Halusky Fantomas

Suroviny 4-6 porcí

Halušky:
4 větší brambory
sůl
500 g polohrubé mouky
vody dle potřeby
Omáčka:
250 g mraženého špenátu (nebo čerstvého)
500 g Ricotta
sůl
trochu muškátového oříšku
4 stroužky česneku
1 menší cibule
olivový olej
cca 1 dcl mléka (nebo smetany)
Chuťovka na vrch:
150 g uzená Oravská slanina

Postup přípravy receptu

  1. Najskor si pripravime halusky - ocistene zemiaky rozmixujeme, osolime, pridame polohr. muku a vodu tak, aby sme ziskali lepkave cesto.

  2. Cesto pretlacame cez sito na halusky do vriacej osolenej vody. Ak sa cesto - haluska vo vode rozvara, cesto je prilis riedke - pridajte viac muky. Halusky su uvarene, ked vyplavaju na hladinu, odkial ich vyberame sitkom.

  3. Zmrazeny spenat vhodime na 1-2min do vriacej vody, ak mate cerstvy spenat, tak len sparime vriacou vodou v site a nechame odkvapkat.

  4. Cibulu si nakrajame nadrobno, oprazime na olivovom oleji, pridame spenat a polovicu ocisteneho pretlaceneho cesnaku a chvilocku spolu dusime.

  5. Potom prelozime do misy, kde masu dohladka rozmixujeme. Pridame Ricottu, mlieko (alebo smotanu alebo aj aj), zvysny pretlaceny cesnak, dochutime muskatovym orieskom a solou a vsetko dokopy premixujeme.

  6. Omacku prelejeme cez halusky a navrch polejeme oprazenou nadrobno nakrajanou slaninkou.

Poznámka od kuchařky

Do omacky som zamixovala este aj trochu Nivy a asi 2 trojuholniky natierkoveho syra - Ricotta nema prilis vyraznu chut. A ja som dost cesnakova, takze cesnak tam bolo naozaj dost citit - treba si upravit podla svojej chuti. :)

Komentáře k receptu Halusky Fantomas

  • spagetka spagetka

    dadlinka:to je fakt, srettinka kecká a kecká a... ale je to prima baba, jediný teda, co ji musím vytknout, člověk se fuurt chechtá, až teda ke mě přijde rodina, jestli jsem ještě normální:-D:-D:-D:-D:-D, jinak já pochopila amarouny z Návštěvníků ;-);-);-)
    Jé recept - hm vyzkouším, Nivy mám dostatek díky severince, možná dám jen tu:-p ;-);-):yes::yes:

    Odpovědět

  • srettka srettka

    dadlinka:ja svuj komentar nikdy nemyslim zle a nerikam jej s umyslem nekomu ublizit. naopak,snazim se do nej zakomponovat kousek legrace, vtipu;-) jinak co se empatie tyce, nemam pocit, ze mi chybi:-) ani u tohoto rcp tomu neni jinak. jidlo mi pripomelo vytvarejici se amaroun(jidlo Navstevniku). . .je na tom neco zleho? sama autorka se tomu zasmala;-) proste me dostala ta celkova kompozice jidla a barva;-)

    Odpovědět

  • dadlinka dadlinka(neregistrovaná)

    srettka:To byl ale ošklivý komentář, empatie a porozumění pro druhé dělá moc dobře na duši, že jsi to tak nemyslela:-*

    Odpovědět

  • BARRINEK BARRINEK

    :-OSice to vypadá prapodivně ale asi to bude dobré musím to zkusit.:-*:yes:

    Odpovědět

  • zvídavý zvídavý(neregistrovaný)

    :-K Však já vím, že slaninka. Jen mi to tak připadlo :-) :-))

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Zvídavý: To bude vynikající Oravská slanina:-D Bublinko, to musí být dobrůtka. +1:yes::-*

    Odpovědět

  • zvídavý zvídavý(neregistrovaný)

    To jsou smažení červíci na vrchu halušek?

    Odpovědět

  • bublinkaUK bublinkaUK(autor receptu)

    :-D veru moj manzel ked to zbadal, bol z tej farby trochu vydeseny ...ale ked ochutnal, tak si pochvaloval :-)ze dufa ze mu z toho narastu svaly jak Pepkovi Namornikovi :-D

    Odpovědět

  • srettka srettka

    amaroun, ja vidim amaroun :-O amoroun uprostred vytvareci faze:-D je to teda zelena divocina a kdybych nedostala napovedu, tak bych si netroufla si tipnout, co je to za jidlo:-8:-D

    Odpovědět

  • nofrona nofrona

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Spíše bych tento moc príma receptík za druhý bodík zařadila do bramborových jídel;-)Vzhledově zelená a nahnědlá slaninková barvička se hezky doplňují:yes:a konečný výsledek na talíři může dobře chutnat:-p+2:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: amoroun recepty s haluškami ricotta a halušky tucnaci-itesco halusky s oprazenou slaninkou itesco.uk ricotta halušky halusky bez sita