Bramborová kaše s růžičkovou kapustou

tejaja Kuchařka: tejaja

Zeleninová jídla 2 názory

Suroviny

500 g růžičkové kapusty
500 g brambor
100 ml smetany
pepř
sůl
Na polití:
2-3 cibule
150 g uzené slaniny
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kel a zemiaky nakrájame a uvaríme v osolenej vode. Scedíme a popučíme, prípadne rozšľaháme spolu so smotanou. Dochutíme korením.

  2. Slaninu nakrájame na kocky a rozpražíme. Pridáme na polkolieska nakrájanú cibuľu a restujeme dozlata. Ak slanina vyškvarí málo tuku, pridáme masť alebo troška oleja.

  3. Slaninou s cibuľou polejeme na tanieri zemiaky a podávame s kyslým alebo acidofilným mliekom, kefírom a pod. Bez poliatia slaninou možno kašu podávať ako prílohu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 125 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bramborová kaše s růžičkovou kapustou

Tématické fráze: růžičková kapusta recepty rúžíčková kapusta recept

Zapomněl/a jsem heslo