Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Linecká vajíčka zdobená čokoládou a cukrovým zdobením

Přivítejte jaro s tímto roztomilým a chutným receptem na linecká vajíčka, která spojují klasické jemné linecké těsto s hravou dekorací z rozpuštěné čokolády a barevného cukrového zdobení. Ideální jako velikonoční dobrota či sladký dárek.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby odležení těsta

60 min (45 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby odležení těsta)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: V míse smícháme všechny suroviny a vypracujeme vláčné těsto, které necháme hodinu odpočinout. Krok 2: Včas zapneme troubu a předehřejeme na 180° C. Krok 3: Těsto vyválíme na plát silný 3 mm. Krok 4: Z těsta vykrajujeme tvar vajíčka (7 cm) a pečeme na 180° C po dobu 8-10 minut. Po upečení necháme zcela vychladnout. Krok 5: Obě čokolády rozpustíme ve vodní lázni. Bílou čokoládu rozdělíme na několik částí a každou obarvíme jinou barvou. Krok 6: Na lineckém vajíčku uděláme štětečkem různý tvar z čokolády a ihned ho posypeme cukrovým zdobením nebo strouhaným kokosem. Takto pokračujeme na dalších vajíčkách. Jakmile na prvním vajíčku čokoláda zatuhne, tak uděláme další část zdobení. Takto zdobení opakujeme, dokud nejsou ozdobená celá vajíčka.

TIP: Vyzkoušejte vláčné velikonoční cukroví

Zveřejněno 3. 3. 2026

Poznámka autorky Handour

Je to jednoduché zdobení, které zvládnou i děti.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YEX19

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YEX19

Marie

Suroviny:
mouka hladká, máslo, cukr moučkový, žloutek, cukr vanilkový, kůra citronová, skořice, čokoláda na vaření, čokoláda bílá, potravinářské barvivo gelové, zdobení, kokos strouhaný

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]
]