Frappé
Lahodné a osvěžující frappé jako z luxusní cukrárny snadno připravíte během pár minut. Postačí vám jen pár surovin a výkonný mixér. Mléko, instantní káva, cukr a led dají vzniknout neodolatelnému nápoji pro horké letní dny.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 479 kJ / 354 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,00 g |
Tuky | 7,50 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 30 mg |
Sodík | 200 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 54,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mléko, kávu, cukr a led vložíme do mixéru a mixujeme cca 2 min.
Krok 2: Rozlijeme do připravených skleniček.
Krok 3: Dle chuti můžeme přidat zmrzlinu, šlehačku či ozdobit mletou skořicí.
Zveřejněno 19. 5. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Frappé
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8qgl
Moje poznámka
Frappé
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8qgl
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 12 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 12 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 12 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 12 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 13 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 14 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 14 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 16 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 18 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 18 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 18 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 19 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 19 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 20 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 20 hodinami
Tématické fráze:
domácí frapé,
ledová káva originál recept,
jak se dělá frappé,
káva frappé recept,
domácí frappé,
příprava frappe,
jak se dělá frapé,
recept na frapé kávu,
jak udělat kávu frappé,
příprava frape,
ledové frappé recept,
káva frappé,
frappe priprava,
šlehač na frapé,
recept na frappe kavu,
frappovač,
nescafe frape,
kava frape,
čokoladove frappe,
frappe kava
Suroviny:
mléko,
káva,
cukr,
led,
šlehačka,
zmrzlina,
skořice mletá
Komentáře (27)
dobry vecer .... chci se podelit o tom jak vziklo toto uzasne piti... 1957 ,veletrh v Soluni (Recko) ,
Vytvoření frappé kávy byl náhodný. do té doby se pila instantní káva jen telá. Během mezinárodního veletrhu v Soluni v roce 1957, zástupce švýcarské firmy Nestlé v Řecku Yannis Dritsas představil nový produkt pro děti, čokoládový nápoj krátce smíchání s mlékem a v šejkru. Vakondios Dimitrios zaměstnanec v Nescafé si o přestávce v průběhu výstavy chtěl vypit kávu, ale protože spěchal,neměl čas si uvařit vodu, přišel na nápad použít šejkr, a kávu si udělat se studenou vodou. Dal kávu, cukr a vodu,do šejkru a první frapičko bylo na světě-první káva v historii frappé. Po letech řekl pán Vakondios Dimitrios že si nemohl uvědomit, že tak jednoduchý a náhodný nápad , bude jeden z nejpopulárnějších nápojů v Řecku.....
Osobně když nemám šějkr, tak je nekde doma majde zavařovací sklenice a kdyz ne, tak staci jen promichat
když není studená voda, dám do šejkru ledy ale ne moc vody a potřepu, frapíčko je krasně studené
na jednu sklenici asi 250 ml vody, 1 jemne vrchovata kavova lzicka kafe a 2 zarovnane kavo.lz. cukru je prumerne sladke frapco ... ale pak zalezi jen na vas , ja mam rada smrtak
Petrula (Petra) Mani
Ivuška:
http://www.espirito.cz/blog/entry/22-jak-se-vari-k...
Mně ji nabídli i ve Španělsku. A i u nás v kavárnách ji vařej.
Tady to neni web o profesionalni praci s kavou, ale o vareni. Kazdy tu ma svuj prostor a kazdy k vyrobe dobrot pristupuje podle svych zkusenosti,dovednosti, ci vlastnich tradic.
P.s.ja bych si treba neco jako granko, nebo strouhanou cokoladu na frappe nedala, ale zase respektuji chute druhych
jooo, a me se vic nez skorice, ekluje KAZÍ s tvrdym y
Led, mléko a cukr jsou samozřejmosti. Jo včera se mi povedl správný mramor a dneska to tedy spíš vypadalo přesně jako na tý fotce. Takže je to asi fuk, důležité je to osvěžení. No a já ho prosím vás dělám v klasickém ručním šlehači, párkrát otočím a je toho plná nádoba