Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kyselica

Hodnocení receptu je 4,8 (9×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

23. 1. 2009 10:40

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie572 kJ / 137 kcal
Bílkoviny3,50 g
Tuky0,18 g
Vláknina3,85 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 11 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy28,35 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Jelikož ji podávám hustější, jako "zimní" večeři , na kostičky nakrájené brambory si vařím zvlášť, dávám je na talíř a kyselicou jen zaleji.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

15. 2. 2021 14:21

casino: :-OZvědavcům, příště řekeněte, že máte doma masožravou rostlinku a právě přechází na vegetariánskou stravu ! Tak to dělám já. A když se ptá řezník, tak mu řeknu, že jsem právě ukončila svoji vegetariánskou éru a od zítřku, začínám jíst maso! Dostanu "kusanec", typ ztracený zákazník se vrací. ;-)

casino casino

15. 2. 2021 14:04

Níže jsem deklaroval, že rcp vyzkouším
No, možná přijdu o životní zážitek, ale nevyzkouším!
Podle známého "Podporujte svého šerifa" jsem u zelináře koupil kysané zelí... Při zmínce co budu vařit, pán nahodil ksicht určitě kyselejší než to zelisko :-(( (před 22:00 komentář nelze publikovat a na gastrofóru už vůbec ne)
Doma mám pouze nakládané žampiony (jsou výýýborné:yes: ale abych recept dodržel, tak u dalšího zelináře jsem si řekl o nakládané houby... Při zmínce co budu vařit, pán nahodil tak otrávený ksicht, že jsem pojal podezření zda nekupuju muchomůrky v octě :-(( (před 22:00 komentář nelze publikovat a na gastrofóru už vůbec ne)
Korunu všemu nasadila paní casinová: Při zmínce co budu vařit, tak zezelenala (před 22:00 komentář nelze publikovat a na gastrofóru už vůbec ne)
Tož tak ;-)

casino casino

14. 2. 2021 19:57

janatka:
Je to sice taková Babi.ovina, ale pochutnali jste si patrně právě proto, že jste udělala úkrok stranou s těmi sušenými houbami:yes: :-)
Přijde mi, že v polévce jsou sušené houby vs. nakládané houby jako nebe a dudy :-D
***
V týdnu (snad) stihnu vyzkoušet podle tohoto rcp
Kdysi mi kolegyně napsala: "Nemusím přece zkoušet každou pitomost která se tu objeví..."
No, neříkám tak ani tak leč obávám se, že na její slova dojde :-8

janatka janatka

14. 2. 2021 16:38

U nás dnes vařeno. Povedla se a chutnala, místo zavařených hub ( ty bohužel nemám ) jsem dala houbový prášek. Vím, že polévka by měla jinou chuť s těmi houbičkami v nálevu, ale i tak jsme si pochutnali.;-)

Daniel

28. 10. 2013 11:36

Super recept :yes: .. vařím podobně, brambory vařím taky zvlášť jelikož pokud jsou vařeny přímo se zelím, tak jsou ve finále napovrchu tvrdé a u vnitř na kaši :D

klukodvody klukodvody

8. 2. 2013 23:36

Ty naložené houby je super nápad.Paráda dávám bodík:-p

jarda slepec

19. 10. 2012 14:24

good:yes:

blikni blikni

18. 12. 2010 12:06

Vynikající polévka, olizuju se ještě dál než za ušima ;-). Přidala jsem fotku a dávám bod :yes::-K

vanesss vanesss

4. 3. 2010 19:20

:-):yes::-*jelikož jsem ze Vsetína tak chválím ... kyselicu mám moc moc ráda - od mamky nejlepší...dávám bodík i tak :-) vypadá úžasně

jirik

30. 1. 2010 12:55

:-*jak rika kamaradka supa bomba nema chybu jako bych se ocitl na Valachach

JanaDorazinova JanaDorazinova

29. 1. 2009 12:29

Takže, Šári, moc dobrá polévka, zapoměla jsem do ní dát brambory:-D, no, ale byla i tak dost hustá a měla jsem skvělou klobásku, takže chuť eňo ňuňo. Chtěla jsem ji vyfotit, ale došla mi baterka a obávám se, že než se foťák nabije, nic nezbyde:-(

JanaDorazinova JanaDorazinova

24. 1. 2009 12:29

No, já to zítra prubnu na oběd, snad budu s tou chřipajznou schopná:-(( ;-)asi to udělám, jak říká Laďka, jenže, já budu muset použít ty zavařené sladkokyselé houbičky, jiné už nemám, tak snad to nebude vadit

spagetka spagetka

23. 1. 2009 19:13

Majko, jistě máš pravdu, ale sama vidíš, že lze použít houby na jakýkoli způsob a pokažde bude polévka jiná,prostě víc variant na 1 výborný recept ;-):yes:

Majka

23. 1. 2009 18:54

Já bych použila místo hříbku v kyselém nálevu, houby sušené. Houby i pěkně zauzenou,voňavou klobásu bych dala vařit spolu s kysaným zelí. Houby i klobása do vývaru pustí šťávu a celý vývar obarví a zejména ochutí. Pak česneková zásmažka, mléko, smetana.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kyselica kyselica recept kyselice vanočni kyselica slovenská kyselica recept kyselica slovenská kyselica recept polevka kyselica kyselica polévka kyselice recept recepty kyselica kiselice recept kyselice nejlepší kyselica houbová kyselica kysalica kyselica polévka valašská kyslica recept na kyselicu kyselica recepty

Suroviny: zelí kysané, klobása, houba hřib, sůl, pepř, bobkový list, koření nové koření, majoránka, mouka, mléko, smetana, brambory

TopRecepty.cz

Kyselica

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v23m