Kynuté smetanové koláčky
Drobné koláčky z kynutého těsta naplníme tvarohovou náplní, zalijeme spoustou rozpuštěného másla a upečeme. Po upečení je obalíme v cukru provoněném vanilkou. Můžeme je i zamrazit a podávat je později.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 21 657 kJ / 5 176 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 123,32 g |
Tuky | 316,39 g |
Vláknina | 17,80 g |
Cholesterol | 1,79 g |
Sodík | 794 mg |
Sůl | 1,91 g |
Sacharidy | 449,94 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z vlažného mléka, cukru a droždí připravíme kvásek. Z mouky, špetky soli, žloutků, kvásku a tekuté smetany zaděláme pružné těsto, necháme ho pod folií v teple kynout, než zdvojnásobí objem - trvá to necelou hodinu.
Krok 2: Vykynuté těsto postupně rozválíme na sílu asi 0,5 cm, rádýlkem rozkrájíme na čtverečky (asi 4x4 cm), které plníme pomocí dvou lžiček náplní. Náplň můžeme použít jakoukoliv, na toto množství je z jednoho tvarohu "akorát". Všechny suroviny na náplň smícháme. Troubu včas rozpálíme na 200 °C.
Krok 3: Hotové koláčky rovnáme hustě vedle sebe na velký hluboký plech - je jich přesně na jeden takový plech.
Krok 4: V průběhu plnění a motání koláčků dáme rozehřát do kastrůlku celé máslo. Hotové koláčky na plechu máslem zalijeme, teplotu trouby snížíme na 170 °C a pečeme dozlatova - asi 20-25 minut.
Krok 5: Upečené koláčky ještě teplé obalujeme v cukru, můžeme přidat i vanilkový.
Zveřejněno 12. 4. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kynuté smetanové koláčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rWzB
Moje poznámka
Kynuté smetanové koláčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rWzB
Nejnovější recepty
Kuřecí prso na kari, fazole, volské oko a zeleninový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 2 hodinami
Pomerančový chlebíček vhodný pro diabetiky
Přidáno před 9 hodinami
Banánový chlebíček - banana bread
Přidáno před 21 hodinami
Vajíčkový salát pro diabetiky
Přidáno před 23 hodinami
Kuřecí prso, volské oko, pečené celerové hranolky, avokádový dip (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 5. 2. 2025 15:38
Drůbeží játra "Pendolino"
Přidáno 5. 2. 2025 15:07
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zelný salát s koriandrem
Neregistrovaný před 16 sekundami
Krůtí roláda s pestem
Neregistrovaný před 1 minutou
Pikantní marinovaný bůček
Neregistrovaný před 1 minutou
Kuřecí/krůtí/ roláda
Neregistrovaný před 4 minutami
Kuřecí rolky plněné slaninou a nivou
Neregistrovaný před 5 minutami
Nejlepší koblihy, jaké znám
Neregistrovaný před 19 minutami
Cizrnové "krutony" na salát nebo do polévky
Adeliss před 20 minutami
Šťouchané brambory s jarní cibulkou
Adeliss před 20 minutami
Domácí sýr
Neregistrovaný před 28 minutami
Segedínský guláš, jak ho vařila maďarská babička
Neregistrovaný před 28 minutami
Tématické fráze:
kynuté kolace,
kynute kolacky,
kynuté svatební koláče,
kynuté svatební koláčky,
kynuté těsto na svatební koláče,
kynute těsto se smetanou,
nejlepší recept kynuté těsto koláče,
svatební koláčky se smetanou,
recept na kynuté kolacky,
cukrářské koláčky,
kynuté svatební koláče recept,
nekynuté svatební koláče cukrářské,
kynuté koláčky recept,
nejlepší kynuté koláče,
nejlepší kynuté koláčky,
koláčky kynuté,
nejlepší koláčky,
kynuté koláče recept,
nejlepší kynuté těsto na koláče,
recept na kynuté svatební koláče
Suroviny:
mouka hladká,
žloutek,
sůl,
smetana ke šlehání,
mléko,
cukr,
droždí čerstvé,
tvaroh,
vejce,
cukr,
cukr,
cukr vanilkový,
máslo
Komentáře (19)