papriky celkového množství kořenín
0,1 % šafránu
2. varianta:
stejný díl semínek řeckého sena
sušeného koriandru
sušeného kopru
sušené petrželové natě
sušené bazalky
sušené majoránky
2% sladké mleté červené papriky
0,1 % šafránu

Postup přípravy receptu

  1. Všetky koreniny zmiešame a utlčieme v mažiari alebo pomelieme.

  2. 1. variant je charakteristický pre Rusko a Kavkaz.

  3. 2. variant je typický pre Gruzínsko. Používa sa na korenenie mäsa, jahňaciny a hydiny. Ochucujú sa ním šaláty, zelenina, šašliky.

  4. Chmeli Suneli je základom pre prípravu dalšej koreniacej zmesi Adžika. Každá gazdiná si ho pripravuje sama, teda môže sa dom od domu líšiť.

  5. Skladuje sa vo vzduchotesných nádobkách.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: našla som na nete.

Komentáře k receptu Chmeli Suneli - domácky vyrobená kořenící směs

  • Pajaska Pajaska

    Jenny, pískavice je řecké seno.Dá se koupit v obchodě.Jednodruhové koření.:yes:
    ;-)

    Odpovědět

  • Jenny Jenny

    co je to pískavica grécká,jinak si ukládám...:yes:

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

    Znám ho velmi dobře, je to kořenící směs mých oblíbených kuchyní.

    Odpovědět

Tématické fráze: chmeli-suneli chmel recepty koření tatranská směs chmel recept zatar recept sušený chmel hmeli-suneli chmelisuneli chmel-suneli koření zatar směsi kořeni recepty jak vyrobit doma koření co s chmelem konzervace houbová směs na topinku jak vyrobit kořenící směs na ryby domácíkořenící směsi recepty domácích kořenících směsí chmelli sunelli lučina po domácku zatar koření