Kuřecí stehno zpola vykostěné a plněné nádivkou

Colombo65 Kuchař: Colombo65

Doba přípravy: 90 minut 4 porce Drůbeží maso 7 názorů

Suroviny

4 kuřecí stehna (chlazená)
2 rohlíky (starší)
2 lžíce mléka
12 plátků uzené slaniny
muškátový oříšek
1 syrový žloutek
1/2 litru vývaru (z kostí)
máslo
pepř
sůl
mletá paprika
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí stehna vykostíme v jejich spodní části - tedy tak, že nám zůstane kost pouze v tzv. paličce.

  2. Z rohlíků nakrájených na kostičky, mléka a žloutku vytvoříme kompaktní směs - nádivku.

  3. Tu si obohatíme nasekáním 4 plátků slaniny na malé kostičky a nastrouháním trošky muškátového oříšku.

  4. Nádivku necháme vychladit, aby se nám s ní lépe pracovalo.

  5. Kuřecí stehna poté ve vykostěné části plníme válečkem nádivky - jakoby jsme chtěli nahradit odstraněnou kost. Po naplnění a obalení nádivky masem ještě obalíme dvěma plátky slaniny.

  6. Takto připravené stehno vytvarujeme do tvaru rovného válečku a na povrchu ze všech stran ještě osolíme a opepříme.

  7. Takto připravená stehno zabalíme do potravinářské folie - raději dvojitě a zavážeme tak, aby nedošlo k úniku šťávy z obalu.

  8. Ve folii obalená stehna vložíme do vařící vody a necháme vařit cca 30 minut. Poté si připravíme pekáč, do kterého vložíme povařené stehna.

  9. Stehna vybalujeme z folie nad pekáčem, jelikož při rozbalení nám vyteče velké množství lahodné šťávy, o kterou by bylo neradno přijít. Povařením se nám stehna hezky zatáhla a lépe se nám s nimi manipuluje.

  10. Poklademe je do pekáče a na povrchu lehce zaprášíme mletou červenou paprikou.

  11. Podlijeme trochou vývaru a můžeme přidat i kousek másla.

  12. Pečeme do měkka a zlatavé barvy slaniny a kuřecí kůže.

  13. Po upečení podáváme buďto vcelku jako překvapení, nebo vykostěnou a naplněnou část stehna nakrájíme na silnější plátky jako roládu.

  14. Šťávu můžeme zahustit oříškem „francouzského másla“ a ještě tedy odděleně provařit, nebo ji podáváme nezahuštěnou. Vhodnou přílohou je rýže, ale i brambory či bramborové pyré.

Poznámka

Inspirace - restaurace U Tlustých - Lednice

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 278 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuřecí stehno zpola vykostěné a plněné nádivkou

  • jarda Kadic jarda Kadic

    Já to dělám jako Dajda, nevykosťuji a té nádivky se mi pod kůži moc nevejde,proto příště taky vykostim:yes::yes:

    Odpovědět

  • clupmi clupmi

    +8:yes: uděleno!!!

    Odpovědět

  • mika59 mika59

    Krása :yes::yes:

    Odpovědět

  • Jindra Jindra(neregistrovaná)

    Nádera:yes:

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Vypadá to pěkně a dobré to je určitě.:yes: Dělám nádivku podobně, ale se stehny se nevykošťuji, dávám ji pod kůži. Že bych to zkusila jinak?

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Presne takúto plnku sme doma robievali na naplnenie sliepky. Akrát sme nedávali muškátový oriešok, ale nasekanú petržlenovú vňať a sneh z bielka. :-):yes:

    Odpovědět

  • maris maris

    Krásné:-):yes:+3

    Odpovědět

Tématické fráze: jak vykostit kuřecí stehno video jak vykostit kuřecí stehna video jak vykostit kuřecí stehno kuřecí stehna s nádivkou vykoštěné kuřecí stehno recept na vykostěné kuřecí stehna kuřecí stehno vykoštěné recept kuře plněné nádivkou vykostene kure jak vykostit kuřecí stehna kuřecí stehno s nádivkou vykostene kureci stehna vykoštene kuřeci stehna recepty vykoštěná kuřecí stehna plněne kuřeci stehno kuřecí stehna plněná nádivkou vykostěne kuřecí stehna recept kuřeci stehna vykoštene kuřecí stehna vykoštěná tncz nova co bylo v paprice

Zapomněl/a jsem heslo