Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečená růžičková kapusta s bramborovou kaší

Růžičková kapusta nemusí být nudná. Zapečte ji s jemnou bramborovou kaší, opečenou uzeninou, strouhaným sýrem a špetkou muškátového květu. Vznikne syté a chutné jídlo, které vás příjemně překvapí chutí i vůní.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

past1978

Středně náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme, opláchneme a nakrájíme na kostičky. V osolené vodě uvaříme doměkka (asi 15 minut). Krok 2: Pak brambory scedíme a s horkým mlékem rozšleháme na kaši.  Krok 3: Kapustičky očistíme, opláchneme a přepůlíme. V osolené vodě povaříme asi deset minut, scedíme a necháme okapat. Krok 4: Troubu zapneme nahřívat na 180 °C. Krok 5: Špekáčky oloupeme ze střívka, nakrájíme na kolečka a orestujeme na lžíci rozehřátého oleje.  Krok 6: Do zchladlé kaše vmícháme vejce, špetku muškátového květu a podle potřeby přisolíme. Krok 7: Pekáček vymažeme máslem a na dno rozetřeme polovinu kaše. Poklademe kapustou, lehce opepříme a přidáme špekáčky i s vypečeným tukem. Zakryjeme zbylou kaší, posypeme nastrouhaným sýrem a poklademe tenkými plátky másla.  Krok 8: V předehřáté troubě při 180 °C asi 30 minut zapečeme.  Krok 9: Podáváme posypané nasekanou petrželkou, doplněné čerstvou zeleninou, salátem nebo kompotem.  

TIP: Vyzkoušejte také jídla z kadeřávku

Zveřejněno 3. 3. 2026

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRJoz

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRJoz

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Suroviny:
brambory, mléko, vejce, kapusta růžičková, špekáček, sýr eidam, olej, máslo, sůl, pepř mletý, květ muškátový, petrželka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]
]