Pravé italské špagety - Spaghetti
Hledáte lehké a dietní jídlo pro letní dny? Stačí uvařit špagety a přelít je směsí z rozmixovaných rajčat a bazalky. Rajčata nijak tepelně neupravujeme, vynikne tak jejich plná chuť, kterou v sobě právě zralá rajčata skrývají.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 327 kJ / 78 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 2,16 g |
| Tuky | 0,48 g |
| Vláknina | 3,84 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 17 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 14,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ve větším hrnci přivedeme k varu vodu. Do vroucí vody dáme lžíci olivového oleje a osolíme. Špagety uvaříme al dente (na skus).
Krok 2: Rajčata omyjeme, nakrájíme na čtvrtky a odstraníme dužinu. Zalijeme vroucí vodou a necháme asi 1 až 2 minuty stát. Odstraníme slupku a dáme do nádobky mixéru. Přidáme bazalku dle chuti a pomixujeme nahrubo.
Krok 3: Špagety slijeme, propláchneme vodou, aby se neslepily a necháme chvilku okapat.
Krok 4: Na talíře dáme špagety a přelijeme tomatem (rajčatovou omáčkou). Můžeme posypat kvalitním tvrdým sýrem.
Zveřejněno 19. 4. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pravé italské špagety - Spaghetti
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GYl0
Moje poznámka
Pravé italské špagety - Spaghetti
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GYl0
Nejnovější recepty
Pšenično - žitné sádlové pečivo
Přidáno před 5 hodinami
Nepečené Lotus kuličky
Přidáno před 11 hodinami
Burizonové kuličky
Přidáno před 12 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Přidáno před 12 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 12 hodinami
Cuketa na kari a česneku s nakládanou červenou paprikou
Přidáno 15. 12. 2025 18:22:09
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pikantní pečená kuřecí křídla
petrp před 2 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Patoja před 2 hodinami
Rakvičkové jednohubky bez amonia
JanaK24 před 4 hodinami
Nejlepší marokánky
veronikatun před 4 hodinami
Máslový krém na vánoční cukroví
Hanka112 před 4 hodinami
Pravý vajíčkový salát podle ČSN
dedektonik před 5 hodinami
Pařížské tyčinky od maminky
KralicekZ před 6 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Wikki před 6 hodinami
Drožďová pomazánka s vločkami
magdalenka před 6 hodinami
Bezlepková vánoční štola
mirka3 před 7 hodinami
Tématické fráze:
italske špagety,
italska omacka na spagety,
italské omáčky na špagety,
italské špagety s parmazánem,
pravé italské recepty,
italské recepty,
špagety panzani,
proplachovat špagety,
špagety,
italské špagety recept,
italské špagety s bazalkou,
aby se špagety neslepily,
druhy spaget,
italské spagetti,
italské špagety carbonara,
příprava italských špaget,
pravá italská omáčka,
pravá italská omáčka,
pravé italské omáčky,
špagety recepty
Suroviny:
těstoviny špagety,
rajče,
sýr strouhaný,
bazalka čerstvá,
olej olivový,
sůl
Komentáře (26)
jednoduchost u těchto jídel!to je itálie;)
chybí sůl pepř,trocha citronove šťávy a parmezán se dává téměř vždy,do ´´omáčky´´ z rajčat a bazalka až těsně na konec