

Vepřová játra v pikantní šťávě z papiňáku
Suroviny 3-4 porce
- 300 g vepřových jater
- 150 g špeku nebo zauzené slaniny
- 1 větší cibule
- 1 pl oleje
- 1 kl sladké mleté papriky
- ½ kl chilli
- 150 ml Čertovské omáčky Hamé
- 150 ml vody
- 6 cherry rajčátek
- hrst pórku nakrájeného - bílá i zelená část
Postup přípravy receptu
Játra opláchneme, osušíme a nakrájíme na stejnoměrné větší kostky.
Špek nakrájíme na 4 cm dlouhé úzké nudličky.
Oloupanou cibuli nakrájíme nahrubo, pórek na jemná kolečka a rajčátka překrájíme napůl.
Do papiňáku na rozehřátý olej dáme na 2 minutky osmahnout nudličky špeku, přidáme cibuli a necháme zesklovatět.
Vložíme nakrájená játra, necháme zatáhnout, přisypeme chilli, papriku, rychle promícháme a ihned zalijeme vodou a čertovskou omáčkou. Přiklopíme tlakovou poklicí a od doby varu, kdy plamen stáhneme na minimum, vaříme 10 minut.
Poté hrnec ochladíme, otevřeme, přidáme pórek a rajčátka a opět pod tlakem na mírném plameni od doby varu vaříme ještě 3 minuty. Jako příloha se hodí rýže, těstoviny, jsou dobré i malé bramboráčky, ale lze také podávat pouze s pečivem.
Poznámka od kuchařky
Opět jsem „zbytkovala“, šťávu jsem už nijak nedochucovala a moc jsme si za krátkou chvilku díky papiňáku pochutnali. Pokud se použije obyčejný hrnec, doba vaření se protáhne pouze o 10-15 minut.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Vepřová játra v pikantní šťávě z papiňáku
-
janatka: Ivetko,děkuji
S těmi žampiony by to chutnalo i mě
:Díky i za krásnou fotkuyes:
-
Takže jsem tedy také zlikvidovala nějaké ty zbytky- neměla jsem čertovskou omáčku, ale pikantní ke grilovanému masu a 4 žampióny. Vynikající, pikantní a moc chutné, manžel chválil.
-
Já Vám všem velice děkuji za moc hezké komentáře,které mě opravdu hodně potěšily
I za hodnocení díky
Andri,člověče,nevím co mám radějijestli játýrka,nebo papiňáček
Ale obojí je moc príma
Pajasko tu čertovku koupíš v Kauflandu jak jsou různé sojovky a dipy.My si ji někdy dáváme místo kečupu k párkům,nebo na topinky ve vajíčku.Je opravdu dobrá a tak decentně peprná
Ta barvička se povedla také asi pro tu papričku,chilli a čertovskou omáčku.Také jsem byla mile překvapena
To zbytkování u nás bývá celkem častoVždycy se něčeho nakoupí víc a pak babo přemýšlej,co s tím
-
Anni..krásné foto..a hezky upravená játýrka..dala bych si je.... a s chutí
-
Krásné fotky a lákavý recept
-
krásné zbytkování
+9
-
Není co dodat
+8
-
Anni,krásně zbytkuješ.
Moc pěkná fotka a barvička také.Tu čertovku teda neznám,zkusím.
-
JÁTRA MÁME MOC RÁDI A TOTO VYPADÁ ÚŽASNĚ
-
Aničko, moc pěkné papů a máš krásnou barvičku
Bude to dobrota
Dávám ti 5.bod
-
Pěkné, mám je moc ráda,nejen já, dají se upravit na hodně způsobů
-
Játra mám moc ráda, ale u vepřových zrovna dávám přednost papiňáku. Zdá se mi, že pokud je připravuji jinak, jsou dlouho tvrdá ( aniž bych je solila, samozřejmě
). A v pikantní omáčce budou určitě výborná
-
Hmmm, jatýrka
-
Aničko, krásný recept. Játra máme moc rádi a s tou Čertovskou omáčku...
A papiňáček mám taky moc ráda, protože se mi to jídlo z něho zdá chutnější, nemluvě o úspoře času a energie. Není ta dobrota z něho tak "vyvařená"
Každopádně máš ode mně bodík
....+1