Mlska k telce
Bramborové lupínky ze slupek jsou levnou, rychlou a zdravou alternativou klasických bramborových lupínků. Vzniká tak méně odpadu a večer na pohovce si můžete dopřát chutnou a zdravou svačinu.
Postup přípravy
Krok 1: Dobře omyté brambory oloupeme nožem, aby byly slupky silnější.
Krok 2: Slupky propláchneme, osušíme a vhodíme do rozpáleného oleje na pánvi. Posypeme je solí nebo kořením na hranolky. A máme lupínky.
Krok 3: Doufám že budou chutnat.
Zveřejněno 25. 3. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mlska k telce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/02B5
Moje poznámka
Mlska k telce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/02B5
Nejnovější recepty
Sýrová pomazánka podle ČSN
Přidáno před 4 hodinami
Vánoční oplatky
Přidáno před 20 hodinami
Medové kuličky
Přidáno před 22 hodinami
Pikantní smažený kapr
Přidáno před 23 hodinami
Nakládaný sýr s pečenými rajčátky a česnekem
Přidáno 17. 12. 2025 10:14:49
Červená řepa s burratou a piniovými oříšky
Přidáno 17. 12. 2025 09:21:17
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bílkový chlebíček
Jajav před 19 minutami
Zelná polévka strýce Jiřího
Vaha 1972 před 1 hodinou
Zapečená krkovička se žampiony a zakysanou smetanou
Ivet88 před 1 hodinou
Jemné kokosové cukroví
Verunkavh před 2 hodinami
Klášterské řezy
Anickamanicka před 2 hodinami
Vánoční štola z tvarohového těsta
Hanina_ před 4 hodinami
Vánoční cukroví
fragolina před 9 hodinami
Brambory s vůní mandlí
Fitulka před 14 hodinami
Bílkový chlebíček s kandovaným ovocem
Ututatise před 15 hodinami
Poctivá vánočka
metrix7 před 15 hodinami
Tématické fráze:
telka,
telka recepty,
něco k telce,
tv telka,
bounty mlska top maso recepty,
bramborové slupky,
telka maková recept,
mlska k televizi,
něco dobrého k telce,
recepty k telce,
telka recept,
jednoduhe recepty,
domaci telka,
tv telka recepty,
telky recept,
recepty na telce,
recepty telka,
top recepty telka,
mořská štika recept,
telka maková
Suroviny:
brambory
Komentáře (60)
Jen prosím nesmažte dohněda jako na obrázku, protože čím hnědší, tím víc jedovatého akrylamidu (totéž platí i o hranolkách, topinkách a chipsech). Takže v zájmu vlastního zdraví pěkně do zlatova ;).
Jelikož jsem pečené slupky z brambor viděla, přesně tak, jak popisuje Světlanka(z jedné brambory jedna slupka)a vypadalo to krásně a ještě to dost chválili, jako dobrotu. Proč ne, každý má rád něco jiného a pečené brambory v ohni jsou celé černé s popelem a jak si pochutnáváme a ta slupka je nejlepší
Colombo65:Děkuji, chtěla jsem to napsat, ale když to tady vidím , tak radši ne