Bramborové palačinky

zizala Kuchařka: zizala

Doba přípravy: 20 4 porce Bezmasá jídla 44 názorů

Suroviny

Palačinky:
600 g malých moučných brambor
3 lžíce hladké mouky
1/8 l husté smetany
sůl
pepř
5-6 vajec
muškátový oříšek
přepuštěné máslo (je chutnější) nebo olej na smažení
Náplň:
300 g měkkého tvarohu
sůl
bylinky čerstvé nebo mražené(nejlepší je pažitka, medvědí česnek apod.)
smetana
Recept si zatím oblíbilo 31 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a necháme vychladit. Nebo můžeme využít zbylé brambory od oběda. Prolisujeme nebo nastrouháme je, přidáme smetanu, sůl, pepř, strouhneme trošičku muškátového oříšku, klepneme vejce a vymícháme hladké těsto, které postupně zahustíme moukou. Vyzkoušíme malý vzorek, podle potřeby dohustíme moukou. Těsto ale nesmí být moc tuhé, lámalo by se.

  2. Na teflonové nebo podobné nepřilnavé pánvi lehce potřené tukem pečeme palačinky. Těsto musíte na pánev rozetřít, je trošku hustší než běžné těsto na palačinky.

  3. Tvaroh rozmícháme se solí a bylinkami, naředíme smetanou podle potřeby.

  4. Palačinky naplníme tvarohem a podáváme se salátem.

Poznámka

Včerejší odlehčující oběd :)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 593 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bramborové palačinky

  • Danca Danca(moderátorka)

    Teď na mě vykoukly z náhodných...a koukám, že je mám dokonce v oblíbených, ale ještě jsem je nedělala:-S. To musím napravit, milujeme brambory "naplacato" na všechny způsoby!:-p:-p

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    Skvělý recept a je mi jednou jestli to jsou palačinky, omelety nebo placky;-) Musím vyzkoušet:yes:

    Odpovědět

  • jozka2 jozka2(neregistrovaný)

    podla ingr.a vzhladu sa da hned usudit ci su dobre a dobre teda vyzeraju vdaka za recept.

    Odpovědět

  • dzina25@hotmail.com dzina25@hotmail.com(neregistrovaný)

    Niektori su ako male deti piect,opiect atd, zalezi na vyraze?kazdy vie o co ide,radsej napiste ci ste to vyskusali,ako vam chutnali pripane pridajte svoju variant vylepsenia,ale nerozvadzajte diskusiu o nicom.:-S

    Odpovědět

  • zizala zizala(autorka receptu)

    Dana61: To mám velikou radost:-8, já děkuju za vyzkoušení i pochvalu:-K:-K

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    vyzkoušela jsem a musím konstatovat, že jsou úžasnéééé:yes::-p díky, díky:-K

    Odpovědět

  • Delissa Delissa

    zizala: Děkuji, vyzkouším a jsem zvědavá. Mám ráda takové zvláštní a netradiční recepty:-K

    Odpovědět

  • zizala zizala(autorka receptu)

    Delissa: Na teflonové nebo nějaké jiné nepřilnavé. Doplním to do receptu, děkuju za upozornění :-)

    Odpovědět

  • Delissa Delissa

    Potřebovala bych poradit, jestli tyto palačinky dělat na teflonové pánvi nebo na takové těžké, litinové:-8

    Odpovědět

  • zizala zizala(autorka receptu)

    spagetka: To nevím, proč by vzniklo téma. Názvy jsou jasně dané a to, že je někdo motá po svém, to nijak nezmění.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    zizala: no vidíš a tady by mohlo zas vzniknout debatní téma ohledně názvů:-D:-D:-D, ještě jsem se koukla do naší kuchařky. Prostě jdem na palačinky a je to. Mám hodně kefíru, udělám lučinu a bramb.placky teda palačinky :-p:-p:-p;-);-);-);-)

    Odpovědět

  • zizala zizala(autorka receptu)

    Slovo amolety vzniklo přechýlením z původního slova omelety a ano, mají být pěkně nadýchané :-p:yes: Palačinky naopak mají být tenké jako papír. Tyhle tedy úplně tenké nejsou, ale přesto to jsou asi víc palačinky než placky. Placky já vnímám jako vyvalované - buď se tvoří v dlaních nebo z rozváleného těsta. Lívance jsou zase z těsta kypřeného droždím nebo práškem do pečiva. Jak prosté a přesto se to běžně zaměňuje ;-)

    Jitkas: ty omelety, někdy tedy palačinky (to když jsem líná šlehat sníh:-8) s květákem dělám podle tchýně a je to moc dobrá večeře :yes:

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    Tak u nas naopak se rozlisovaly palacinky a amolety. Palacinky = mleko, vejce, mouka - vse se rozsleha. Kdezto amolety byly z mouky, zloutku a mleka, to se zozslehalo + se pridaly uslehane bilky. Byly hodne nadychane a o neco silnejsi nez palacinky. Maminka do testa pridavala povareny a posekany kvetak a pak je pekla. Vynikajici zalezitost.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    U nás se tomu říkalo prostě placky. Ale pro vysvětlení - ani prababička, babička nebo mamka neznaly význam slova palačinky, jen ještě amolety, které byly zásadně kynuté. Ale placky bylo vše, co se peklo na ploše kamen či sporáku. Jo jedinej rozdíl - halušky, tedy bramboráky :-D:-D:-D:-D:-D. Ale nepíšu to proto, aby se zas rozvinula diskuze, který název je správný, nééééééé, jen uvádím pro zajímavost ;-);-);-);-) Vlastně ještě termín lívance se u nás používal.
    Tenhle receptík by prostě mí prarodiče nazvali plněný placky. Ale chutné ne? ;-);-):-p:-p:yes::yes::yes:
    Nechci rozvíjet diskuzi na téma správného názvu.

    Odpovědět

  • zizala zizala(autorka receptu)

    tejaja: Když dávám najevo, že něco vím víc než jiní, nesetkává se to zrovna s pochopením ;-)

    Odpovědět

1 2 3

Tématické fráze: bramborové palačinky recepty na palačinky ,lívance,amolety recept na amolety a palačinky palačinky z brambor recepty na palačinky lívance amolety bramborová palacinka bramborové amolety těsto na palačinky recept palačinky z bramborového těsta tenké bramborové placky jak se chytaji halušky bramborové palačinky recept recept na bramborove palacinky bramborová palačinky amolety palačinky bramborové bramborové lívance amolety bramborové palacinky s bramborami tenké bramboráky

Zapomněl/a jsem heslo