Krkovička se šunkou, sýrem a tvarůžky

Merylas Kuchař:

Vepřové maso 9 názorů

59

Suroviny

Plátky vepřové krkovičky dle počtu porcí
plátky šunky
plátky sýru
tvarůžky (2 -3 ks na porci)
sůl
steakové koření
pepř
česnek
cibule - možno i vynechat
olej
hladká mouka
pažitka
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa naklepeme, osolíme a okořeníme, potřeme rozetřeným česnekem a prudce orestujeme na oleji z obou stran, jen dáme pozor na česnek, aby se nám nepřipálil. Přidáme trochu hrubě nakrájené cibule, osmahneme, zaprášíme moukou, zamícháme a zalijeme vodou.

  2. Maso dusíme a když je měkké, dáme na každý kousek plátek šunky, tvarůžky a zakryjeme plátkem sýru. Posypeme pažitkou, přiklopíme pokličkou a necháme vše mírně roztavit.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 11 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krkovička se šunkou, sýrem a tvarůžky

  • casino casino

    spagetka:
    No, těší mě, že protentokrát nejsme vepři:-p

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    casino: Tentokrát s komentářem musím naprosto souhlasit, protože, co se to teď se syrečky děje, fakt nemá obdoby....

    Odpovědět

  • casino casino

    borovec:
    No, asi jste měly štěstí...:-)
    Kupuji tvarůžky jednou za dva uherské roky, že abych zkusil, jsou-li už konečně poživatelné...
    V Po jsem koupil tvarůžky ve speciálce... Prodavačka se dušovala, že ve výrobě ZASE provedli opatření k nápravě zoufalého stavu...;-(
    Běžně cítím průšvih dva dny dopředu, ale TOTO bylo tak dobře zabalené, že to "vonělo" jen mýdlem z prodavaččiných rukou. Na omak to už vypadalo poněkud vyzrále, nebylo to jak beton, ale spíš jak starý sklenářský kyt.
    Zabalené to bylo poctivě - bez kudly se to načat nedalo:-//
    Po rozbalení to smrdělo čertví čím..., nejvíc bakelitem
    Kolečka držela jak slepená Uponem, ale vevnitř už po tvarohu nebylo ani stopy jako kdysi, a dalo by se soudit, že už je to takřka vyzrálé. NEBYLO!!! Jen lakotnost mi zabráila dát to psům a nadrobil jsem to do zavařovačky, přelil pivkem a nechal v teple...
    Dnes, v Pá to sice moc nevoní, ale při troše sebezapření by se to už dalo i jíst... Ještě pár dní počkám.
    Bože, za socialistické-nebruselské tvargle bych dal první-poslední:-D

    Odpovědět

  • borovec borovec

    :-) dcera bude vařit o volnu 28.10.2016.Já se k ní přidám.Byly jsme před týdnem na výletě v Lošticích a nakoupily si syrečky v podnikové prodejně.Tentokrát jsme do cukrárny na syrečkové zákusky nešly.Zde jsem posledně nabrala inspiraci na jednohubky.Syrečky se dají nadrtit v malém mixérku,smíchat s nějakým máslem ,Perlou,Ramou..Mohou se obarvit na zeleno bazalkou,červeno paprikou.Mají nově upravené muzeum,kterým se dostanete na konci do obchodu.V restauraci na rohu byl vynikající oběd ze syrečků.I zeťák mlaskal.Doporučuji návštěvu.Parkování na náměstí,všude blízko,asi 100 m.:-K

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autor receptu)

    Eli, docela jsem se divila, že nijak moc ty tvarůžky po kuchyni nevoněly:-));-)

    Odpovědět

  • Patricie Patricie

    Hezký recept i fotka.+ :-))

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Tohle musí být výborné, jen bych se bála, že to "zavoní" celou kuchyň...;-) Nemám v ní okno, takže to možná vyzkouším až na chalupě. Ale bod ode mě je jistý...:-)

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Bibi, jasně, kde jsou tvardle, to je super!!!:-):yes: Merylas, asi nás paprika zas bude nesnášet, kde jsou ty voňavé sýry, všechno její manžel ukládá a chce uvařit :-)):-D:-)) +

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Merylas, jak jsou tam tvarůžky, tak je to dobrota, jako ten recept, co jsem dala dneska-ňaminka veliká,převeliká:-p a to tvoje musí být zrovna tak dobré, určitě to někdy udělám a dávám ti bodíčka:yes:

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo