Sushi
Propadli jste kouzlu sushi? Není těžké ho připravit. Vše potřebné seženete v každém supermarketu. Základním kamenem je dobře uvařená a ochucená rýže a mořská řasa otočená správnou stranou nahoru. Plnit už můžete dle fantazie.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 428 kJ / 102 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3,20 g |
Sůl | 8,00 g |
Sacharidy | 25,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rýži propláchněte několikrát pod tekoucí vodou, neměla by odtékat bílá voda, ale skoro čirá. Dejte rýži a vodu do hrnce. Přiveďte k varu a vařte nepřikryté 2 až 3 minuty na prudkém ohni. Voda by se měla vsáknout do rýže. Poté hrnec přikryjte a vařte na velice mírném ohni další 3, 4 či 5 minut, podle typu rýže. Mělo by se vařit do doby, než se z hrnce vyvaří všechna voda.
Krok 2: Stáhněte z ohně a nechte 10 minut odpočinout. Mezitím nechte rozpustit v octu cukr a sůl. Udělejte nálev.
Krok 3: Vyndejte rýži z hrnce do mísy, přidejte nálev z octa, cukru a soli. Přidávejte dle chuti a míchejte opatrně, ať rýži nezničíte, jen lehce a krátce. Poté nechte rýži v misce dokud nevychladne.
Krok 4: Připravte si na stůl misku s vodou a octem. Použijete ji jako oplach na ruce, aby se nelepila rýže a ocet slouží částečně i jako desinfekční prostředek. S octem opatrně, používá se do rýže a poté na ruce, aby nebylo vše příliš kyselé. Na bambusovou podložku položte mořskou řasu lesklou stranou dolů. Jednu stranu má lesklou a druhou matnější.
Krok 5: Na tu matnější pak naneste rýži (měla by být mírně vlažná, nejlépe studená), kterou rovnoměrně rozetřete stěrkou nebo rukou po řase. Vrstva by neměla být moc silná, ale ani moc tenká (0,5 cm) a měla by být souvislá.
Krok 6: Na rýži pak vyrovnejte suroviny dle fantazie, vše nakrájené na nudličky nebo hranolky.
Na prst si naberte trochu wasabi a potřete jím rybu, krabí tyčinku, nebo jinou pochutinu. Krok 7: Pak začněte rolovat sushi. Pomocí bambusové podložky sviňte sushi a snažte se jej co nejvíce stahovat, ale tak aby neprasklo. Krok 8: Při porcování sushi se okraje odřežou tak, aby byl odpad minimální a řez rovný, dopomůže k tomu velmi ostrý nůž namočený ve vodě. Krok 9: Hotové sushi namáčejte do wasabi nebo sojové omáčky. Jako přílohu podávejte nakládané kyselé ředkvičky, nakládaný marinovaný zázvor..
Na prst si naberte trochu wasabi a potřete jím rybu, krabí tyčinku, nebo jinou pochutinu. Krok 7: Pak začněte rolovat sushi. Pomocí bambusové podložky sviňte sushi a snažte se jej co nejvíce stahovat, ale tak aby neprasklo. Krok 8: Při porcování sushi se okraje odřežou tak, aby byl odpad minimální a řez rovný, dopomůže k tomu velmi ostrý nůž namočený ve vodě. Krok 9: Hotové sushi namáčejte do wasabi nebo sojové omáčky. Jako přílohu podávejte nakládané kyselé ředkvičky, nakládaný marinovaný zázvor..
Zveřejněno 31. 5. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sushi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4WQx
Moje poznámka
Sushi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4WQx
Nejnovější recepty
Švestkové knedlíky z odpalovaného těsta podle ČSN
Přidáno před 2 hodinami
Bramborová kaše zapečená s hermelínem
Přidáno před 10 hodinami
Křehký štrúdl
Přidáno před 10 hodinami
Aspik s vajíčkem
Přidáno před 13 hodinami
Cuketové vafle se smaženým květem
Přidáno před 13 hodinami
Brokolicové mini kuličky jako pohoštění
Přidáno před 13 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Fazolkový salát
Vlasta159 před 4 hodinami
Rajčatové chutney
BlaV. před 12 hodinami
Švestkový kompot
Backurka před 13 hodinami
Rychlý hrnkový ovocný koláč s drobenkou
Mondulka1981 před 14 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
DavidVolvo před 15 hodinami
Omáčka na špagety s cuketou
Majkaa před 16 hodinami
Salát Coleslaw
Kristina1 před 17 hodinami
Zeleninová polévka s cizrnou
Pepajz před 17 hodinami
Polévka s cizrnou, pórkem, bramborem
Pepajz před 17 hodinami
Hrnkový koláč se žmolenkou (litý)
kohpet před 17 hodinami
Tématické fráze:
sushi recept,
recept na sushi,
sushi,
suchi,
sushi ryze recept,
recept sushi,
sushi recepty,
nálev na sushi,
jak udelat sushi,
rýže na sushi recept,
příprava rýže na sushi,
recept na suchi,
recepty na sushi,
suchi recept,
susi recept,
suchi recepty,
recept na suschi,
jak se dělá sushi,
ryže na sushi příprava,
suschi recept
Suroviny:
rýže na sushi,
mořské řasy,
voda,
ocet,
ocet,
cukr,
sůl,
avokádo,
omeleta vaječná,
krabí tyčinky,
mrkev,
mango,
okurka čerstvá,
ředkev,
paprika,
okurky sterilované,
šunka,
pasta wasabi,
omáčka sojová,
ředkvičky,
zázvor
Komentáře (10)
Rýži propláchněte několikrát pod tekoucí vodou, neměla by odtékat bílá voda, ale skoro čirá. Dejte rýži a vodu do hrnce. Přiveďte k varu a vařte nepřikryté 2 až 3 minuty na prudkém ohni, jakoby ji zavařte. Voda by se měla vsáknout do rýže. Poté hrnec přikryjte a vařte na velice mírném ohni další 3, 4 či 5 minut, což nemusí být vždy pravda. Mělo by se vařit do doby, než se z vody vyvaří všechna voda.
Stáhněte z ohně a nechte 10 minut odpočinout. Mezitím si nechte rozpustit ve 2 lžících octu 1 lžíci cukru a 1lžičku soli-Udělejte si takový nálev.
Vyndejte rýži z hrnce do mísy, přidejte nálev z octa, cukru a soli. Přidávejte dle chuti a míchejte opatrně, ať rýži nezničíte, spíše se s ní mazlete! Míchejte chvilku, poté nechte rýži v misce dokud rýže nevychladne.
tu je postup : www.youtube.com/watch?v=pYtB3Qs9BRw" target = "_blank">
www.youtube.com/watch?v=pYtB3Qs9BRw
p.s. máš to pěkný