Jahodové "sushi" s mátovým "wasabi"

Mama v kuchyni Kuchařka: Mama v kuchyni

Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry, Nepečené a mražené 9 názorů

Suroviny

Na sušenkovou "řasu":
100 g máslových sušenek nebo podobných sušenek (použila jsem Petit Beurre, Lidl)
100 g změklého másla
50 g čokolády na vaření (použila jsem Fin Caré, Lidl)
30 g moučkového cukru
25 g kakaa
20 g strouhaného kokosu
Na rýžovou náplň:
50 g kulatozrnné rýže (použít můžete i některý z druhů na risotto)
1 lžíce moučkového cukru
mléko dle potřeby (bude to přibližně 200 ml, ale řiďte se spíše poměrem uvedeným na obalu rýže)
špetka soli
100 g mascarpone
jahody či jiné vhodné ovoce dle potřeby
Na mátové "wasabi":
hrst listů čerstvé máty
1 lžíce medu
1 lžíce mascarpone
Recept si zatím oblíbilo 19 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Základem těsta jsou sušenky, které je potřeba nejdříve nadrtit. Použijte k tomu nějaký přístroj, nebo je dejte do sáčku a postupně rozbijte paličkou. Vložte je do mísy, přidejte změklé máslo, nastrouhanou čokoládu na vaření, cukr, kakao a kokos a teplem ruky řádně spojte v hroudu těsta. Tu dejte na hodinku odpočívat do lednice.

  2. Rýži dejte spolu s mlékem, špetkou soli a lžící cukru vařit na dobu uvedenou na obalu rýže. Zpravidla to bývá kolem 20 minut.

  3. Občas promíchejte, obzvláště v závěru vaření, aby se vám rýžová kaše nepřipalovala.

  4. Po dovaření nechte ještě chvíli odstát, poté vmíchejte mascarpone, dle chuti případně doslaďte, a dejte vychladnout do lednice.

  5. Těsto opatrně vyválejte mezi dvěma silikonovými podložkami nebo pečicími papíry v obdélníkový plát o výšce cca půl centimetru.

  6. Navrstvěte po celé délce vychladlou rýžovou kaši, doprostřed naskládejte řadu jahod a opatrně zatočte tak, aby se oba konce těsta spojily v jeden a vytvořila se malá roláda.

  7. Použitý pečicí papír využijte k jejímu zabalení, aby se lépe udržel tvar.

  8. Opět dejte zpátky do lednice vychladit, aby se pak roláda lépe krájela.

  9. Před podáváním nakrájejte na kolečka a servírujte s mátovým wasabi, které vytvoříte rozmixováním hrstky máty se lžící medu a mascarpone.

Poznámka

Poznámka: Těsto je chutné a variabilní, takže až otestujete toto sushi, můžete vyzkoušet další změnu a udělat špízy. Tvarujte z něj v ruce koule, které můžete ještě pro oko obalit v dalším kokosu. Napíchejte na špejle a doplňte různým sezónním ovocem. Použila jsem jahody, borůvky, rybíz a třešně.

Tento a všechny mé další recepty najdete na

http://www.facebook.com/mamavkuchyni

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 228 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jahodové "sushi" s mátovým "wasabi"

  • Všem moc děkuji za milé komentáře :-K

    Odpovědět

  • lubinka lubinka

    siper nápad, ukládám recept, přidávám bod:yes::-)):-K

    Odpovědět

  • prskavka.bobo prskavka.bobo

    super nápad a krásná fotečka bravo

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • lenka.ov lenka.ov

  • Betyna Betyna

    :yes: nádhera!

    Odpovědět

  • spagetka: Váhala jsem nad tím už před vkládáním, ale přišlo mi to strašně ošklivé v tom nadpisu, proto jsem to dala jen do popisku, ale máš pravdu, opravím to. Díky :-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Nádherný recept i fotka:-*. Jen bych ti možná doporučila, jestli bys nechtěla dát to sushi s wasabi do úvozovek, jako to máš i v receptu. Nechtěla bych, aby se tu zase rozjely komentáře typu: takhle sushi vůbec nevypadá, to se dělá takhle... a wasabi taky né.... Rozumíš mi? Prostě abys předešla rejpálkům, že nevíš, co je sushi a wasabi. (on se stejně někdo najde, ale nemělo by jich být tolik)
    Ovšem je to jen na tobě. Za mne :-p:-p:-p:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Smekám!:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: jshodove shushi fin care cokolada na vareni recept na petit beurre lada hruska vasabi jahodové risotto jahodove suschi cheesecake popisky sushi recept jahodové špízy rýžová kaše aby se nepřipalovala levné sušhi video

Zapomněl/a jsem heslo