

Pivovarský kotlet
Suroviny 4 porce
- 4 vepřové kotlety s kostí
- 150 g strouhaného eidamu
- 100 g čerstvého strouhaného křenu
- 2 lžičky plnotučné hořčice
- 1 lžíce másla
- maggi
- pepř
- sůl
- olej
- hladká mouka
Postup přípravy receptu
Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme, zakapeme maggi a potřeme hořčicí.
Necháme je v chladu odležet do druhého dne. Pak plátky masa obalíme v hladké mouce a opečeme na rozpáleném oleji dozlatova (nejprve zprudka, následně teplotu snížíme).
Mezitím nastrouháme sýr a křen - pro "otrlé a žíznivé" v poměru 1:1, pro ostatní podle individuální chuti, nejlépe však tak, jak je uvedeno v ingrediencích.
Hotové maso vyjmeme z pánve a udržujeme horké.
Ve výpeku rozpustíme lžíci másla, promícháme všechny masové odpečky, zaprášíme moukou a zalijeme studenou vodou nebo vývarem.
Šťávu zredukujeme na požadovanou hustotu a dochutíme solí, pepřem a případně malým množstvím hořčice.
Horké kotlety podlijeme šťávou a posypeme sýrovo-křenovou směsí, která by se po chvilce měla začít roztékat.
Podáváme nejlépe s chlebem a korbelem vychlazeného piva.
Poznámka od kuchařky
Pokrm i jeho název pochází z restaurace Pivovarský dvůr pod hradem Zvíkov.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pivovarský kotlet
-
Dr.Holub
-
Díky za body a tak... I za to ostatní...
Špagetko, hořčici se zeleným pepřem jsem snad ještě ani neviděla, děkuju za tip. Alberta mám kousek, prakticky nakupuju hlavně tam, tak se po ní podívám.
-
Elizo to vypadá lákavě,dávám do oblíbených+bod
no a ten becher,další asi zázračný student-rychlovka,je to vidět na pravopisu,dát ho tak do Guinesovky
-
Jasný, včera o půlnoci změnili pravidla pravopisu, akorát zrovna,když odpromovala a obhájila diplomku ...
-
Špagetko, třeba se to tak píše-když má tu vejšku ne
Jiné naše vysokoškolačky můžou vysvětlit-holky to je děs
-
Holoubku, vidíš, to mě nenapadlo a je to teď tak profláknuté viď
-
Eliz - podobně něco děláme, zkus hořčici se zeleným pepřem
(Albert), jinak to nemá chybku
a je tam
-
becher - pokud se chceš stát lepší, okamžitě oprav tu příšernou hrubku v mottu
... to další už tu ostaní napsali, nebu se opakovat ..
-
Bibinko, předpokládám,že VŠ dělala v Plzni, ty děti budou nejspíš jedním vrzem,tedy trojčata. V Česku už je možné vše
-
Becher, docela bych tě normálně přivítala,jako nakonec každého nového člena topek, ale nějak mi to nejde
Nejdřív by bylo dobré vysvětlit
je ti 18 let, máš vysokou školu-to samo už je nesmysl
a 3 děti-kdy jsi začala a kdy dělala tu vysokou
hlava mi to nebere a myslím, že nejen mně a nebo chceš z nás dělat "blbečky"
to snad ne
pak ale nevím, co tím jako sleduješ
-
Becher... Máš v osmnácti hotovou vysokou školu a tři děti...
? Tak se nediv, že ještě neumíš opéct kotletu, všechno nejde stihnout najednou ...
Paajus, díky, v létě vyřídím šéfkuchaři... -
O víkendu jsem dělala a moc to chutnalo. Veliký bodík.
-
není to tak dobré jak jsme čekali tak nabudte sklamaní
-
Eli
-
Osobně jsem tam bohužel nebyla ale hodně chvály už jsem slyšela od nás je to asi 50km ale nemůžu přesvědčit manžela aby jsme vyrazili tímto směrem a přitom vím že by to byl krásný výlet