Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kroupová polévka s hráškem a vepřovým masem

Vychutnejte si poctivou a hustou polévku z vepřového masa, krup a hrášku. Díky sádlu a restované cibuli má základ výraznou chuť, kterou doplňuje vůně česneku a majoránky. Skvělá a vydatná polévka nejen pro chladné dny.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

past1978

Středně náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 90 min bez doby máčení krup

120 min (30 min příprava + 90 min tepelná úprava, bez doby máčení krup)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Kroupy přebereme, v cedníku propláchneme studenou vodou a namočíme je do studené vody (nejlépe přes noc). Krok 2: Druhý den kroupy uvaříme doměkka v čisté osolené vodě. Uvařené kroupy scedíme. Krok 3: Vepřové maso očistíme a nakrájíme na malé kostky. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Krok 4: Ve větším hrnci rozehřejeme sádlo. Vložíme nakrájenou cibuli a osmažíme ji dozlatova. Krok 5: Přidáme připravené maso, osolíme, opepříme a maso ze všech stran orestujeme. Nakonec přidáme lžičku mleté sladké papriky, promícháme a podlijeme vodou. Krok 6: Přivedeme k varu a pozvolna vaříme, až je maso měkké (60-90 minut). Poté přidáme vařené kroupy a hrášek. Vše ještě krátce povaříme do změknutí hrášku. Krok 7: Polévku dochutíme česnekem utřeným se solí a majoránkou. Podáváme s pečivem.

Zveřejněno 12. 4. 2026

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkp6w

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkp6w

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Suroviny:
maso vepřové, sádlo, cibule, kroupy, hrášek, česnek, sůl, pepř mletý, paprika sušená sladká, majoránka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]