Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Švestkové balóny

Hodnocení receptu je 4,5 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

anete anete

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 819 kJ /
2 108 kcal
Bílkoviny61,61 g
Tuky13,46 g
Vláknina26,25 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 128 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy421,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mouku trochu osolíme, přidáme vejce, vodu a vypracujeme těsto, z kterého vytvoříme váleček, nožem nakouskujem a každou švestku zvlášť zabalíme a uděláme kuličku. Krok 2: Pořádně zabalené kuličky dáme do vroucí vody, zamícháme a vaříme za občasného promíchání 5 minut. Krok 3: Hotové balóny poliji rozpuštěným máslem a osladím cukrem.

Zveřejněno 31. 8. 2009

Poznámka autorky anete

Výborné jsou i se smetanou,či tvarohem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Švestkové balóny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mQ4n

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Švestkové balóny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mQ4n

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

pes.filipes: Až si uděláte knedlíky z tohoto těsta, bude Vám jasno. Těsto bylo tuhé i po 20 minutách vaření. Doporučuji jiný recept, třeba z bramborového nebo odpalovaného těsta. Věřte, že si pochutnáte víc.

My jsme je delavali tresnove. Taky staly za to! Jsem vdana v Nemecku a musim rict, ze svestkove balony mely ohromny uspech jako dezert na oslave narozenin moji tchyne! 50 hostu mne gratulovalo! Dekuji!:-))

Tak právě vyzkoušeno, a nemají chybu, jsou výtečné, hlavně rychlé i levné! Já ještě posypala mletou skořicí :-p:yes:

knedlíky jsem vyzkoušela a paráda, je to rychlé a dobré, akorát jsem je vařila 15 minut a ne 5 minut, čím déle se povaří, tím lepší je chuť;-)

Taky jsem zkusila tento recept dělala jsem ze zmražených švestek a trochu mě zklamal vařila jsem je 15 minut a pořád nebyly :-(. Možná z čerstvých bude lepší.

Také někdy dělávám - je to sezónní recept, také jen se švestkami. Těsto je tuhé, právě ty čerstvé švestky v tom jsou nezaměnitelné;-)

Môžem sa spýtať, to cesto po uvarení nie je tuhé? Ď.

Suvicko, my to doma dělali pouze ze švestek, ty tvar drží, tak proto ten název balóny, z jiného ovoce jsme balóny nikdy nedělali.;-)

Zkousela jsem i s boruvkama, je to dobre, jen to nijak nedrzi tvar, byly to spis takove tasticky. Ale dobre. Pridala jsem fotecku. :-p:-K

Velice jednoduché a dobře vypadající:-p:yes:

Suvičko, to mě potěšilo, že někdo tento recept vyzkoušel a že chutnal. Já se teda přiznám, že s jahodama jsem je ještě nedělala, ale určitě vyzkouším.;-)

Vyzkousela jsem, knedliky jsou vyborne, delala jsem je i s jahodama (byly mrazene) a vsechno dobre. Posilam 5. bodik. :yes::-p:-K

Pes.filipes, to opravdu netuším, nám maminka vařila pouze ze švestek, jinak jsme ostatní ovoce měli vždy v kynutém těstě, tedy kynuté knedlíky. Tady těm říkáme balóny nebo také po valašsky kule.;-)

Tak to pro nešiku v kuchyni jako jsem já je ideální, jednoduché.. tak jsem na to zvědavá, musím to zkusit:-)

To musím vyzkoušet...Proč se vůbec dělají kynuté ovocné knedliky, když to jde takhle jednoduše - je nějaký zásadní rozdíl?

Tématické fráze:
švestkové kule, švestkové recepty, recepty se švestkami, co se švestkami, těsto na balony, recepty ze švestek, kynuté švestkové knedlíky, balony se švestkami, ovocné balony, šveskové kule, balony se švestkama, výborné švestkové knedlíky, ovocné kule, jak se delaji svestkovy knedliky, výborné kynuté švestkové knedlíky, recept ze švestek, švestkové knedliky kule, rychlé kynuté švestkové knedlíky, kynuté kule, švestkové kuličky

Suroviny:
švestky, mouka polohrubá, vejce, voda, sůl, máslo, cukr

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu