Suroviny
Porce: 4-6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 190 kJ / 3 869 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 116,81 g |
Tuky | 177,31 g |
Vláknina | 33,02 g |
Cholesterol | 361 mg |
Sodík | 2,90 g |
Sůl | 7,43 g |
Sacharidy | 437,82 g |
Postup přípravy
Krok 1: Najskor si pripravime halusky - ocistene zemiaky rozmixujeme, osolime, pridame polohr. muku a vodu tak, aby sme ziskali lepkave cesto.
Krok 2: Cesto pretlacame cez sito na halusky do vriacej osolenej vody. Ak sa cesto - haluska vo vode rozvara, cesto je prilis riedke - pridajte viac muky. Halusky su uvarene, ked vyplavaju na hladinu, odkial ich vyberame sitkom.
Krok 3: Zmrazeny spenat vhodime na 1-2min do vriacej vody, ak mate cerstvy spenat, tak len sparime vriacou vodou v site a nechame odkvapkat.
Krok 4: Cibulu si nakrajame nadrobno, oprazime na olivovom oleji, pridame spenat a polovicu ocisteneho pretlaceneho cesnaku a chvilocku spolu dusime.
Krok 5: Potom prelozime do misy, kde masu dohladka rozmixujeme. Pridame Ricottu, mlieko (alebo smotanu alebo aj aj), zvysny pretlaceny cesnak, dochutime muskatovym orieskom a solou a vsetko dokopy premixujeme.
Krok 6: Omacku prelejeme cez halusky a navrch polejeme oprazenou nadrobno nakrajanou slaninkou.
Zveřejněno 26. 6. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Halusky Fantomas
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3E0A
Moje poznámka
Halusky Fantomas
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3E0A
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 35 minutami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 11 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 15 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 19 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Půlnoční flamendr
Slavista62 před 42 minutami
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Slavista62 před 43 minutami
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 10 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 10 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 13 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 14 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 15 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 15 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 16 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 16 hodinami
Tématické fráze:
amoroun,
recepty s haluškami,
ricotta a halušky,
tucnaci-itesco,
halusky s oprazenou slaninkou,
itesco.uk,
ricotta halušky,
halusky bez sita
Suroviny:
brambory,
sůl,
mouka polohrubá,
voda,
špenát mražený,
sýr ricotta,
sůl,
ořech muškátový,
česnek,
cibule,
olej olivový,
mléko,
slanina oravská
Komentáře (11)
Jé recept - hm vyzkouším, Nivy mám dostatek díky severince, možná dám jen tu