Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rybízový koláč s podmáslím

Rybízový koláč s podmáslím je jednoduchý hrnkový moučník s příjemně nakyslou chutí ovoce. Připravíme husté lité těsto, které rozprostřeme na plech, posypeme rybízem a drobenkou a upečeme dozlatova. Koláč je skvělý ke kávě i jako letní dezert.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 35 min

55 min (20 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1 hrnek = 250 ml

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Připravíme drobenku. Do mísy dáme hrubou mouku, moučkový cukr, máslo a podle chuti skořici. Rukama směs promneme, až vznikne sypká drobenka. Krok 2: Rybíz zbavíme stopek a opláchneme. Krok 3: Troubu předehřejeme na 180 °C. Větší plech s vyšším okrajem (velký přibližně 40 × 30 cm) vyložíme pečicím papírem. Krok 4: Do mísy rozklepneme vejce, přidáme cukr krystal, podmáslí, olej a vanilkový cukr. Promícháme. Krok 5: Přisypeme polohrubou mouku smíchanou s kypřicím práškem do pečiva a skořicí. Vše promícháme na husté lité těsto (těsto nešleháme). Krok 6: Těsto nalijeme na připravený plech a stěrkou ho rovnoměrně rozetřeme. Krok 7: Povrch koláče posypeme rybízem. Na ovoce rovnoměrně rozdělíme drobenku a podle chuti přidáme mandlové lupínky. Krok 8: Koláč vložíme do předehřáté trouby a pečeme přibližně 30–35 minut, dokud není povrch dozlatova upečený. Krok 9: Upečený koláč necháme vychladnout. Před podáváním ho můžeme ozdobit ušlehanou smetanou.

TIP: Co dobrého upéct z rybízu

Zveřejněno 15. 3. 2026

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6KYw

Další recepty

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6KYw

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr krystal, podmáslí, olej, vejce, kypřící prášek do pečiva, cukr vanilkový, skořice, mouka hrubá, máslo, cukr moučkový, skořice, rybíz, lupínky mandlové

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]