Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bílá klobása v bramborovo-sýrovém těstíčku

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Porce: 2 porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 501 kJ /
837 kcal
Bílkoviny126,64 g
Tuky26,69 g
Vláknina4,04 g
Cholesterol 519 mg
Sodík 1,33 g
Sůl3,27 g
Sacharidy21,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve si uděláme těstíčko. Brambor si nahrubo nastrouháme, sýr rovněž nastrouháme nahrubo, přidáme vejce, sůl, pepř, bylinky, trochu mléka, česnek a zahustíme hladkou moukou, aby hustota byla přibližně jako na bramborové placky. Krok 2: Bílou klobásu si stočíme do kolečka a spíchneme špejlí, aby držela pohromadě. Vytvoříme si 2 kolečka. Takto upravenou klobásu obalíme v hladké mouce, následně v těstíčku a dáme smažit na rozpálený olej. Plamen ale hned stáhneme asi na polovinu a pomalinku z obou stran opékáme, aby se nám klobása dobře propekla a těstíčko bylo růžové. Podáváme buď jen se zeleninou, nebo s vařeným bramborem, ale jídlo je hodně syté.

Zveřejněno 13. 7. 2011

Poznámka autorky JanaDorazinova

Dnešní hokus pokus! :-)) Bylo to moc dobré.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wn8g

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wn8g

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

IvanaLK::-D:-D:-D;-):yes: No, to je podle mé fantazie, ale ani ta klobása nebyla špatná;-)

Klobása mě absolutně neláká, ale dobrý tip na těstíčko :yes::-)

Fantom: díky!!! Hihihi!!:-D

:yes: moc pěkný hokus pokus;-)

Jani, jak na ní-přijdu(myslí klobásu);-), tak vyzkouším:yes:

Iriska: měli ji v Albertu. Původně jsem myslela, že je to vinná klobása a tento recept by určitě šel udělat i z ní.;-)

Jana Pá:Můžeš ji takto stočit a obalit v trojobalu. Je vynikající, ať už vinná, nebo tahle krůtí;-)

Já se vždy na ty klobásy dívám, ale ještě jsem je nekoupila;-), ale jak "vidno", lze je použít - viz recept:yes:

:-OKrůtí také neznám:-8Recept se mi líbí:-p+9:yes:

Bílou klobásu můžeme, ale krůtí jsem ještě taky neviděla. Budu hledat. Vypadá to velice lákavě.:yes::yes:+

Petra Ku.:určitě ano. Místo brambory dej cuketu a pak sýr;-)

maris: taky jsem ji objevila poprvé;-)

Tož pěkné, názorné a jistě i chutné :yes:

Bílou klobásu máme rádi, dokonce celá rodina:-)), ale krůtí taky neznám. Hezký recept:yes::-p+

Ježiš, to vypadá dobře :-) Že by inspirace na zítra? Co taky pořád v tom horku vařit :-( Jani, myslíš ,že by to šlo i v těstíčku z cukety?

Z krůtího jsem ještě neměla, mrknu po ni, já to sice nemusím, ale ostatní jo ;-)

Tématické fráze:
bílá klobása, bílá klobása recept, bílá klobása recepty, recept bílá klobása, vinná klobása v těstíčku, klobása v těstíčku, recepty z bílé klobásy, bílé klobásy, bílá klobása v těstíčku, vinná klobása recept, vinná klobása z krůtího masa, recept na bílou klobásu, jak smažit klobásy, bílé těstíčko, klobása bílá, recept na jídlo z bílé klobásy, jak smažit vinnou klobásu, recept na bile klobásy, bílá klobasa těsto recepty, bramborovosyrove testicko

Suroviny:
maso krůtí, brambory, sýr tvrdý, vejce, mléko, česnek, sůl, pepř, bylinky, mouka hladká, olej

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu