Pohanková pomazánka

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Pomazánky 11 názorů

Suroviny

200 g pohanky
200 g měkkého tvarohu (nebo lučiny)
50 g másla (nebo pomazánkového)
1 cibule
pár ředkviček
česnek
sůl
petrželka (nebo pažitka)
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Naváženou pohanku si dáme do cedníku, prolijeme vařící vodou a dáme do hrnce okapanou vařit do měkka.

  2. V míse si vymícháme máslo s tvarohem, přidáme pohanku, jemně sekanou cibuli, utřené stroužky česneku, nastrouhané ředkvičky, posypeme petrželkou a osolíme podle chuti.

Poznámka

Pomazánku mažeme na bagety,veky, chleba a můžeme povrch ještě ozdobit.

Bylo to naše jídlo, kdy jsme poprvé ochutnali pohanku a moc nám chutnalo.

Můžete přidat ingredience dle vaší chuti.

Zdroj: mám vystřiženo z nějakého časopisu, název už neznám a napsala to Blanka Poláčková, jestli je autorkou mi ovšem není známo.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 21 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pohanková pomazánka

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    žiadna pohánka sa nevarí, len tá nelúpaná chce byť dlhšie "pod perinou" :-D:-D:-D

    Odpovědět

  • pilatova35 pilatova35

    Je ale loupaná a neloupaná. Neloupaná se vaří - nebo ne????:-p

    Odpovědět

  • Lucasinka Lucasinka

    vyborny napad, ktery stoji za vyzkouseni :-D druhy bodik leti :-K

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Gabika, pohánku zaleješ vriacou vodou asi 1 cm nad pohánu, zakryješ pokrievkou a zabalíš do periny alebo paplóna. Po 30 minútach vyber, premiešaj a je to.;-)

    Odpovědět

  • Gabina Gabina

    Tejajo, kolik vody se pak leje na pohanku?

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Bibinko:-)dovolila jsem si přidat foto k této mňam pomazánce.Moje mamka furt hledá zdravou výživu a tak mi padl do očka tenhle recept a šla jsem do něj;-)Přidala jsem navíc 2 lžíce zakys.smetany,zelenou cibulku,červ.kapii a dělala jsem asi ze čtvrt dávky a i tak je toho plná mísa a myslím že jí budu jíst ještě v sobotu:-D:-Dale mě to neva,ona je totiž opravdu dobrá:yes:No a tak samozřejmě letí i boďka.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    vybusna nie, klasická lúpaná pohánka, nie lámanka. Pohánku kupujem a varím roky, trošku ďalej na východ sa dokonca pirohy robia s opohankovou múkou, sú potom tmavé, ale dobré. Teraz kupujem pohánku, ktorá je tepelne lúpaná, takže nie je biela, ale hnedá, ostáva tam všetko, čo je pod plevou. A vždy ju sparím, zlejem vodu, nalejem novú vriacu vodu a šup do perín na 30 min. Tú klasicky lúpanú stačí na 20 min.

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    no mozno ide o pohanku v tom nespracovanom stave....a ta sa predsa musi varit. ak ide o pohankove krupky, tak to beriem...ta sa v cedniku len spari. nie je to z mojej hlavy, lebo tak sa mi vidi, ze ja som pohanku ani v zivote nevidela, ale prave vcera som to niekde citala...a neviem si spomenut kde, idem ten clanok hladat.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Presne tak, pohánka sa nevarí, ale robí tak, ako to píše Mila. Následok je taký ako píše kuchař. :-//

    Odpovědět

  • kuchař kuchař(neregistrovaný)

    Varem se v pohance zničí to nejcenější - rutin.

    Odpovědět

  • Míla Míla(neregistrovaná)

    Já teda okapanou, propláchnutou pohanku spařím jen vroucí vodou a strčím pod peřinu tak 20 min. dojít. Ale v dobrém hrnci, co udržuje teplo dlouhou dobu, stačí jen přiklopit poklicí. V hrnci okapanou rozhodně nevařím.:-D Blanka Poláčková asi nikdy nic takového nevařila.;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: pohanka lámanka recepty pohanková lámanka pohanková lámanka recepty pohanka lámanka recept pohankova sekana sekaná s pohankou pohanková lámanka recept pohankové krupky krupky lámanka pohanková sekaná recept pohanka lámanka sekaná z pohanky pohankovápomazánka krupky lámanka recepty recepty pohanka lámanka recept pohanková lámanka recept na pohankovou pomazánku zdravá výživa-pomazánky recept pohankova sekana pohánaková pomázanka

Zapomněl/a jsem heslo