Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Karamelová buchta s lískovými ořechy

Karamelová buchta s lískovými ořechy patří mezi vláčné dezerty s luxusním vzhledem. Nadýchaný korpus voní ořechy a kávou, jemná šlehačka s karamelem ho skvěle doplňuje. Vypadá jako z cukrárny, ale hravě ji zvládnete připravit i doma.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

MiskaKulicka MiskaKulicka

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 40 min

70 min (30 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

35 × 25 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 160 °C a plech vyložíme pečicím papírem. Krok 2: Bílky vyšleháme s cukrem do pevného sněhu. Poté přimícháme žloutky. Mouku promícháme s mletými lískovými ořechy a opatrně ji stěrkou vmícháme do vaječné pěny. Krok 3: Těsto rozetřeme na připravený plech a pečeme asi 40-45 minut dozlatova. Upečený korpus necháme úplně vychladnout. Krok 4: Instantní kávu rozmícháme v části teplého neslazeného mléka, aby se úplně rozpustila. Přilijeme zbytek mléka a dobře promícháme. Krok 5: Vychladlý korpus propícháme špejlí, nebo vidličkou a postupně ho zaléváme připravenou směsí, aby se tekutina dobře vsákla. Krok 6: Smetanu vyšleháme do pevné šlehačky. Zlehka do ní vmícháme karamelové Salko a sůl. Vzniklý krém rozetřeme na korpus. Krok 7: Povrch ozdobíme zbytkem Salka a posypeme nasekanými lískovými ořechy. Krok 8: Hotovou buchtu necháme alespoň 2 hodiny chladit, ideálně ji necháme odležet přes noc.

TIP: Oblíbené buchty na plech pro začátečníky

Zveřejněno 4. 3. 2026

Poznámka autorky MiskaKulicka

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o2JGN

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o2JGN

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
vejce, cukr krupice, ořechy lískové mleté, mouka hladká, mléko kondenzované, mléko kondenzované neslazené, káva instantní, smetana ke šlehání, mléko kondenzované, sůl, mléko kondenzované, ořechy lískové

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]