Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Poctivá kulajda s liškami

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min

60 min (60 min příprava)

2. 8. 2009 18:28

Suroviny

Porce: 4 - 6 porcí

Nutriční hodnoty

Energie6 417 kJ / 1 534 kcal
Bílkoviny37,40 g
Tuky116,29 g
Vláknina16,72 g
Cholesterol 845 mg
Sodík 323 mg
Sůl0,67 g
Sacharidy76,04 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Kulajda chutná nejlépe druhý den – podáváme ji horkou, někomu však více chutná studená…

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

Zdenka1

10. 7. 2019 10:57

Pochutnali jsme si<3:yes:

brtna

14. 3. 2015 10:48

Kulajdu také dělám s cibulovou jíškou, dávám trochu drc.kmínu a kopr mám naložený v octovém nálevu a místo sladké smetany dávám kysanou.
Výborná polívčička, posílám bodíka:-p:-p

1974andrea

3. 2. 2015 16:16

mika59:Díky;-)

mika59

3. 2. 2015 15:19

1974andrea:ta je k sežrání :yes::yes::yes: moc hezká fotka pochutnala bych si :-p

1974andrea

3. 2. 2015 15:02

Přidávám fotku, dnes jsem taky vařila. Dávám jen špetku kmínu, jiné koření ne;-)

pazderka83

17. 3. 2013 18:21

Vynikající :yes: Děkuji za recept, právě se dodělala a musím říct,že nemůžu odolat a pořád ujídám :-D

Bibinka

6. 9. 2012 21:23

Aronoele, náhodou jsem našla tvou kulajdu a musím říct, že tak jí dělám taky a sladkou smetanu občas vyměňuji za kysanou smetanu. Je výborná, máme kulajdičku rádi, proto máš 6.bod:yes:

nettkaa

13. 3. 2011 19:28

recept jsem vyzkoušela a výborný!!!!

chyba

8. 2. 2011 17:39

dneska jsem delala kulajdu podle Vas a musim rict, ze je uzasna! dekuji receptik a davam bodik! :-):yes:

Jiří

11. 10. 2010 22:59

Nevím, kde bydlíte, ale u nás roste lišek, že se to dá séct kosou:-D V sobotu jsem jich např. donesl 14 kg, a nic jiného v obřím košíku. Okres Žďár nad Sázavou.

Aja1982

3. 8. 2010 16:20

Bod za kulajdu, tahle vypadá ze všech nejlíp co tu jsou. :yes:

bazalka

3. 8. 2009 11:44

Paráda, opravdu vypadá poctivě. Také dávám divoké koření, což není všude pravidlem. A ty lištičky, kdyby jich tak bylo víc. Jen nedávám šlehačku, ale kysanou smetanu. Ale to je věc chuti každého. Super.:yes::yes::-)

klukodvody

2. 8. 2009 20:22

:-)Tak to vůbec není špatné.Dělám podobnou,s houbama a je to zvláštní s houbama není jihočeská,ale z Vysočiny.S tím octem máte pravdu a já si dělám koprový ocet a tím pak polévku dochucuji.Ty lišky jsou super,ale bohužel skoro vymizely.Jinak ta Vaše polévečka vypadá hezky i napohled.:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kulajda z lišek kulajda bílá polévka s liškami kulajda recept polévka z lišek polévka s liškami polévka kulajda kulajda s houbami recept kulajda polévka bílá polévka s liškama kulajda s houbama koprová polévka s liškami lišky polévka kulajda s lišek vyborna a chutna polevka-kulajda recept s liškami bílá polévka z lišek polévka s liškama houbová polévka z lišek jihočeská kulajda s liškami

Suroviny: cibule, mouka hladká, brambory, máslo, houby čerstvé, bobkový list, pepř celý, koření nové koření, smetana ke šlehání, kopr čerstvý, vejce, ocet, sůl

TopRecepty.cz

Poctivá kulajda s liškami

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7LAB