Kyselica

kedlubna Kuchař: kedlubna

Polévky 10 názorů

Suroviny

sklenice kysaného zelí
2 klobásy
sklenička hříbků v kyselém nálevu
sůl
pepř
bobkový list
nové koření
majoránka
mouka
mléko
smetana
3 - 4 brambory
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce si dáme vařit zelí, ponořené ve vodě, přidáme kuličky pepře, bokový list, trochu soli, nové koření a vaříme do změknutí zelí, cca 15 minut, přilijeme smetanu a mléko.

  2. Zahustíme moukou rozkvedlanou v mléce. Převaříme.

  3. Přihodím nakrájené houby a klobásu, majoránku (u nás doma se majoránkou nešetří) a necháme provařit.

  4. Podle chuti osladíme, nebo naopak přidáme ocet - jak kdo rád.

Poznámka

Jelikož ji podávám hustější, jako "zimní" večeři , na kostičky nakrájené brambory si vařím zvlášť, dávám je na talíř a kyselicou jen zaleji.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 17 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kyselica

  • Daniel Daniel(neregistrovaný)

    Super recept :yes: .. vařím podobně, brambory vařím taky zvlášť jelikož pokud jsou vařeny přímo se zelím, tak jsou ve finále napovrchu tvrdé a u vnitř na kaši :D

    Odpovědět

  • klukodvody klukodvody

    Ty naložené houby je super nápad.Paráda dávám bodík:-p

    Odpovědět

  • jarda slepec jarda slepec(neregistrovaný)

  • blikni blikni

    Vynikající polévka, olizuju se ještě dál než za ušima ;-). Přidala jsem fotku a dávám bod :yes::-K

    Odpovědět

  • vanesss vanesss

    :-):yes::-*jelikož jsem ze Vsetína tak chválím ... kyselicu mám moc moc ráda - od mamky nejlepší...dávám bodík i tak :-) vypadá úžasně

    Odpovědět

  • jirik jirik(neregistrovaný)

    :-*jak rika kamaradka supa bomba nema chybu jako bych se ocitl na Valachach

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Takže, Šári, moc dobrá polévka, zapoměla jsem do ní dát brambory:-D, no, ale byla i tak dost hustá a měla jsem skvělou klobásku, takže chuť eňo ňuňo. Chtěla jsem ji vyfotit, ale došla mi baterka a obávám se, že než se foťák nabije, nic nezbyde:-(

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    No, já to zítra prubnu na oběd, snad budu s tou chřipajznou schopná:-(( ;-)asi to udělám, jak říká Laďka, jenže, já budu muset použít ty zavařené sladkokyselé houbičky, jiné už nemám, tak snad to nebude vadit

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Majko, jistě máš pravdu, ale sama vidíš, že lze použít houby na jakýkoli způsob a pokažde bude polévka jiná,prostě víc variant na 1 výborný recept ;-):yes:

    Odpovědět

  • Majka Majka(neregistrovaná)

    Já bych použila místo hříbku v kyselém nálevu, houby sušené. Houby i pěkně zauzenou,voňavou klobásu bych dala vařit spolu s kysaným zelí. Houby i klobása do vývaru pustí šťávu a celý vývar obarví a zejména ochutí. Pak česneková zásmažka, mléko, smetana.

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: kyselica kyselica recept vanočni kyselica recept kyselica polevka kyselica kyselica polévka kyselice recept kyselice recepty kyselica slovenská kyselica kiselice kyselica polévka valašská nejlepší kyselica kysalica kyselyca kyslica kzselica valašská kyselica recept domácí kyselice polévka kyselice

Zapomněl/a jsem heslo