Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sekaná roláda se slaninovou smaženicí

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 442 kJ /
2 735 kcal
Bílkoviny98,97 g
Tuky250,88 g
Vláknina9,59 g
Cholesterol 639 mg
Sodík 3,56 g
Sůl8,71 g
Sacharidy18,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mleté maso dáme do mísy, přidáme vejce, sůl a koření dle chuti, nastrouhaný česnek, velmi jemně pokrájenou cibuli a trošku vývaru nebo mléka. Vše řádně promícháme. Ne zcela tvrdé rohlíky rozmixujeme a mletou směs s nimi zahustíme. Kdo chce, může mletou směs připravit dle vlastních zvyklostí. Krok 2: Slaninu pokrájíme na malé kostičky nebo nudličky a dáme na pánev osmažit nasucho dozlatova. Olej přidáme pouze, když slanina nepustí trochu tuku. K osmažené slanině přidáme jemně nasekaný česnek, který necháme rozvonět a následně vlijeme vejce, která za stálého míchání necháme srazit. Smaženici osolíme a opepříme dle chuti. Necháme zchladnout. Krok 3: Mletou směs dáme na plát alobalu nebo pečícího papíru, který jsme potřeli olejem a mokrou rukou ji roztáhneme do obdélníku, na který nandáme zchladlou smaženici. Na tu pak dle chuti můžeme pro barvu (mozaiku) naskládat proužky papriky, okurky, mrkve... a přisypat hrášek, kukuřici..., prostě to, co kdo má rád. Krok 4: Pomocí alobalu nebo pečícího papíru plát masa s náplní svineme do rolády a konce rolády vmáčkneme zlehka dovnitř. Alobalem nebo papírem nakonec roládu obalíme a vložíme takto do pekáčku nebo remosky, podlijeme vodou a pečeme cca 30 minut. Vkládáme do předehřáté trouby na 200 stupňů. Krok 5: Poté sundáme opatrně z rolády alobal a dopečeme ji dozlatova (cca 15 minut), za občasného podlití a přelití výpekem. Alobal zajistí, že roláda nebude mít snahu prasknout. Krok 6: Po upečení necháme roládu zhruba 5 minut odpočinout a až pak krájíme na plátky. Podáváme s bramborem, bramborovou kaší, chlebem... Krok 7: Výborná je také zastudena, s okurkou, hořčicí, zeleninovým salátem... a klidně i jako součást studených mís.

Zveřejněno 27. 10. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sekaná roláda se slaninovou smaženicí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5GXv

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sekaná roláda se slaninovou smaženicí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5GXv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
roláda ze sekané, sekana rolada, sekana rolada recept, troska, sekaná z vařeného masa

Suroviny:
maso mleté, vejce, cibule, česnek, smetana, sůl, pepř mletý, majoránka, paprika sušená sladká, slanina, česnek, sůl, pepř mletý, paprika, hrášek, alobal, olej

Přidat fotografie receptu