Suroviny
Porce: neurčito
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 662 kJ / 1 831 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 60,65 g |
| Tuky | 10,21 g |
| Vláknina | 16,68 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 9 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 365,84 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 29. 7. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dalamánky z tvrdého chleba
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m7W3
Moje poznámka
Dalamánky z tvrdého chleba
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m7W3
Nejnovější recepty
Cuketa na kari a česneku s nakládanou červenou paprikou
Přidáno před 7 hodinami
Belgické lanýže
Přidáno před 7 hodinami
Nejlepší plněné perníčky
Přidáno před 9 hodinami
Ořechové šuhajdy
Přidáno před 9 hodinami
Cottage pie - pečená kaše s masovou směsí
Přidáno před 11 hodinami
Vinná klobáska v kabátku
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zdravý makový koláč
Janicee před 3 hodinami
Tradiční linecké cukroví
kamila.k před 5 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
vladhn před 5 hodinami
Čokoládové crinkles s bílým kabátkem
Pajafaja před 6 hodinami
Košíčky plněné ořechovou náplní
marhau před 6 hodinami
Tvarohová štola
[email protected] před 7 hodinami
Vanilkové rohlíčky
Libotovska před 8 hodinami
Koňakové košíčky
kvetka před 8 hodinami
Hovězí polévka
Kajkajak před 9 hodinami
Nejlepší marokánky
Lada008 před 10 hodinami
Tématické fráze:
recepty z tvrdého chleba,
chlebové dalamánky,
chlebové dalamánky z tvrdého chleba,
jak zpracovat starý chleba,
tvrdé pečivo,
tvrdý chleba,
dalamánek z tvrdého chleba,
tvrdý chléb,
co z tvrdého chleba,
tvrdý chléb recepty,
tvrdý chléb recept,
dalamánek z chleba,
recepty z tvrdého pečiva,
pecivo z tvrdeho chleba,
tvrdý chleba recepty,
zpracování tvrdého chleba,
dalamánky recept,
jak zpracovat starý chléb,
zpracovani stareho chleba,
pečivo ze starého chleba
Suroviny:
chléb,
voda,
droždí,
mouka hladká,
sůl hrubá,
kmín celý
Komentáře (35)
Už to tu bylo řečeno, že je recept starý, každý ho má z jiného zdroje a Yveta vysvětlila, jak se k ní dostal.
Těch řečí okolo původu těchto dalamánků bylo, myslím, ažaž. Už to stačí.
Yvajs mě je 15let a ten recept sem zvladnul udelat i já jen přidavej super recepty dál
Takže recept z Labužníka určitě původní není, ale pokud jsi ho, Yveto, odtamtud opsala (a doslovně, jak je vidět - gramáž jsi uvedla později, pokud si pamatuji dobře), měla bys v Poznámce uvést zdroj. Pak už ti nikdo nemůže říct nic.
Je to výborný recept na zpracování starého chleba a dalamánky jsou mňamózní
a ten třetí byl podle rodinky nej do těsta jsem dala cibulku a česnek a navrch kousek syra a bylo to super
každá kuchařinka si receptík přizpusobí
Yvetka má dobrej recept a dekuji že mi ho poslala