Bramborové koláče s Hermelínem a Parmazánem

hosta Kuchařka: hosta

Bramborová jídla 28 názorů

Suroviny

4 středně velké brambory
20-30 dkg hladké mouky
1 vajíčko
3 dkg čerstvého droždí
2 dl mléka se lžičkou cukru
1 sýr Hermelín (Camembert)
sušená rajčata
sůl
smažená sušená cibule
sušená bazalka
sušený česnek
mletý kmín
strouhaný Parmazán
Recept si zatím oblíbilo 20 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Připravte si z vlažného mléka, trošky cukru a kvasnic kvásek.

  2. Brambory nastrouhejte na jemno, osolte, přidejte malinko mletého kmínu, sušeného česneku a hrst smažené sušené cibulky.

  3. Promíchejte s moukou, vajíčkem, kváskem a vypracujte těsto. Bude-li se vám zdát příliš řídké, přidejte mouku a nechte na teplém místě vykynout.

  4. Těsto je řidší, než klasické kynuté, proto nešetřete na vále moukou, těsto na ni vyškrábněte, lžící nebo nožem oddělte přiměřeně velké kousky, poválejte v mouce a dejte na plech, vyložený pečícím papírem.

  5. Mně těch "kousků" vyšlo 12, akorát na jeden velký plech. Nechte znovu trochu vykynout.

  6. Střed bochánků lžičkou proškrábněte, vyložte kouskem okapaného rajčete, posypte bazalkou, na to vmáčkněte 1/12 Hermelínu.

  7. Koláč pomažte olejem, ve kterém byla rajčata naložena a posypte strouhaným Parmazánem.

  8. V troubě, vyhřáté asi na 170°C pečte cca 20-25 minut, než koláče zezlátnou.

  9. Horké znovu posypte Parmazánem.

Poznámka

Zbyly mi od včerejška brambory. Pak už to byla čistá improvizace :))

S napětím jsem čekala, co z toho bude, dopředu jsem oželela suroviny, ale výsledek velmi mile překvapil nejen nás, ale i nečekanou návštěvu.

Do kynutého těsta brambor občas přidávám, tento poměr byl ale obrácený. Oproti bramborovým plackám zůstaly tyhle koláče i studené kypré, vláčné - prostě moc dobré

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 385 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bramborové koláče s Hermelínem a Parmazánem

  • hosta hosta(autorka receptu)

    bystrouska: to je fajn, jsem ráda, že chutnalo:-))

    Odpovědět

  • bystrouska bystrouska

    Tak jsem koláčky upekla a jsou moc dobré:yes:. Sušená rajčata mi nechutnají, tak jsem použila čerstvá rozkrájená cherry rajčátka¨. Bodík jsem už přidala:-K.

    Odpovědět

  • maiva maiva

    Jitko, velice vydařené:-Oa se sýrem:-p:-p+:yes:super fotka:yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    :yes: Práve v uplynulých dňoch som si spomínala na starý mamkin recept - niečo podobné, kysnuté cesto so zemiakmi, aj mlieko tam bolo. Tvoj recept mi to pripomenul (bez korenín a paradajok, syra), asi pristúpim k realizácii. Jedávali sme to k sýtej polievke.

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Krásné to máš:yes:

    Odpovědět

  • hosta hosta(autorka receptu)

    maria: počítačovou negramotností jak vidno netrpíš, zkus prosto "strejdu googla"

    Odpovědět

  • maria maria(neregistrovaná)

    Ďakujem za pripomienky k mojim pripomienkam k receptu, no teraz prosím o recept na SKUTOČNÉHO!!!! moravského vrabca!A prosím, bez exotických prísad. Prosto, "vrabca".
    Vďaka, maria

    Odpovědět

  • hosta hosta(autorka receptu)

    maria: nemám pocit, že jsem používala nějaká extra exotická koření - sušená smažená cibulka je proti čerstvě osmažené do těsta křoupavější, chutnější, sušený česnekový prášek není tak agresivní jako rozetřený čerstvý česnek a lépe se míchá a dávkuje. Jde o předem upravené čisté potraviny, bez éček a glutamátů. Sušená nakládaná rajčata v kořeněném oleji je opravdu něco velmi rozdílného od rajčat nakládaných ve vlastní šťávě. Specielně v tomto receptu tyto suroviny měly své nezaměnitelné místo a podle mne je zas totální hloupost něco demagogicky tvrdit, když to nevyzkoušíš.
    Díky za podporu ostatním, než jsem dlouho rozepsaný příspěvek stačila odeslat, mnozí mne předběhli:-))

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    Tak nevim, co je na susenem cesneku, cibuli a rajcatech exotickeho. Klidne si cibuli osmazte sama a pridejte Vas cesnek, ale ta rajcata plna vody bych tam osobne nedavala, testo je bramborove, tekutina mu nesvedci.

    Odpovědět

  • casino casino

    jarda Kadic:
    Asi píšete o mně:-)):-)):-))
    Normálně zkouším nový recep s tím, že ho dodržím, jak jen to jde, pokud tam nejsou nějaké, od pohledu zjevné hlouposti:-))
    à propos, co že to říkala maminka Forrest Gumpa o hlouposti?:-8

    Odpovědět

  • casino casino

    maria:
    ...souhlasím s vámi ohledně trendu s přehnaným množstvím ingrediencí:-// ale to není tento případ (což jste samozřejmě neřekla):-))
    ...ale zkuste si 1x koupit ta sušená rajčata v oleji, a víckrát nenapíšete to co jste napsala...:-))

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    Pokud si nekdo myslí,že musí otrocky uvařit recept přesně tak,jak je napsaný,je on sám totálně hloupý.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    maria: Já si myslím, že nikdo Vám nebrání, abyste si dala suroviny, jaké chutnají Vám. Autorka dala takové, které chutnají jí a její rodině. Každý přece vaří především dle své chuti. Zaujme mě nápad, ale ne některé suroviny, tak si je přizpůsobím. Recept přece neznamená, že ho musím otrocky napodobit, pokud mi tam něco nevyhovuje.;-);-)

    Odpovědět

  • maria maria(neregistrovaná)

    Recept môže byť dobrý, no nechápem, prečo by som mala použiť praženú sušenú cibuľu, sušený cesnak, veď rovnaké cesto by sa malo dať urobiť aj zo "živých". A nemôžem namiesto sušených rajčín v oleji použiť rajčiny zavárané vo vlastnej šťave? Chutia skoro ako čerstvé, no a ten olej sa doleje, napr.slnečnicový.
    Recepty z tohto portálu mi chodia už dlho, no začínam mať pocit, že autorky sú presvedčené, že čím viac "exotických"korenín použijú, tým je recept príťažlivejší. Podľa mňa je to ale totálna hlúposť.

    Odpovědět

  • hosta hosta(autorka receptu)

    Díky všem za přízeň. Někdo dal do podobných i bramborové placky, které se také jmenovaly "koláčky", odstranila jsem je, protože to bylo něco úplně jiného, tohle jsou opravdu nakynuté koláče, od placek velmi odlišné

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: smazene bramborove kolacky horké bramborové koláčky recept bramborové koláčky recept co k bramborovým plackám bramboráky se smaženým hermelínem co k bramborovým plackám vepřové k bramborovým plackám bramborove koule s hermelinem co ke smaženým bramborovým plackám kolacky z parmazanem bramborové koláčky s hermelínem pečený koláč s hermelínem bramborové s parmazánem koláčky s hermelínem žampionová omáčka k bramborovým plackám parmazánové brambory kolac s parmazanem bramborové koláčky smažené recep na bramborovou omáčku koláč z brambor kvasnice