Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborové foukánky

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hanahcotton hanahcotton

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 748 kJ /
2 808 kcal
Bílkoviny89,09 g
Tuky70,96 g
Vláknina32,50 g
Cholesterol 830 mg
Sodík 309 mg
Sůl0,58 g
Sacharidy436,99 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do poloviny vlažného mléka rozdrobíme droždí, pocukrujeme špetkou cukru, zamícháme a necháme na teplém místě vzejít kvásek. Krok 2: Brambory uvaříme den předem, oloupeme, nastrouháme na jemno, přidáme hrubou mouku, žloutky, zbylé mléko, špetku soli a rozpuštěné máslo, vše dobře promícháme. Krok 3: Přidáme kvásek a vypracujeme tužší těsto, které pak zakryjeme utěrkou a na teplém místě necháme vykynout. Krok 4: Z vykynutého těsta vyválíme tenký plát a vykrajujeme kolečka. Kolečka necháme na teplém místě ještě vykynout a pak je smažíme v dostatečném množství horkého oleje dozlatova po obou stranách. Krok 5: Hotové foukánky na chvíli položíme na papírový ubrousek, aby se vsákl přebytečný tuk.

Zveřejněno 29. 7. 2011

Poznámka autorky hanahcotton

Foukánky proto, že smažením se těsto nafoukne a je uvnitř duté.

Na slanou variantu použijeme pórek + anglickou = orestovat na pánvičce. Vykrojíme větší kolečko, dáme lžíci náplně, přiklopíme druhým kolečkem a umáčkneme okraje. Smažíme po obou stranách. TUTO VARIANTU ALE VYZKOUŠENOU NEMÁM.

Základ receptu jsem použila ze zdroje - RECEPTY ONLINE.CZ

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborové foukánky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7DqB

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborové foukánky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7DqB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Vyzkoušela jsem vščechny varianty, bez náplně,s povidlama i s anglickou.Ač jsem masožravec nejlepší byly bez náplně a ty s povidly.Jsou dost syté.Ta anglická dělala nafoukánky ještě víc mastné než jsou normálně.:-)

Hezký recept:-p+10:yes:A ta slaná varianta se mi také moc zamlouvá:-p:yes:

Pěkní foukánci+8:-D:-p:yes:

:-Kpěkní nafoukánci:-D:-)):yes::yes:+1

Moc hezcí nafoukánci.Jsem zvědavá jestli se mi taky tak povedou.Dávám bodík a dík za recept.:yes::yes::-O:-D

hanahcotton:Tak tu slanou variantu prosím připiš Hani, to musí být také luxusní:-p:yes:.

hezcí nafoukanci:-D:-D:yes::-p;-)

chocolate:díky za upozornění...pórek a anglická je v jiné - slané variantě, kdy se foukánky plní;-):-K

Hani, co s tím pórkem?Není tam nějak navíc?

:-p:-p myslela jsem, že je to něco podobného, jako mí silvestrovští větroplaši, ale nejsou. Super nápad, Hani:yes:

Tématické fráze:
foukanky z bramborového těsta, smažení foukánci, slané bezlepkové palačinky

Suroviny:
brambory, mouka hrubá, máslo, droždí, mléko, cukr, žloutek, vejce, sůl, olej, marmeláda borůvková

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu