Kuřecí stehno zpola vykostěné a plněné nádivkou

Colombo65 Kuchař: Colombo65

Doba přípravy: 90 minut 4 porce Drůbeží maso 7 názorů

Suroviny

4 kuřecí stehna (chlazená)
2 rohlíky (starší)
2 lžíce mléka
12 plátků uzené slaniny
muškátový oříšek
1 syrový žloutek
1/2 litru vývaru (z kostí)
máslo
pepř
sůl
mletá paprika
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí stehna vykostíme v jejich spodní části - tedy tak, že nám zůstane kost pouze v tzv. paličce.

  2. Z rohlíků nakrájených na kostičky, mléka a žloutku vytvoříme kompaktní směs - nádivku.

  3. Tu si obohatíme nasekáním 4 plátků slaniny na malé kostičky a nastrouháním trošky muškátového oříšku.

  4. Nádivku necháme vychladit, aby se nám s ní lépe pracovalo.

  5. Kuřecí stehna poté ve vykostěné části plníme válečkem nádivky - jakoby jsme chtěli nahradit odstraněnou kost. Po naplnění a obalení nádivky masem ještě obalíme dvěma plátky slaniny.

  6. Takto připravené stehno vytvarujeme do tvaru rovného válečku a na povrchu ze všech stran ještě osolíme a opepříme.

  7. Takto připravená stehno zabalíme do potravinářské folie - raději dvojitě a zavážeme tak, aby nedošlo k úniku šťávy z obalu.

  8. Ve folii obalená stehna vložíme do vařící vody a necháme vařit cca 30 minut. Poté si připravíme pekáč, do kterého vložíme povařené stehna.

  9. Stehna vybalujeme z folie nad pekáčem, jelikož při rozbalení nám vyteče velké množství lahodné šťávy, o kterou by bylo neradno přijít. Povařením se nám stehna hezky zatáhla a lépe se nám s nimi manipuluje.

  10. Poklademe je do pekáče a na povrchu lehce zaprášíme mletou červenou paprikou.

  11. Podlijeme trochou vývaru a můžeme přidat i kousek másla.

  12. Pečeme do měkka a zlatavé barvy slaniny a kuřecí kůže.

  13. Po upečení podáváme buďto vcelku jako překvapení, nebo vykostěnou a naplněnou část stehna nakrájíme na silnější plátky jako roládu.

  14. Šťávu můžeme zahustit oříškem „francouzského másla“ a ještě tedy odděleně provařit, nebo ji podáváme nezahuštěnou. Vhodnou přílohou je rýže, ale i brambory či bramborové pyré.

Poznámka

Inspirace - restaurace U Tlustých - Lednice

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 132 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuřecí stehno zpola vykostěné a plněné nádivkou

  • jarda Kadic jarda Kadic

    Já to dělám jako Dajda, nevykosťuji a té nádivky se mi pod kůži moc nevejde,proto příště taky vykostim:yes::yes:

    Odpovědět

  • clupmi clupmi

    +8:yes: uděleno!!!

    Odpovědět

  • mika59 mika59

    Krása :yes::yes:

    Odpovědět

  • Jindra Jindra(neregistrovaná)

    Nádera:yes:

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Vypadá to pěkně a dobré to je určitě.:yes: Dělám nádivku podobně, ale se stehny se nevykošťuji, dávám ji pod kůži. Že bych to zkusila jinak?

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Presne takúto plnku sme doma robievali na naplnenie sliepky. Akrát sme nedávali muškátový oriešok, ale nasekanú petržlenovú vňať a sneh z bielka. :-):yes:

    Odpovědět

  • maris maris

    Krásné:-):yes:+3

    Odpovědět

Tématické fráze: jak vykostit kuřecí stehno video jak vykostit kuřecí stehna video jak vykostit kuřecí stehno kuřecí stehna s nádivkou vykoštěné kuřecí stehno kuře plněné nádivkou recept na vykostěné kuřecí stehna jak vykostit kuřecí stehna kuřecí stehno s nádivkou vykoštene kuřeci stehna recepty vykostene kureci stehna plněne kuřeci stehno kuřecí stehna plněná nádivkou vykostene kure vykoštěná kuřecí stehna tncz nova co bylo v paprice vykoštěné kuřecí paličky recept kuřeci stehna s plnkou vykostěná kuřecí stehna recept recepty na kuřecí stehna s nádivkou video

Zapomněl/a jsem heslo