Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie5 823 kJ / 1 392 kcal
Bílkoviny48,33 g
Tuky54,57 g
Vláknina25,82 g
Cholesterol 160 mg
Sodík 91 mg
Sůl0,16 g
Sacharidy163,90 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Pomazánku mažeme na bagety,veky, chleba a můžeme povrch ještě ozdobit.

Bylo to naše jídlo, kdy jsme poprvé ochutnali pohanku a moc nám chutnalo.

Můžete přidat ingredience dle vaší chuti.

Zdroj: mám vystřiženo z nějakého časopisu, název už neznám a napsala to Blanka Poláčková, jestli je autorkou mi ovšem není známo.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

tejaja

21. 2. 2011 16:56

žiadna pohánka sa nevarí, len tá nelúpaná chce byť dlhšie "pod perinou" :-D:-D:-D

pilatova35

21. 2. 2011 15:49

Je ale loupaná a neloupaná. Neloupaná se vaří - nebo ne????:-p

Lucasinka

16. 6. 2010 16:16

vyborny napad, ktery stoji za vyzkouseni :-D druhy bodik leti :-K

tejaja

26. 3. 2009 14:46

Gabika, pohánku zaleješ vriacou vodou asi 1 cm nad pohánu, zakryješ pokrievkou a zabalíš do periny alebo paplóna. Po 30 minútach vyber, premiešaj a je to.;-)

Gabina

26. 3. 2009 09:29

Tejajo, kolik vody se pak leje na pohanku?

mirca75

25. 3. 2009 23:20

Bibinko:-)dovolila jsem si přidat foto k této mňam pomazánce.Moje mamka furt hledá zdravou výživu a tak mi padl do očka tenhle recept a šla jsem do něj;-)Přidala jsem navíc 2 lžíce zakys.smetany,zelenou cibulku,červ.kapii a dělala jsem asi ze čtvrt dávky a i tak je toho plná mísa a myslím že jí budu jíst ještě v sobotu:-D:-Dale mě to neva,ona je totiž opravdu dobrá:yes:No a tak samozřejmě letí i boďka.

tejaja

4. 2. 2009 14:33

vybusna nie, klasická lúpaná pohánka, nie lámanka. Pohánku kupujem a varím roky, trošku ďalej na východ sa dokonca pirohy robia s opohankovou múkou, sú potom tmavé, ale dobré. Teraz kupujem pohánku, ktorá je tepelne lúpaná, takže nie je biela, ale hnedá, ostáva tam všetko, čo je pod plevou. A vždy ju sparím, zlejem vodu, nalejem novú vriacu vodu a šup do perín na 30 min. Tú klasicky lúpanú stačí na 20 min.

vybusna

4. 2. 2009 11:32

no mozno ide o pohanku v tom nespracovanom stave....a ta sa predsa musi varit. ak ide o pohankove krupky, tak to beriem...ta sa v cedniku len spari. nie je to z mojej hlavy, lebo tak sa mi vidi, ze ja som pohanku ani v zivote nevidela, ale prave vcera som to niekde citala...a neviem si spomenut kde, idem ten clanok hladat.

tejaja

2. 2. 2009 21:44

Presne tak, pohánka sa nevarí, ale robí tak, ako to píše Mila. Následok je taký ako píše kuchař. :-//

kuchař

2. 2. 2009 21:19

Varem se v pohance zničí to nejcenější - rutin.

Míla

2. 2. 2009 21:16

Já teda okapanou, propláchnutou pohanku spařím jen vroucí vodou a strčím pod peřinu tak 20 min. dojít. Ale v dobrém hrnci, co udržuje teplo dlouhou dobu, stačí jen přiklopit poklicí. V hrnci okapanou rozhodně nevařím.:-D Blanka Poláčková asi nikdy nic takového nevařila.;-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pohanka lámanka recepty pohanková lámanka pohanková lámanka recepty pohanka lámanka recept pohankova sekana sekaná s pohankou krupky lámanka pohanková lámanka recept pohankové krupky pohanková sekaná recept pohanka lámanka sekaná z pohanky pohankovápomazánka krupky lámanka recepty recepty pohanka lámanka recept pohanková lámanka recept na pohankovou pomazánku zdravá výživa-pomazánky recept pohankova sekana pohánaková pomázanka

Suroviny: pohanka, tvaroh měkký, máslo, cibule, ředkvičky, česnek, sůl, petrželka

TopRecepty.cz

Pohanková pomazánka

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6j6