Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Banánové (pseudo) tiramisu s krémem stracciatella

Klasické tiramisu moc dobře známe. Spojení lahodného krému, piškotů a kávy ovoněné pikantním likérem. V tomto receptu je navíc ještě vrstva sladkých banánů. Zároveň je do krému nastrouhaná také hořká čokoláda. Doslova exploze chutí!

Hodnocení receptu je 4,8 (28×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

rebeka rebeka

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min + doba odležení

30 min (30 min příprava, + doba odležení)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 811 kJ /
3 062 kcal
Bílkoviny81,38 g
Tuky151,00 g
Vláknina15,15 g
Cholesterol 535 mg
Sodík 2,48 g
Sůl6,08 g
Sacharidy337,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve si uvaříme kávu, přidáme do ní likér a necháme vychladnout. Krok 2: Tvaroh, pomazánkové máslo, žloutek a cukr vyšleháme do kompaktního krému. Přidáme ušlehanou smetanu a nakonec zlehka přimícháme nastrouhanou čokoládu. Krok 3: Obdélníkovou formu nebo misku vyskládáme piškoty, které namáčíme v likérové kávě. Jakmile pokryjeme celé dno, přijdou na řadu banány. Oloupané je překrojíme podél a ještě napříč a poklademe je na piškoty. Krok 4: Hotovo? Tak teď zase vrstvičku krému, pak zase ty mokré piškoty. Končíme krémovou vrstvou, kterou uhladíme a posypeme kakaem. Necháme minimálně 24 hodin bez povšimnutí v temné a chladné místnosti.

TIP: Časté chyby při přípravě tiramisu. Poradíme, jak jim předejít, aby byl dezert dokonalý

Zveřejněno 5. 2. 2012

Poznámka autorky rebeka

Z knihy Moučníky, autor Alena Doležalová

Upraveno dle mě.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EG8K

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EG8K

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (25)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Tak jsem se inspirovala a jelikož už banány doma byly ke spotřebě, připravila jsem banánové tiramisu <3 bez kávy, alkoholu, ale s mascarpone a teda i mladej (3r) si přidával, no, není divu :-D

<3 Tak to by se nam hodilo do cukrárny:-K

marčét: no jééje:-!:-! to bude pravé italské;-):-)

když místo pomazankového másla dát mascarpone tak tím nic nezkazím, ne.?:-O:-) Snad to i vylepším, co myslíte dámy.? :-p Sem začínají kuchtík, tak radu uvítám..děkuji :-8

Andrejkaaz: zákusek volá:" Pomóóóc, padáááám, zachraňte mněééééé, otočte mněééééé !":-D:-D:-D ale jinak OK:yes::yes:

Vynikající dnes ho ochutnávám a přidávám foto moc děkuji:-):-):-):-)

Já bych prosila také hodně podrobný návod,jako Zdenka1.:-)) Krásná fotka.Rebi a jak to,že ti ten banán nesjel,žes ho přišpendila,přiznej se.:-K:yes::yes::-p:-p:-p:-p:-p

Prosím o vysvětlení poslední věty: "Necháme minimálně 24 hodin bez povšimnutí......:-)):-)):-)):-p:-p:-p. Můžeš prosím ujasnit, jak to udělat:-)):-?

mata3636::-(:-( chúďa malé..ako sa to mohlo stať:-O:-?:-D:-D:-D
pošlu k tebe PPLku, chceš;-):-?:-)

uááá a ja doma nemám ani len omrvinku sladkého. toto je krása, super fotky :yes::yes::yes:

Óóó, ten banán nahoře napůl namočenej v čokoládičce, jak chce užuž sklouznout na moji nastavenou dlaň... jdu si dát studenou sprchu :-//:-)):-D

:-Kparádní moučník:yes::yes:+12

Rebíííí, to je nádhera a určitě dobrotisko, posílám bodíček

Tak po takových dobrotách já jsem fakt ujetá:-p:-pdala bych si hned kousek:-*i dva:-D:-D:-D:yes:

Tématické fráze:
tiramisu s banánem, krem stracatella, tiramisu z pomazánkového másla s banány, tiramisu s bananem recept, recept na tiramisu s banánem, veganské tiramisu, tiramisu, tiramisu z pomazánkového másla s banánem, tiramisu recept, tiramisu pudinkové, tiramisu recept s banánem, banánové máslo, banánové teramisu, tyramisu s bananem, navod na tiramisu, tiramisu s banánama, banánové tiramisu-recept, babánové tiramisu, banánové tyramisu, tvarohové tiramisu s banánem

Suroviny:
piškoty cukrářské, banán, káva, likér banánový, žloutek, cukr moučkový, tvaroh plnotučný, pomazánkové máslo, smetana ke šlehání, čokoláda hořká, kakao

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu