Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborové koláče s Hermelínem a Parmazánem

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

19. 1. 2014 18:16

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie8 890 kJ / 2 125 kcal
Bílkoviny63,51 g
Tuky35,39 g
Vláknina12,80 g
Cholesterol 342 mg
Sodík 1,25 g
Sůl3,21 g
Sacharidy381,63 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zbyly mi od včerejška brambory. Pak už to byla čistá improvizace :))

S napětím jsem čekala, co z toho bude, dopředu jsem oželela suroviny, ale výsledek velmi mile překvapil nejen nás, ale i nečekanou návštěvu.

Do kynutého těsta brambor občas přidávám, tento poměr byl ale obrácený. Oproti bramborovým plackám zůstaly tyhle koláče i studené kypré, vláčné - prostě moc dobré

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

hosta

22. 3. 2015 15:47

bystrouska: to je fajn, jsem ráda, že chutnalo:-))

bystrouska

22. 3. 2015 15:31

Tak jsem koláčky upekla a jsou moc dobré:yes:. Sušená rajčata mi nechutnají, tak jsem použila čerstvá rozkrájená cherry rajčátka¨. Bodík jsem už přidala:-K.

maiva

21. 1. 2014 18:41

Jitko, velice vydařené:-Oa se sýrem:-p:-p+:yes:super fotka:yes:

magdalenka

20. 1. 2014 20:40

:yes: Práve v uplynulých dňoch som si spomínala na starý mamkin recept - niečo podobné, kysnuté cesto so zemiakmi, aj mlieko tam bolo. Tvoj recept mi to pripomenul (bez korenín a paradajok, syra), asi pristúpim k realizácii. Jedávali sme to k sýtej polievke.

chocolate

20. 1. 2014 20:15

Krásné to máš:yes:

hosta

20. 1. 2014 20:08

maria: počítačovou negramotností jak vidno netrpíš, zkus prosto "strejdu googla"

maria

20. 1. 2014 19:32

Ďakujem za pripomienky k mojim pripomienkam k receptu, no teraz prosím o recept na SKUTOČNÉHO!!!! moravského vrabca!A prosím, bez exotických prísad. Prosto, "vrabca".
Vďaka, maria

hosta

20. 1. 2014 14:24

maria: nemám pocit, že jsem používala nějaká extra exotická koření - sušená smažená cibulka je proti čerstvě osmažené do těsta křoupavější, chutnější, sušený česnekový prášek není tak agresivní jako rozetřený čerstvý česnek a lépe se míchá a dávkuje. Jde o předem upravené čisté potraviny, bez éček a glutamátů. Sušená nakládaná rajčata v kořeněném oleji je opravdu něco velmi rozdílného od rajčat nakládaných ve vlastní šťávě. Specielně v tomto receptu tyto suroviny měly své nezaměnitelné místo a podle mne je zas totální hloupost něco demagogicky tvrdit, když to nevyzkoušíš.
Díky za podporu ostatním, než jsem dlouho rozepsaný příspěvek stačila odeslat, mnozí mne předběhli:-))

Jitkas

20. 1. 2014 13:42

Tak nevim, co je na susenem cesneku, cibuli a rajcatech exotickeho. Klidne si cibuli osmazte sama a pridejte Vas cesnek, ale ta rajcata plna vody bych tam osobne nedavala, testo je bramborove, tekutina mu nesvedci.

casino

20. 1. 2014 13:34

jarda Kadic:
Asi píšete o mně:-)):-)):-))
Normálně zkouším nový recep s tím, že ho dodržím, jak jen to jde, pokud tam nejsou nějaké, od pohledu zjevné hlouposti:-))
à propos, co že to říkala maminka Forrest Gumpa o hlouposti?:-8

casino

20. 1. 2014 13:28

maria:
...souhlasím s vámi ohledně trendu s přehnaným množstvím ingrediencí:-// ale to není tento případ (což jste samozřejmě neřekla):-))
...ale zkuste si 1x koupit ta sušená rajčata v oleji, a víckrát nenapíšete to co jste napsala...:-))

jarda Kadic

20. 1. 2014 13:26

Pokud si nekdo myslí,že musí otrocky uvařit recept přesně tak,jak je napsaný,je on sám totálně hloupý.

spagetka

20. 1. 2014 13:16

maria: Já si myslím, že nikdo Vám nebrání, abyste si dala suroviny, jaké chutnají Vám. Autorka dala takové, které chutnají jí a její rodině. Každý přece vaří především dle své chuti. Zaujme mě nápad, ale ne některé suroviny, tak si je přizpůsobím. Recept přece neznamená, že ho musím otrocky napodobit, pokud mi tam něco nevyhovuje.;-);-)

maria

20. 1. 2014 13:10

Recept môže byť dobrý, no nechápem, prečo by som mala použiť praženú sušenú cibuľu, sušený cesnak, veď rovnaké cesto by sa malo dať urobiť aj zo "živých". A nemôžem namiesto sušených rajčín v oleji použiť rajčiny zavárané vo vlastnej šťave? Chutia skoro ako čerstvé, no a ten olej sa doleje, napr.slnečnicový.
Recepty z tohto portálu mi chodia už dlho, no začínam mať pocit, že autorky sú presvedčené, že čím viac "exotických"korenín použijú, tým je recept príťažlivejší. Podľa mňa je to ale totálna hlúposť.

hosta

19. 1. 2014 22:58

Díky všem za přízeň. Někdo dal do podobných i bramborové placky, které se také jmenovaly "koláčky", odstranila jsem je, protože to bylo něco úplně jiného, tohle jsou opravdu nakynuté koláče, od placek velmi odlišné

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: smazene bramborove kolacky horké bramborové koláčky recept bramborové koláčky recept co k bramborovým plackám bramboráky se smaženým hermelínem co k bramborovým plackám vepřové k bramborovým plackám bramborove koule s hermelinem co ke smaženým bramborovým plackám kolacky z parmazanem bramborové koláčky s hermelínem pečený koláč s hermelínem bramborové s parmazánem koláčky s hermelínem žampionová omáčka k bramborovým plackám parmazánové brambory kolac s parmazanem bramborové koláčky smažené recep na bramborovou omáčku koláč z brambor kvasnice

Suroviny: brambory, mouka hladká, vejce, droždí čerstvé, cukr, sýr hermelín, rajče sušené, sůl, cibule sušená, sušená bazalka, česnek sušený, kmín mletý, sýr parmazán strouhaný

TopRecepty.cz

Bramborové koláče s Hermelínem a Parmazánem

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1qq0