Piškotová roláda s tvarohovým krémem
Připravte si piškotovou roládu s tvarohovým krémem a jahodami, s dvěma druhy čokoládové polevy. Dezert budete mít hotový za hodinu práce a chvíli chlazení. Místo jahod můžete samozřejmě použít ovoce, které máte zrovna k dispozici.
Suroviny pro 1 kus
12 porcí
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 444 kJ / 1 301 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 44,07 g |
Tuky | 80,24 g |
Vláknina | 11,00 g |
Cholesterol | 1,16 g |
Sodík | 404 mg |
Sůl | 0,84 g |
Sacharidy | 95,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdřív uděláme krém - tvaroh, cukr, kakao, trochu mléka a změklé máslo nakrájené na kostičky šleháme dokud se vše dokonale nespojí. Dáme do lednice.
Krok 2: Těsto - vejce šleháme s cukrem asi 10 minut dokud nevznikne pěna, poté postupně přimícháváme prosátou hladkou mouku a už nešleháme jen mouku lehce vmícháme do pěny.
Krok 3: Těsto vylijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme asi 15 minut v troubě vyhřáté na nejvyšší stupeň.
Krok 4: Když těsto vyndáme z trouby, necháme ho vychladnout, sloupneme ho opatrně z pečícího papíru a položíme na čistou navlhčenou utěrku.
Krok 5: Potom na piškot rovnoměrně rozetřeme tvarohový krém a doprostřed dáme do řady omyté jahody. Opatrně vytvoříme roládu a necháme ji ztuhnout v lednici (nejlépe na nějakém tácku vyloženém alobalem).
Krok 6: Asi za půl hodiny připravíme vodní lázeň. Polevu uděláme z rozpuštěné čokolády na vaření s trochou oleje, aby byla řidší. Pokud chceme polevu dvoubarevnou - přichystáme dvě vodní lázně. Bílou polevu vytvoříme z kvalitní bílé čokolády s trochou rostlinného oleje.
Krok 7: Roládu poléváme nejprve tmavou polevou po celé ploše a pak dozdobíme světlou polevou.
Krok 8: Necháme v lednici ztuhnout.
Zveřejněno 2. 8. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Piškotová roláda s tvarohovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/329p
Moje poznámka
Piškotová roláda s tvarohovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/329p
Nejnovější recepty
Pažitkovo-česneková omáčka se zastřeným vejcem
Přidáno 15. 5. 2025 10:13
Mrkvový dort s ořechy a smetanovým krémem
Přidáno 15. 5. 2025 08:55
Bramborové pyré se šafránem, vepřová panenka s omáčkou ze sušených rajčat a švestek
Přidáno 14. 5. 2025 18:09
Dušená mrkev s medailonky z panenky
Přidáno 14. 5. 2025 12:59
Jednoduché rizoto s mletým masem
Přidáno 14. 5. 2025 12:27
Vaječný bagel
Přidáno 13. 5. 2025 19:39
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Špagety à la carbonara
Alenas23 před 28 minutami
Ředkvičky na smetaně
Carlosss40 před 1 hodinou
Bramboračka č. 3
vakl1 před 1 hodinou
Nejlepší špenát
Danavoldrichova před 2 hodinami
Přílohový salát z opečených brambor
RadkaD. před 2 hodinami
Nakládané vepřové řízky
RadkaD. před 2 hodinami
Květákové bramboráčky
RadkaD. před 2 hodinami
Kedlubny v sýrovém těstíčku
daniela1262 před 5 hodinami
Linecký koláč s jahodami
zuzi777a před 15 hodinami
Tématické fráze:
piškotová roláda s tvarohem,
piškotová roláda,
piškotová roláda s tvarohem a ovocem,
tvarohový krém,
piskotove rolady,
piškotová roláda s ovocem,
cukrářská roláda,
kakaová roláda piškotová s krémem,
cukrářské rolády,
piškotová roláda recept,
tvarohová roláda,
roláda s čokoládovým krémem,
roláda s tvarohem,
kremova rolada,
rolady s čokoladovým krémem,
piskotova roláda s mascarpone,
roláda piškotová,
peceme rolady,
rolády,
tvarohové krémy
Suroviny:
vejce,
cukr třtinový,
mouka hladká,
tvaroh měkký,
cukr moučkový,
mléko,
máslo,
kakao,
jahody,
čokoláda na vaření,
čokoláda bílá,
olej rostlinný
Komentáře (1)