Řez zasněžená louka u elektrárny

srettka Kuchařka: srettka

Moučníky , Řezy 82 názorů

Suroviny

4 vejce
4 PL studené vody
4 PL cukru krupice
4 PL hladké mouky
1/4 sáčku prášku do pečiva
Na provlhčení korpusu:
200 ml mléka
50 g hořké čokolády( pro čokoládníky klidně i více)
Na krém:
2x smetana ke šlehání, či šlehačka
1 kostka tvarohu
1 pomazánkové máslo
2x ztužovač šlehačky
5 PL cukru (upravte si sladkost dle vlastní chuti)
dala jsem i pár kapek vanilkové tresti
Na proložení 2 velké banány
Na posyp 1 hrnek kokosu
Recept si zatím oblíbilo 56 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vejce vyšlehat s cukrem do pěny, přišlehat vodu po lžících a vmíchat mouku s práškem do pečiva.

  2. Nalít do vymazaného a vysypaného pekáče či plechu s vyšším krajem.

  3. Péct na cca 160°C asi 15-20 min, dle typu trouby. Ozkusit párátkem, zda je po vpichu suché.

  4. Do mísy dáme šlehačky, tvaroh i máslo, přidáme cukr, ztužovače, tresť a opatrně začneme šlehat(má tendenci to zpočátku stříkat) Nakonec to došleháme do hustého krému.

  5. V mikrovlnce rozpustíme tak na dvakrát, třikrát v mléku čokoládu a dobře rozmícháme.(viz poznámka)

  6. Hotový korpus propícháme párátkem a poléváme horkou čokoládou.

  7. Potom naskládáme pokrájený banán na plátky, zakryjeme krémem.

  8. Dáme pěkně nahřát pánev na plotnu a když je horká, vsypeme kokos. Pozor, rychle růžoví, tak míchat a třesat, aby lehce zrůžověl. Tím potom posypeme doposud ještě krásně bílou louku, tedy rozetřený krém.

  9. Dát rozležet do druhého dne.

Poznámka

Včera byla dobrá, ale dneska...mňam mňam.

Kombinační nápad okamžiku ;-)

p.s. na to provlhčení korpusu jsem vlastně využila svůj recept na jednoduchou horkou čokoládu:

http://www.toprecepty.cz/recept/11898-expresni-hor...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 981 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Řez zasněžená louka u elektrárny

  • srettka srettka(autorka receptu)

    Klára: Potěšení na mé straně :-K

    Odpovědět

  • Klára Klára(neregistrovaná)

    Dnes uděláno a dnes ochutnáno.Sice bez banánů ale 100% dokonalé. Velké díky za tento recept: :yes: <3

    Odpovědět

  • danielle72 danielle72

    Tohle mi zůstalo až do dneška utajeno :-O Ale nevadí, co nejdříve zjednám nápravu a peču:-!:-))
    A pochopitlně přidávám bod, i bez vyzkoušení. To snad dá rozum, že jak je to od Srettky, bude to dobré, no ne?:-?:yes:;-)

    Odpovědět

  • srettka srettka(autorka receptu)

    marketule:tak to mě těší dvojnásob:-8 díky moc:-)

    Odpovědět

  • marketule marketule

    tak v práci úspěch a receptík přeposlán kolegyni dál :-) tak doufám že bude mít další příznivce!

    Odpovědět

  • srettka srettka(autorka receptu)

    marketule:potěšení na mé straně, tak ať chutná i s...pomazánkovým máslem;-):yes:

    Odpovědět

  • marketule marketule

    tak dneska upečeno podruhé na rozlučku do práce, akorát chladím louku v ledničce. poprvé jsem zapomněla na pomazánkové máslo, bylo to výborný i bez něj, tak jsem zvědavá na originál recept se vším všudy :-p

    Odpovědět

  • srettka srettka(autorka receptu)

    m.lumicek:urcite, treba mascarpone, ktere je pro me bohuzel chutove prazdne:-/ nebo jinym produktem, jako je treba lucina bez prichuti, tvaroh vyslehany se slehackou. . .urcite na neco prijdes, co bude vyhovovat tvym chutovym poharkum;-)

    Odpovědět

  • m.lumicek m.lumicek

    Dalo by se pomazánkové máslo uplně vynechat nebo nahradit něčím jiným?

    Odpovědět

  • srettka srettka(autorka receptu)

    moc mě těší a děkuji za foto mársí ;-)

    Odpovědět

  • marcelka395 marcelka395

    srettka::-8 i já osobně jsem upekla tento řez;-)dovoluji si přidat fotku:-K;-)

    Odpovědět

  • srettka srettka(autorka receptu)

    marcelka395:to me moc tesi;-)

    Odpovědět

  • marcelka395 marcelka395

    srettka:dneska jsem tento moučník ochutnala u kamarádky a je super,moc výborný:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Aja78 Aja78

    nakoniec som upiekla svoj korpus a je to naozaj úžasný zákusok, všetci sme si pochutnali :-) Pridávam bodík

    Odpovědět

  • srettka srettka(autorka receptu)

    Aja78: ten korpus je tenci, je to pro milovniky bohateho kremu;-)

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3 4 5 6

Tématické fráze: napečeno cz řezy bingo rezy napečeno cz řezy bingo provlhčení korpusu napečeno.cz posli recept rezy dort elektrárna buchta zasnezena louka u temelina buchta zasnezena louka zasněžená elektrálna jablecny kolac zasněžená elektrárnou buchta zasněžené hory nej recept bingo rezy řezy paráda bingo řezy recept pošli recept pařížské kostky moučník louka za elektrárnou zasnežena buchta