Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Drobené řezy s řeckým jogurtem a lesním ovocem

Řezy s bohatou vrstvou řeckého jogurtu, šťavnatým lesním ovocem a výraznou kakaovou drobenkou vás překvapí svou krémovou strukturou. Kombinace máslového těsta a svěží jogurtové náplně připomíná cheesecake, ale příprava je mnohem jednodušší.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

MiskaKulicka MiskaKulicka

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 50 min

80 min (30 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

plech o velikosti 35 × 25 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: V míse smícháme hladkou mouku, mandlovou mouku, kakao a cukr. Přidáme studené máslo nakrájené na kostičky a prsty vypracujeme hrubší drobenku. Krok 2: Do formy vyložené pečicím papírem nadrobíme přibližně 2/3 těsta a lehce ho přitlačíme na dno. Krok 3: V jiné míse promícháme řecký jogurt, smetanu, cukr, kukuřičný škrob, vanilkový extrakt a rum. Náplň nalijeme na připravený základ. Krok 4: Mražené lesní ovoce promícháme se škrobem a vanilkovým cukrem. Rovnoměrně rozprostřeme na jogurtovou vrstvu. Krok 5: Navrch rozdrobíme zbytek kakaového těsta. Krok 6: Pečeme při 180 °C (horní/dolní ohřev) přibližně 50 minut. Střed může být po dopečení lehce třaslavý – během chladnutí zpevní. Krok 7: Koláč necháme zcela vychladnout ve formě a poté ideálně uložíme alespoň na 3–4 hodiny do lednice. Nejlepší je druhý den, kdy se chutě krásně propojí. Před podáváním pocukrujeme.

TIP: 16 oblíbených receptů na řezy na plech

Zveřejněno 2. 3. 2026

Poznámka autorky MiskaKulicka

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5Jw4

Další recepty

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5Jw4

Marie

Suroviny:
mouka hladká, mouka mandlová, máslo, cukr třtinový, kakao, jogurt řecký, smetana ke šlehání, cukr, škrob kukuřičný, extrakt vanilkový, rum, ovoce lesní, cukr vanilkový, škrob kukuřičný

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]
]