Závin z podmáslí

mysulka Kuchařka: mysulka

3 záviny Moučníky , Záviny, rolády 10 názorů

Suroviny

500 g hladké mouky
250 g tuku - Hery nebo másla
200 ml podmáslí
sůl
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do mouky nakrájíme změklý tuk, přidáme podmáslí, špetku soli a vypracujeme těsto.

  2. Než si připravíme náplň, dáme těsto odpočinout do lednice.

  3. Pak těsto vyválíme, poklademe náplní, zavineme a dáme na plech vyložený pečícím papírem.

  4. Pečeme při 190°C přibližně 30 min.

  5. Náplň použijeme podle chuti - jablka, tvaroh, mák, nebo ořechovou.

Poznámka

Recept jsem slyšela v rádiu a byla jsem zvědavá jak chutná, ale neměla jsem podmáslí, tak jsem udělala z acidofilního mléka. Pak jsem zkusila i z podmáslí, ale neviděla jsem rozdíl. Dá se použít obojí.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 272 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Závin z podmáslí

Tématické fráze: závin z kefíru podmáslí recepty s podmáslím těsto z podmáslí recepty z podmáslí zavin s kefiru zavin jablkovy s pomaslim co z podmáslí těsto na závin s podmáslí těsto na závin z pomazánkového másla podmasli recepty strudl s podmaslim testo s podmáslím zàvin s podmáslím zavin tvarohovy z podmasli jablečny zavin s podmasli jablečný závin z podmáslí na co použít podmáslí zavin +podmáslí do těsta

Zapomněl/a jsem heslo