Suroviny
Porce: 6 - 8
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 136 kJ / 749 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,18 g |
Tuky | 29,71 g |
Vláknina | 15,92 g |
Cholesterol | 90 mg |
Sodík | 108 mg |
Sůl | 0,25 g |
Sacharidy | 92,90 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 7. 10. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pomazánka z pohanky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kOrJ
Moje poznámka
Pomazánka z pohanky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kOrJ
Nejnovější recepty
Tortillové košíky
Přidáno před 1 hodinou
Sýrové hrudky s pažitkou
Přidáno před 4 hodinami
Bylinkové pesto
Přidáno před 20 hodinami
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno 6. 5. 2025 14:09
Vepřová směs se zeleninou a hranolkami
Přidáno 6. 5. 2025 13:33
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
Přidáno 6. 5. 2025 12:40
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brokolice v sýrové omáčce
Jan236737488 před 10 minutami
Víťovi muffiny
VitaKuchar20 před 13 minutami
Hovězí roštěná na cibuli
Sahula před 28 minutami
Banánové muffiny
VitaKuchar20 před 41 minutami
Hovězí na česneku
Modraska před 2 hodinami
Špagety à la carbonara
Hanako17 před 4 hodinami
Kuřecí stehna na hlávkovém zelí
Moanka před 5 hodinami
Polévka z hlávkového zelí
Moanka před 5 hodinami
Koláčky jako kynuté, ale bez kynutí
Moanka před 5 hodinami
Tématické fráze:
pomazanka z pohanky,
pohanka recepty,
pomazánky z pohanky,
pohanka pomazánka,
pohanka recepty výborné,
recepty z pohanky,
pomazánka s pohankou,
pomazánka s pohanky,
pomazánka pohanka,
pohankové recepty pomazanka,
úprava pohanky,
pomazánky recepty,
pohanka pomazánky,
pohanka,
pomazánky,
moučník z pohanky,
pohanka recepty pomazánka,
pohanka recept,
top recepty,
pohankova pomazanka
Suroviny:
pohanka,
smetana kysaná,
česnek,
hořčice plnotučná,
sůl
Komentáře (15)
Ale NEVARIŤ ! Ani minútu, ničí sa rutín, a ten je v pohánke najdôležitejší.
Jinak já tuhle hnědou "neloupanou pohanku" třeba dělám tak, že když chci uvařit hrníček pohanky tak dám hrníček pohanky a 2 hrníčky vody do kastrolku a nechám to vařit téměř až do té doby kdy tam není už voda. Je to úprava maximálně na 10min. Doufám, že jste ten postup pochopily
U nás sa teraz predáva tepelne brúsená pohánka, preto je tmavšia, obrúsi sa len vrchná časť zrnka. Je výborná. Potom ju pripravujem ako chcem - polievky ( možno pridať trocha do akejkoľvek polievky ), zapekám, pomazánky, náplne, šaláty...proste kde ťa napadne.
Niet nič lepšie na naše cievy ako pohánky.
Len tú horúcu vodu treba použiť nie z varnej konvice, ale ohriatu na sporáku. Tá z konvice nie je vriaca, aj keď bublá a je v tomto prípade slabá.