Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houskový knedlík z mikrovlnky

Hodnocení receptu je 4,9 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

pilatova35

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 006 kJ /
1 435 kcal
Bílkoviny49,46 g
Tuky21,05 g
Vláknina11,80 g
Cholesterol 441 mg
Sodík 814 mg
Sůl2,30 g
Sacharidy256,14 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy dáme na kostky nakrájené rohlíky, přidáme mouku, ostatní suroviny a utvoříme těsto. Krok 2: To rozdělíme do 4 porcelánových - vymazaných hrníčků, vložíme do mikrovlnky a vaříme 8 minut na 750 W. Po cinknutí necháme chvilku dojít, propíchat a nakrájet. Nebo vaříme 20 minut v kastrolu ponořené do poloviny ve vodě. Krok 3: Krájíme nití!

Zveřejněno 21. 2. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vY2X

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vY2X

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Tak jsem to zkusil a celkem, dobrý.
Jenom uprostřed jsou takový dohněda.
Víte někdo čím to je?

tak jsem knedliky vyzkousela a muzu potvrdit povedly se a chutnaji velmi dobre. Moc jednoduchy recept, pro me jako delany, musi to jit u me vzdy rychle.

co jsem vyzkousela na misto hrnicku jsem to dala do mafinskych formicek ze silikonu a jde to take, nemusim nic vymazavat olejem. jsou sice mensiho tvaru, ale to me nevadi. Musim se poohlidnout po silikonovych vetsich formickach.

diky za vyborny recept :-K

olinka007 2. 9. 2012 13:55
damy, delala jsem je uz nekolikrat, nekdy mi taky ale spadly. ze by to bylo pocasim? ;-)))dala jsem do testa i posekanou petrzelku, knedliky tak vypadaji puvabne ;-):-K

DL2011: Ona každá mikrovlnka dělá jinak jako klasický sporák, taky není stejný. Zkus příště nižší teplotu a třeba i kratší dobu, když si přečteš komentíky pode mnou, taky se už tam ten problém vyskytl ;-);-)

Zkoušela jsem to již několikrát, ale mám problém, který se tady zatím asi nevyskytl. Dělám to přesně podle návodu, ale pár minut po vytažení z MV je mám úplně suché a tvrdé... co dělám špatně? Děkuji:-(

Dneska jsem je poprvé dělala, a super;-):-K

Dělám to i v plastovém krytu do mikrovlnky, na dno položím pečící papír a do středu postavím skleničku dnem vzhůru. Každý nemá silikonovou bábovku. Poklop na potraviny do mikrovlnky snad používá většina.;-):-p

Mňam:-p. Super recept, vďaka. :-D:-*:-K:-8;-)

Pani Pilatova,to testo mam ridke....V ktere dobe to je hotove?Kdyz to vykyne??Ja to prave nechavam po vykynuti porad vlnit a pak to spatne.

pi Newman:Těsto nesmí být tuhé,ale řídké!Snažte se dodržet přesný poměr surovin.A zkuste to na 700W.:-K

Prosim Vas, muze mi nekdo poradit??Vzdy, jak delam knedlik,tak mi krasne vykyne a pak mi spadne... :-// Je to tim,ze to mam dlouho v mikrosce?Mam 800W, zkousela jsem 15min,9min,7min a pokazde to slo dolu.....,ale jinac chutna dobre az nato,ze to mam tvrde :-) ...

Mohu velice doporučit. Je krásně nadýchaný, velmi rychlý a velmi chutný:-p:-p

Velmi zajímavý receptík až budu dělat knedle tak je hnedle takhle zkusím:-D;-):-K:yes:

Ještě jsem nikdy knedlíky v mikrovlnce nedělala, ale teď když vidím jak je to rychlé a knedlíky jsou dobré, tak jsem je určitě nedělala naposledy. Mám mikrovlnku na 750W a přesně po 15 min. byly knedlíky hotové. Díky za recept, posílám fotky a bodík:yes: +

Tématické fráze:
knedlík do mikrovlnky, knedlik z mikrovlnky, houskový knedlík v mikrovlnce, knedlík z mikrovlnné trouby, knedle z mikrovlnky, knedlíky v mikrovlnce, rychlé knedlíky z mikrovlnky, knedlík houskový v mikrovlnce, houslový knedlik, hrnkové knedlíky do mikrovlnky, knedlíky z mikrovlnky, knedlíky do mikrovlnky, hrnkový knedlík z mikrovlnky, hrnkové knedlíky v mikrovlnce, houskove knedliky v mikrovlnce, rychlý houskový knedlík z mikrovlnky, hrnkový knedlík do mikrovlnky, houskové knedlíky z mikrovlky, houslové knedliky, hrnkové knedlíky z mikrovlnky

Suroviny:
mouka polohrubá, rohlík, mléko, žloutek, prášek do pečiva, sůl, tuk

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu