Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mrkvánky z Polné

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

22. 2. 2014 13:40

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie17 267 kJ / 4 127 kcal
Bílkoviny75,46 g
Tuky146,40 g
Vláknina23,60 g
Cholesterol 820 mg
Sodík 283 mg
Sůl0,67 g
Sacharidy615,09 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Jednou z příležitostí, při kterých se v Polné vždy pekly mrkvance (či také mrkvánky), bývala pouť o druhé zářijové neděli. Pouť byla tradičně zasvěcena patronu města sv. Liguriáši a v době jejího trvání byla průčelí domů vyzdobena svazky mrkve.

Zkusila jsem podle regionální kuchařky, přestože není září.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

hosta

5. 3. 2014 12:46

Míla:pečou se nejen v Polabí, nejen na podzim - směs strouhané povařené řepy s mákem lze bez problémů skladovat v mrazáku:-))

Míla

5. 3. 2014 11:25

Řepánky se pečou v polabí na podzim když se sklízí cukrová řepa
pečou se buchty nadívané řepou smíchanou s mákem a jsou výborné
vláčné jako mrkvance ;-)

hosta

27. 2. 2014 14:15

hankadc: určitě nutný není, fenykl dobře ladí s mrkví, dávat nemusíte, mrkvové buchtičky jsou dobré i tak:-))

hankadc

27. 2. 2014 14:12

Je nutný ten fenykl :-S ?

maiva

23. 2. 2014 15:35

Jitko, krásná klasika:-p+:yes:jedla jsem jako holka. Sama jsem nikdy nepekla, třeba se k tomu dopracuju:-D

maris

23. 2. 2014 10:01

moc hezký, určitě vyzkouším;-):-p:yes:

magdalenka

23. 2. 2014 08:30

Som rada, že pridávaš takéto originálne a neokukané recepty. :yes: Ukladám si, určite prídu mrkvánky na rad - pre mňa sú plne neznáme.

senky

23. 2. 2014 07:04

Moc se mi líbí :yes::yes: přestože není září :-) Stejně není nad generacemi ozkoušenou klasiku ;-)

jirka 2

22. 2. 2014 23:11

Děláme je každou chvilku během roku a jsou u nás nejoblíbenější buchty. Nemaj konkurenci. Dávám bod.

hosta

22. 2. 2014 21:57

Děkuji vám všem za přízeň a slova chvály:-8 - byly fakt moc dobré, nesmí se šetřit sádlem:-))

suslajda

22. 2. 2014 21:23

Krásné, to bych ráda ochutnala:yes::yes:+

Bibinka

22. 2. 2014 20:11

hosta: Jituš, přesně tento recept mám od naší bývalé zákaznice v Polné a když jsme tam byli pracovně v době pouti darovala nám krabičku plnou těchto mrkvánek. Neuměla jsem si to představit chuťově a hodně nás to překvapilo, byly moc dobré. Už jsem je i sama dělala, máš 6.:yes:

Jitkas

22. 2. 2014 19:43

zizala: Ja tedy vidim poprve a obdivuji, hosta je ma perfektni, jako ostatne vse ostatni, co pridala na tyto stranky.

zizala

22. 2. 2014 19:33

Jitkas: Tohle je taky staročeský moučník, obdoba řepánků, pekly se v chudších krajích (Vysočina), kde se nedařilo cukrovce.

Já ostuda je znám v teoretické podobě hodně dlouho, ale ještě jsem nepekla :-8:-8 Budu muset napravit ;-)

Jitkas

22. 2. 2014 19:19

Opravdu vystavni, rekla bych hodne originalni!

Existuji staroceske mrkvanky, neco jako kynute vdolky s pridanim strouhane mrkve do testa. Ovsem toto je neco uplne jineho.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: mrkvánky recept na mrkvánky mrkvánky recept staroceske mrkvance celozrnné mrkvánky cukroví mrkvánky mrkváčky mrkvánky s tvarohem mrkvance z polné těsto na mrkvánky staročeské mrkvánky mrkvánky ze špaldové mouky výborné mrkvánky mrkvova pout polna mrkvánky cukroví recept mrkvance, řepánky mrkvove buchty z polné repanky ze sadla mrkvánky a řepánky mrkvánky ze sádla v troubě

Suroviny: mouka polohrubá, mouka hladká, mléko, máslo, cukr krupice, žloutek, kvasnice, fenykl, sůl, sádlo, mrkev, cukr, máslo, cukr vanilkový, máslo, cukr moučkový

TopRecepty.cz

Mrkvánky z Polné

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x5gq