Škvarečky ze odřezků vepřového
Pomazánka z domácích škvarků patří k tomu, co zvláště mužští strávníci uvítají na čerstvém chlebu. Domácí příprava škvarků dá sice trochu práce, ale výsledek předčí všechna očekávání a strčí hravě do kapsy kupované produkty.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 21 196 kJ / 5 066 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 115,51 g |
| Tuky | 511,23 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 651 mg |
| Sodík | 676 mg |
| Sůl | 1,52 g |
| Sacharidy | 0,74 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 10. 8. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Škvarečky ze odřezků vepřového
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D9Wy
Moje poznámka
Škvarečky ze odřezků vepřového
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D9Wy
Nejnovější recepty
Staročeský houbový kuba
Přidáno před 2 hodinami
Opilcův kapr
Přidáno před 7 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 13 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 21. 12. 2025 17:52:16
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno 21. 12. 2025 11:32:02
Babiččina vánočka
Přidáno 21. 12. 2025 10:00:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá ořechová náplň do cukroví
zvon23 před 1 hodinou
Celerové karbanátky se šunkou a sýrem
Wanilor před 2 hodinami
Piškotová vosí hnízda
vladka.sme před 2 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Slavista62 před 3 hodinami
Jednoduchá hermelínová pomazánka
Slavista62 před 3 hodinami
Domácí šunková pěna
Slavista62 před 3 hodinami
Bramborový švýcarský salát
TondaJ před 3 hodinami
Jemná mandlová vánočka
Dechtochema před 4 hodinami
Nivové hvězdičky
80Katerina.M před 4 hodinami
Medovníkové koule
Dechtochema před 4 hodinami
Tématické fráze:
škvaření sádla,
skvareni veproveho sadla,
jak škvařit vepřové sádlo,
škvaření sádla s mlékem,
vepřové sádlo,
řemenové sádlo,
jak vyskvarit sadlo,
vepřové sádlo na škvaření,
škvaření sádla recept,
lis na škvarky,
škvaření sádla v domácí pekárně,
vepřové škvarky,
vyškvaření sádla,
jak vyškvařit vepřové sádlo,
domácí vepřové sádlo,
jak škvařit sádlo,
vepřove sadlo škvařeni,
krupičkovaté sádlo,
domácí vepřové škvarky,
pomazánka z vepřového pečeného masa a škvařeného sádla
Suroviny:
maso vepřové,
sádlo,
sůl,
voda,
mléko
Komentáře (29)
Děkuji
Jinak tě moc vítám na Topkách a doufám že tu zůstaneš a připojíš se i do Pokecu a diskuzí
Dávám taky trochu vody nebo mlíka a přiznám se, že trochu solím. Na co ta sůl může mít vliv? Na řídnutí nebo na trvanlivost?
Namlít mě nenapadlo, dobrý tip, asi je z toho i víc sádla, ne?
Sádlo (hřbetní, řemenové, apod.)se před škvařením nesolí, jen mírně podlije vodou. U nás se škvarky vybírají až zlatavé najednou a vymačkávají téměř do sucha lisem (podobný je na vařené brambory). Ještě horké sádlo naliju do zavařovaček a hned zavíčkuji. Takto vyškvařené sádlo vydrží i rok a ani nemusí být v lednici (v parném létě mám ve špajzu 20°C). A kdo má pomalý hrnec, zkuste škvařit v něm, jde to moc dobře a nic se nepálí. Výtěžnost je shodná, jen to trvá déle.
Ještě perlička - v roce 1984 jsme našli u dědy na schodech na půdu sádlák s datem 1969. Žádné zjevné známky pokažení jsme nenalezli, vonělo docela dobře, ale odvahu jsme neměli, tak jsme ho vyhodili.
To, co myslíš ty, jsou řekněme, hodně tučné "vepřové výpečky".
Klárce se omlouvám, samozřejmě nesoutěží. No ujelo mi to.
Pokud někdo bude hledat recept na "domácí sádlo", tak tento to nebude. Jinak dobré, proč ne.