Vepřová játra v pikantní šťávě z papiňáku

Pokrmy z vnitřností Doba přípravy: do 25 minut z toho 13 minut vaření pod tlakem 14 názorů

Pokrmy z vnitřností Doba přípravy: do 25 minut z toho 13 minut vaření pod tlakem 14 názorů

Suroviny 3-4 porce

300 g vepřových jater
150 g špeku nebo zauzené slaniny
1 větší cibule
1 pl oleje
1 kl sladké mleté papriky
½ kl chilli
150 ml Čertovské omáčky Hamé
150 ml vody
6 cherry rajčátek
hrst pórku nakrájeného - bílá i zelená část

Postup přípravy receptu

  1. Játra opláchneme, osušíme a nakrájíme na stejnoměrné větší kostky.

  2. Špek nakrájíme na 4 cm dlouhé úzké nudličky.

  3. Oloupanou cibuli nakrájíme nahrubo, pórek na jemná kolečka a rajčátka překrájíme napůl.

  4. Do papiňáku na rozehřátý olej dáme na 2 minutky osmahnout nudličky špeku, přidáme cibuli a necháme zesklovatět.

  5. Vložíme nakrájená játra, necháme zatáhnout, přisypeme chilli, papriku, rychle promícháme a ihned zalijeme vodou a čertovskou omáčkou. Přiklopíme tlakovou poklicí a od doby varu, kdy plamen stáhneme na minimum, vaříme 10 minut.

  6. Poté hrnec ochladíme, otevřeme, přidáme pórek a rajčátka a opět pod tlakem na mírném plameni od doby varu vaříme ještě 3 minuty. Jako příloha se hodí rýže, těstoviny, jsou dobré i malé bramboráčky, ale lze také podávat pouze s pečivem.

Poznámka od kuchařky

Opět jsem „zbytkovala“, šťávu jsem už nijak nedochucovala a moc jsme si za krátkou chvilku díky papiňáku pochutnali. Pokud se použije obyčejný hrnec, doba vaření se protáhne pouze o 10-15 minut.

Komentáře k receptu Vepřová játra v pikantní šťávě z papiňáku

  • janatka: Ivetko,děkuji:-KS těmi žampiony by to chutnalo i mě:-8:Díky i za krásnou fotkuyes:

    Odpovědět

  • janatka janatka

    Takže jsem tedy také zlikvidovala nějaké ty zbytky- neměla jsem čertovskou omáčku, ale pikantní ke grilovanému masu a 4 žampióny. Vynikající, pikantní a moc chutné, manžel chválil.:-K:yes:

    Odpovědět

  • Já Vám všem velice děkuji za moc hezké komentáře,které mě opravdu hodně potěšily:-K:-K:-KI za hodnocení díky;-):-)
    Andri,člověče,nevím co mám raději:-)jestli játýrka,nebo papiňáček:-O:-D:-DAle obojí je moc príma:yes:
    Pajasko tu čertovku koupíš v Kauflandu jak jsou různé sojovky a dipy.My si ji někdy dáváme místo kečupu k párkům,nebo na topinky ve vajíčku.Je opravdu dobrá a tak decentně peprná;-):-p
    Ta barvička se povedla také asi pro tu papričku,chilli a čertovskou omáčku.Také jsem byla mile překvapena:-)
    To zbytkování u nás bývá celkem často:-/Vždycy se něčeho nakoupí víc a pak babo přemýšlej,co s tím:-D:-D

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Anni..krásné foto..a hezky upravená játýrka..dala bych si je.... a s chutí;-):-p:yes::yes::-K:-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen (moderátorka)

    Krásné fotky a lákavý recept:-))

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

    ;-)krásné zbytkování:-*:yes::yes:+9

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova

    Není co dodat:-p:-p:yes:+8

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    Anni,krásně zbytkuješ.:yes::yes: Moc pěkná fotka a barvička také.Tu čertovku teda neznám,zkusím.:-K:-K

    Odpovědět

  • savlinka savlinka

    JÁTRA MÁME MOC RÁDI A TOTO VYPADÁ ÚŽASNĚ:yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Aničko, moc pěkné papů a máš krásnou barvičku;-) Bude to dobrota;-) Dávám ti 5.bod:yes:

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Pěkné, mám je moc ráda,nejen já, dají se upravit na hodně způsobů:-K:yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Játra mám moc ráda, ale u vepřových zrovna dávám přednost papiňáku. Zdá se mi, že pokud je připravuji jinak, jsou dlouho tvrdá ( aniž bych je solila, samozřejmě;-) ). A v pikantní omáčce budou určitě výborná:-?:-p:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Hmmm, jatýrka:-*:-p:yes:

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Aničko, krásný recept. Játra máme moc rádi a s tou Čertovskou omáčku...:-p:-* A papiňáček mám taky moc ráda, protože se mi to jídlo z něho zdá chutnější, nemluvě o úspoře času a energie. Není ta dobrota z něho tak "vyvařená":-) Každopádně máš ode mně bodík:yes:....+1

    Odpovědět

Tématické fráze: pikantní vepřova játra recepty játra na stave vepřová játra pikantní vepřová játra vepřová játra recepty jak dlouho vařit vepřová játra jak dlouho se vari jatra jak dlouho se vaří vepřová játra vepřová játra recept pikantní játra vepřová játra na špeku vepřová játra v tlakovém hrnci veprova jatra pikantni játrová omáčka v papináku jak dlouho vařit játra pikantní játra s omáčkou recepty z vepřových jater pikantní vepřová játra recept vařená vepřová játra jak dlouho vařit vepřové játra