Sekaná roláda se slaninovou smaženicí

recepty73 Kuchař: recepty73

Mleté maso 6 názorů

Suroviny

Mletá směs:
500 g mletého masa - míchané nebo z plece
1 vejce
2 starší rohlíky, rozmixované
1 menší cibule
2-3 stroužky česneku
mléko, smetana nebo vývar dle potřeby
sůl
pepř mletý
majoránka
mletá sladká paprika
Smaženice:
200 g moravské slaniny nebo anglické...
3 stroužky česneku
4-5 vajec, dle velikosti
sůl
pepř mletý
Dále dle chuti a pro barvu:
paprika nebo sterilovaná kapie
hrášek nebo kukuřice
nakládané okurky, mrkev, minižampiony...
Dále:
alobal nebo pečící papír
olej
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso dáme do mísy, přidáme vejce, sůl a koření dle chuti, nastrouhaný česnek, velmi jemně pokrájenou cibuli a trošku vývaru nebo mléka. Vše řádně promícháme. Ne zcela tvrdé rohlíky rozmixujeme a mletou směs s nimi zahustíme. Kdo chce, může mletou směs připravit dle vlastních zvyklostí.

  2. Slaninu pokrájíme na malé kostičky nebo nudličky a dáme na pánev osmažit nasucho dozlatova. Olej přidáme pouze, když slanina nepustí trochu tuku. K osmažené slanině přidáme jemně nasekaný česnek, který necháme rozvonět a následně vlijeme vejce, která za stálého míchání necháme srazit. Smaženici osolíme a opepříme dle chuti. Necháme zchladnout.

  3. Mletou směs dáme na plát alobalu nebo pečícího papíru, který jsme potřeli olejem a mokrou rukou ji roztáhneme do obdélníku, na který nandáme zchladlou smaženici. Na tu pak dle chuti můžeme pro barvu (mozaiku) naskládat proužky papriky, okurky, mrkve... a přisypat hrášek, kukuřici..., prostě to, co kdo má rád.

  4. Pomocí alobalu nebo pečícího papíru plát masa s náplní svineme do rolády a konce rolády vmáčkneme zlehka dovnitř. Alobalem nebo papírem nakonec roládu obalíme a vložíme takto do pekáčku nebo remosky, podlijeme vodou a pečeme cca 30 minut. Vkládáme do předehřáté trouby na 200 stupňů.

  5. Poté sundáme opatrně z rolády alobal a dopečeme ji dozlatova (cca 15 minut), za občasného podlití a přelití výpekem. Alobal zajistí, že roláda nebude mít snahu prasknout.

  6. Po upečení necháme roládu zhruba 5 minut odpočinout a až pak krájíme na plátky. Podáváme s bramborem, bramborovou kaší, chlebem...

  7. Výborná je také zastudena, s okurkou, hořčicí, zeleninovým salátem... a klidně i jako součást studených mís.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 180 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Sekaná roláda se slaninovou smaženicí

Tématické fráze: roláda ze sekané sekana rolada recept sekana rolada

Zapomněl/a jsem heslo