Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bulky s parmazánovou posypkou

Upečte si nadýchané domácí bulky s voňavou krustou z parmazánu, petrželky a česneku. Jsou měkké uvnitř, lehce křupavé na povrchu a skvěle se hodí k polévkám, salátům nebo jen tak s máslem. Toto zlatavé pečivo vydrží měkké i několik dní.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

MiskaKulicka MiskaKulicka

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min + doba kynutí

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava, + doba kynutí)

Suroviny pro 10 kusů

10kusů

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Mléko s máslem zahřejeme na tělesnou teplotu. Přidáme cukr a rozdrobíme droždí. Promícháme a necháme vzejít kvásek, asi 20 minut. Krok 2: Do mísy dáme vodu, mouku, vejce a sůl. Přilijeme kvásek a vypracujeme hladké, pružné těsto. Krok 3: Těsto zakryjeme a necháme kynout asi 45–60 minut, dokud nezdvojnásobí objem. Krok 4: Vykynuté těsto rozdělíme na 10 stejných dílů a vytvarujeme bochánky. Krok 5: Bochánky potřeme rozšlehaným vejcem a horní část namočíme do směsi z parmazánu, petrželky, sušeného česneku a pepře. Krok 6: Na plechu s pečicím papírem necháme bulky ještě 20-30 minut dokynout. Krok 7: Mezitím zapneme troubu a necháme ji předehřát na 180 °C. Krok 8: Vykynuté bulky pečeme v předehřáté troubě asi 18–20 minut, dokud nejsou zlatavé.

TIP: Jak uchovat pečivo co nejdéle čerstvé

Zveřejněno 5. 3. 2026

Poznámka autorky MiskaKulicka

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zplr5

Další recepty

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zplr5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, voda, mléko, máslo, cukr krupice, droždí čerstvé, sůl, vejce, posýpka, sýr parmazán strouhaný, petrželka, česnek sušený, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]