Suroviny
Porce: hodně
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 34 460 kJ / 8 236 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 92,97 g |
| Tuky | 611,74 g |
| Vláknina | 18,50 g |
| Cholesterol | 2,34 g |
| Sodík | 736 mg |
| Sůl | 2,30 g |
| Sacharidy | 580,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Korpus: bílky ušleháme s polovinou cukru do tuha. Ale nejprve chvíli šleháme jen bílky a pak až se udělá pěna, teprve přidáme pomalu cukr. V jiné míse šleháme žloutky s druhou polovinou cukru a vanilkovým cukrem, dokud hmota viditelně nezesvětlá a nenabude.
Krok 2: Do žloutkové hmoty postupně za stálého šlehání pomalu přiléváme olej a pak horkou vodu. Pak vmícháme mouku s práškem do pečiva a sníh z bílků. Třetinu těsta přendáme do mísy a obarvíme kakaem.
Krok 3: Doprostřed dortové formy měla jsem čtverec, dáme lžíci kakaového těsta a na ni 2 lžíce světlého těsta. Na světlé těsto opět lžíci tmavého a zase 2 lžíce světlého těsta. Těsto dáváme stále na jedno místo (samo se rozprostře).
Krok 4: Pečeme v předehřáté troubě na 180°C a pečeme asi 45 minut. Korpus necháme vychladnout a druhý den se pustíme do zdobení.
Krok 5: Šlehačku ušleháme se ztužovačem. Tak 2-3 hodiny před zdobením si uvaříme pudink. Mléko, cukr, 2 pudinky na hustou kaši. Vše přelijeme do jiné nádoby, uhladíme a pomalu ze strany lijeme studenou vodu. A necháme vychladnout.
Krok 6: Voda nám zabrání škraloupu. Do stejné místnosti dáme másla a čekáme na vychladnutí krému a povolení másel. Když je vše vychladlé a rozehřáté, připravíme si krém ke zdobení.
Krok 7: Vodu z nádoby vylijeme, pudink dáme do větší a vyšší nádoby a šleháme elektrickým šlehačem na kaši. Pak pomalu přidáváme máslo. Stále vše šleháme. Pokud je krém málo sladký, můžeme přidat moučkový cukr, já dávám tak lžičku a stačí to.
Krok 8: Čtverec jsem si rozdělila na půl, aby mi vznikl obdélník. Vzniknou nám dva obdélníky. Každý plát rozkrojíme, pomažeme ušlehanou šlehačkou se ztužovačem a poklademe ovocem.
Krok 9: Přiložíme korpus, pomažeme zbytkem šlehačka a přiložíme další. Na něj můžeme použít hotový krém. Přiložíme poslední plát a pomažeme vršek krémem. Dáme do lednice vychladit.
Krok 10: Obrázek Taťky jsem si nakreslila na papír, vystřihla a na vychladlý krém jsem ho obkreslila. A vnitřek dokreslila. Vše jsem obtahovala párátkem. Obrys jsem obtáhla černým krémem a zdobící špičkou. No a vše jsem podle barev vybarvovala, až vznikl hotový Šmoula.
Krok 11: Z potahové hmoty jsem vytvořila detaily. Oči, kytičky, jméno. Použila jsem i cukrářské zdobení.
Zveřejněno 3. 3. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Taťka Šmoula
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g6yG
Moje poznámka
Taťka Šmoula
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g6yG
Nejnovější recepty
Ořechová vosí hnízda podle Josefa Maršálka
Přidáno před 3 hodinami
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 18 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 19 hodinami
Neapolský salát
Přidáno před 21 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 22 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové maso v mrkvi
RadmilaS před 59 minutami
Koňakové řezy
janatka před 2 hodinami
Polévka s drožďovými noky
Vrbaska před 3 hodinami
Medovníkové koule
evik_svistik před 3 hodinami
Kokosky
veveruska73 před 11 hodinami
Rumové kuličky z tatranek
Petik05 před 12 hodinami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Danakoukolova před 14 hodinami
Išelské cukroví
Danakoukolova před 14 hodinami
Vosí hnízda
RNiklova před 14 hodinami
Tématické fráze:
obrázky šmoůlů,
taťka,
taťka šmoula dort,
barevné obrázky šmoulů,
obrázek šmouly,
dort tatka šmoula,
šmoulové obrázky,
obrázky pro tatku,
šmoula obrázek,
jak nakreslit šmoulu,
obrázek šmoula,
šmoulové,
obrazky šmoula,
šmoulové jména a obrázky,
šmoula obrázky,
obrazek šmoulů,
postup na šmoulu,
dort šmoula tatka,
obrázky šmoulové,
obrásky šmoulů
Suroviny:
vejce,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
olej,
voda,
mouka hladká,
prášek do pečiva,
kakao,
šlehačka,
ztužovač,
ovoce,
mléko,
cukr,
pudink,
máslo,
cukr moučkový,
potravinářské barvivo,
hmota potahovací,
zdobení cukrářské
Komentáře (16)
já bych to takhle nedala
nádhera