Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 668 kJ / 1 594 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,93 g |
Tuky | 35,36 g |
Vláknina | 5,20 g |
Cholesterol | 336 mg |
Sodík | 113 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 293,34 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 30. 9. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Elfský Lembas (podle Pána Prstenů)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lMxV
Moje poznámka
Elfský Lembas (podle Pána Prstenů)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lMxV
Nejnovější recepty
Točená vaječná omeleta
Přidáno před 5 hodinami
Těstoviny s krémovou cibulovou omáčkou
Přidáno před 14 hodinami
Cuketové sushi
Přidáno před 17 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 18 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno 16. 6. 2025 08:27
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Veselý kuřecí plátek
Leren před 13 minutami
Kuřecí nudličky se žampiony
Leren před 14 minutami
Majonézové kuřecí nudličky
Leren před 15 minutami
Pečené nudličky z kapra
Leren před 16 minutami
Zapečený chřest
Leren před 17 minutami
Pikantní vepřová kýta
bonaher před 36 minutami
Pizza bez droždí
Fitulka před 39 minutami
Palačinky s džemem
Fitulka před 40 minutami
Domácí bujón
Fitulka před 41 minutami
Šťáva z květů černého bezu 2
Fitulka před 42 minutami
Tématické fráze:
dort pán prstenů,
elfský chléb,
pán prstenů dort,
lembas chleba,
elfský chléb recept,
pemikan,
elfský chleba,
dorty pán prstenů,
pán prstenů recepty,
jak upect lembas,
lembas chléb,
pan prstenu dorty,
recept na chleba lembas,
dort ve tvaru prstenu,
chléb lembas,
jídlo pán prstenů,
elfí chléb,
dort pan pr,
jmeno chleba z pán prstenů,
recept na elfský chléb
Suroviny:
mouka,
cukr,
máslo,
vejce,
cukr vanilkový,
skořice,
káva
Komentáře (22)
1 várka je přibližně na 9 lembasů, ale záleží na tom, jak velké je děláte
Suroviny: hladká mouka (16 polévkových lžic), cukr moučka (12 pol. lžic), máslo (rozehřáté - 6 lžic), vejce (2 žloutky, 1 bílek), skořice (2 malé lžičky), vanilkový cukr (2x)
Postup: Všechno smíchejte; pokud vám těsto nejde dohromady, přidejte ještě trošku másla, udělejte placky (je na vás, jaký tvar a velikost zvolíte), potřete bílkem, posypte navrch skořicí a dejte do trouby.
Trouba by měla být předehřátá, když tam dáte plech s lembasy, pečte přibližně na 170°
A jak dlouho? Čas nemám přesně změřený, zkrátka to musíte kontrolovat, povrch musí být křupavý a dozlatova upečený.