Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jahodové "sushi" s mátovým "wasabi"

Spojení svěžích jahod, voňavé máty a originálního nápadu dává vzniknout dezertu, který vypadá jako sushi, ale chutná jako léto. Ideální na zahradní párty, dětskou oslavu nebo jen tak pro radost – tohle sladké „sushi“ zaručeně zaujme na první pohled i sousto.

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Mama v kuchyni Mama v kuchyni

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby odležení

60 min (40 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby odležení)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 297 kJ /
2 700 kcal
Bílkoviny24,45 g
Tuky181,13 g
Vláknina14,35 g
Cholesterol 332 mg
Sodík 154 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy235,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Základem těsta jsou sušenky (použila jsem Petit Beurre, Lidl), které je potřeba nejdříve nadrtit. Použijte k tomu nějaký přístroj, nebo je dejte do sáčku a postupně rozbijte paličkou. Krok 2: Vložte je do mísy, přidejte změklé máslo, nastrouhanou čokoládu na vaření (použila jsem Fin Caré, Lidl), cukr, kakao a kokos a teplem ruky řádně spojte v hroudu těsta. Tu dejte na hodinku odpočívat do lednice. Krok 3: Rýži spolu s mlékem (přibližně 200 ml, ale řiďte se spíše poměrem uvedeným na obalu rýže), špetkou soli a lžící cukru dejte vařit na dobu uvedenou na obalu rýže. Zpravidla to bývá kolem 20 minut. Krok 4: Občas promíchejte, obzvláště v závěru vaření, aby se vám rýžová kaše nepřipalovala. Krok 5: Po dovaření nechte ještě chvíli odstát, poté vmíchejte mascarpone, dle chuti případně doslaďte, a dejte vychladnout do lednice. Krok 6: Těsto opatrně vyválejte mezi dvěma silikonovými podložkami, pečicími papíry nebo potravinářskou folií, v obdélníkový plát o výšce cca půl centimetru. Krok 7: Navrstvěte po celé délce vychladlou rýžovou kaši, doprostřed naskládejte řadu jahod a opatrně zatočte tak, aby se oba konce těsta spojily v jeden a vytvořila se malá roláda. Krok 8: Použitý pečicí papír využijte k jejímu zabalení, aby se lépe udržel tvar. Krok 9: Opět dejte zpátky do lednice vychladit, aby se pak roláda lépe krájela. Krok 10: Před podáváním nakrájejte na kolečka a servírujte s mátovým wasabi, které vytvoříte rozmixováním hrstky máty se lžící medu a mascarpone.

TIP: Jak rychle vyčistit mixér - návod

Zveřejněno 1. 8. 2015

Poznámka autorky Mama v kuchyni

Poznámka: Těsto je chutné a variabilní, takže až otestujete toto sushi, můžete vyzkoušet další změnu a udělat špízy. Tvarujte z něj v ruce koule, které můžete ještě pro oko obalit v dalším kokosu. Napíchejte na špejle a doplňte různým sezónním ovocem. Použila jsem jahody, borůvky, rybíz a třešně.

Tento a všechny mé další recepty najdete na

http://www.facebook.com/mamavkuchyni

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodové "sushi" s mátovým "wasabi"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2EPK

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodové "sushi" s mátovým "wasabi"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2EPK

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Všem moc děkuji za milé komentáře :-K

siper nápad, ukládám recept, přidávám bod:yes::-)):-K

super nápad a krásná fotečka bravo

:yes: nádhera!

spagetka: Váhala jsem nad tím už před vkládáním, ale přišlo mi to strašně ošklivé v tom nadpisu, proto jsem to dala jen do popisku, ale máš pravdu, opravím to. Díky :-)

Nádherný recept i fotka:-*. Jen bych ti možná doporučila, jestli bys nechtěla dát to sushi s wasabi do úvozovek, jako to máš i v receptu. Nechtěla bych, aby se tu zase rozjely komentáře typu: takhle sushi vůbec nevypadá, to se dělá takhle... a wasabi taky né.... Rozumíš mi? Prostě abys předešla rejpálkům, že nevíš, co je sushi a wasabi. (on se stejně někdo najde, ale nemělo by jich být tolik)
Ovšem je to jen na tobě. Za mne :-p:-p:-p:yes::yes::yes:

Smekám!:yes:

Tématické fráze:
jshodove shushi, fin care cokolada na vareni, recept na petit beurre, lada hruska vasabi, jahodové risotto, jahodove suschi, cheesecake popisky, sushi recept, jahodové špízy, rýžová kaše aby se nepřipalovala, levné sušhi video

Suroviny:
sušenky máslové, máslo, čokoláda na vaření, cukr moučkový, kakao, kokos strouhaný, rýže kulatozrnná, cukr moučkový, mléko, sůl, mascarpone, jahody, máta čerstvá, med, mascarpone

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu