

Řez zasněžená louka u elektrárny
Suroviny
- 4 vejce
- 4 PL studené vody
- 4 PL cukru krupice
- 4 PL hladké mouky
- 1/4 sáčku prášku do pečiva
- Na provlhčení korpusu:
- 200 ml mléka
- 50 g hořké čokolády( pro čokoládníky klidně i více)
- Na krém:
- 2x smetana ke šlehání, či šlehačka
- 1 kostka tvarohu
- 1 pomazánkové máslo
- 2x ztužovač šlehačky
- 5 PL cukru (upravte si sladkost dle vlastní chuti)
- dala jsem i pár kapek vanilkové tresti
- Na proložení 2 velké banány
- Na posyp 1 hrnek kokosu
Postup přípravy receptu
Vejce vyšlehat s cukrem do pěny, přišlehat vodu po lžících a vmíchat mouku s práškem do pečiva.
Nalít do vymazaného a vysypaného pekáče či plechu s vyšším krajem.
Péct na cca 160°C asi 15-20 min, dle typu trouby. Ozkusit párátkem, zda je po vpichu suché.
Do mísy dáme šlehačky, tvaroh i máslo, přidáme cukr, ztužovače, tresť a opatrně začneme šlehat(má tendenci to zpočátku stříkat) Nakonec to došleháme do hustého krému.
V mikrovlnce rozpustíme tak na dvakrát, třikrát v mléku čokoládu a dobře rozmícháme.(viz poznámka)
Hotový korpus propícháme párátkem a poléváme horkou čokoládou.
Potom naskládáme pokrájený banán na plátky, zakryjeme krémem.
Dáme pěkně nahřát pánev na plotnu a když je horká, vsypeme kokos. Pozor, rychle růžoví, tak míchat a třesat, aby lehce zrůžověl. Tím potom posypeme doposud ještě krásně bílou louku, tedy rozetřený krém.
Dát rozležet do druhého dne.
Poznámka od kuchařky
Včera byla dobrá, ale dneska...mňam mňam.
Kombinační nápad okamžiku ;-)
p.s. na to provlhčení korpusu jsem vlastně využila svůj recept na jednoduchou horkou čokoládu:
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Řez zasněžená louka u elektrárny
-
Klára: Potěšení na mé straně
-
Dnes uděláno a dnes ochutnáno.Sice bez banánů ale 100% dokonalé. Velké díky za tento recept:
-
Tohle mi zůstalo až do dneška utajeno
Ale nevadí, co nejdříve zjednám nápravu a peču
A pochopitlně přidávám bod, i bez vyzkoušení. To snad dá rozum, že jak je to od Srettky, bude to dobré, no ne? -
marketule:tak to mě těší dvojnásob
díky moc
-
tak v práci úspěch a receptík přeposlán kolegyni dál
tak doufám že bude mít další příznivce!
-
marketule:potěšení na mé straně, tak ať chutná i s...pomazánkovým máslem
-
tak dneska upečeno podruhé na rozlučku do práce, akorát chladím louku v ledničce. poprvé jsem zapomněla na pomazánkové máslo, bylo to výborný i bez něj, tak jsem zvědavá na originál recept se vším všudy
-
m.lumicek:urcite, treba mascarpone, ktere je pro me bohuzel chutove prazdne
nebo jinym produktem, jako je treba lucina bez prichuti, tvaroh vyslehany se slehackou. . .urcite na neco prijdes, co bude vyhovovat tvym chutovym poharkum
-
Dalo by se pomazánkové máslo uplně vynechat nebo nahradit něčím jiným?
-
moc mě těší a děkuji za foto mársí
-
srettka:
i já osobně jsem upekla tento řez
dovoluji si přidat fotku
-
marcelka395:to me moc tesi
-
srettka:dneska jsem tento moučník ochutnala u kamarádky a je super,moc výborný
-
nakoniec som upiekla svoj korpus a je to naozaj úžasný zákusok, všetci sme si pochutnali
Pridávam bodík
-
Aja78: ten korpus je tenci, je to pro milovniky bohateho kremu