Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Škvarky v domácí pekárně

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jikotka Jikotka

Snadný

Doba přípravy 135 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 120 min

135 min (15 min příprava + 120 min tepelná úprava)

Vůni domácího sádla a škvarkům se nic nevyrovná! Čím je syrové sádlo vyšší, tím budou škvarky lepší. Teplé škvarky potěší, ale na vaření a pečení využijete i ty studené. Vyškvařené sádlo upotřebíte do slaných i sladkých pokrmů.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie29 kJ /
7 kcal
Bílkoviny0,51 g
Tuky0,23 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1 mg
Sodík 6 mg
Sůl0,02 g
Sacharidy0,74 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Připravíme domácí pekárnu - vyndáme z ní hák na hnětení. Krok 2: Sádlo nakrájíme na menší kousky, dáme do pekárny a zapneme program pečení. Krok 3: Během pečení občas zamícháme, ke konci přidáme 1 lžíci mléka. Krok 4: Pokud není sádlo dostatečně vyškvařené, program opakujeme.

TIP: Jak připravit skvělou škvarkovou pomazánku?

Zveřejněno 4. 3. 2009 10:22

Poznámka autorky Jikotka

Někde jsem slyšela, že jdou dělat škvarky, tak jsem to zkusila.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Škvarky v domácí pekárně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4xl0

Podobné recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Škvarky v domácí pekárně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4xl0

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

:yes:

Dneska jsem udělala a je to vychytávka v té DP:yes::yes::yes::yes:Také jsem dala program mameláda 2x:yes:Snacha si loni na vánoce stěžovala že jí její maminka nedala vyškvařené sádlo, tak jsem udělala pěknou skleničku a dostane ho pod stromeček:-D:-D:-D:-DNe jen to sádlo:-D:-D:-D

Jikotka:včera jsem dělala poprvé:-8,já jsem spojila tvůj recept s V.Froňkem a tady je výsledek:-8,mléko jsem nedávala,ne že bych ho tam nechtěla dát,ale zapoměla jsem na něj,ale výsledek:yes:letí bod a přidávám tu samou fotku jako k Václavovi doufám,že to nevadí:-8;-)

dělala jsem včera 3 várky a byly super,posílám bodík:yes::-))

škvarky tímto způsobem jsem zkoušela hned po koupi DP a byly výborné...za :yes:+

Vašku dej recept a fotku tam dostaneš lehko,nahoře jsou ikonky a dej foťáček a je to:-*:-*

Vašku daj, tie tvoje nemajú chybu:yes::yes::yes:

Jiřinko K. nehněvej se na mne. Ale dám moje škvarky taky do receptů.Je to trochu jinak a každý ať si vyzkouší co se mu hodí , vybere si a pak dělá co mu bude lépe vyhovovat . Jdu dělat fotku i když zatím nevím jak jí tam dostanu. snad na to přijdu.

Já si myslela že jsem to četla od Václava:-!:-!:yes:Je to super trvá to déle,ale nemusí se to tak hlídat a stát u toho :yes::yes::-p díky Vašku:-*

BĚŽÍM HNED PRO ŠPEK !!!!!!!!!!!!!!!!:-D

Škvarky děláme od doby co máme DP (ETA) a nemá to chybu.Špek nakrájím ( raději jen tak 750 g) na stenč kostky (snažím se přibližně stejně velké)max.2-2,5 cm. Dám do DP přidáme 2 lžíce vody a 2 špetky celého kmínu. Zapnu progra 9 = marmeláda. Po zazvonění je většinou třeba pustit ten samý program ještě 1x , ale je nutné si to již pohlídat aby jsme to nezpálili. Moje zkušeno¨st je ještě asi 20 min. Ale závisí to na velikosti kostek, množství surovin v DP a i druhu špeku.Důležité je žena nemusí stát u sporáku míchat a hlídat.

Robila som podľa receptu Vaška Froňka, len 1x program a bez mlieka a bolo to krásne a výborné. Vašek by si zaslúžili *****, ale keďže tu recept nedal, tak dám bodík tu. Pekáreň pekne vytopí sádielko, škoda, že nie moje...:-D:-D:-D

Tématické fráze:
škvarky recept, sádlo v domácí pekárně, sádlo v pekárně, sádlo z domácí pekárny, škvarky, jak dělat škvarky, sádlo z pekárny, jak se delaji skvarky, domácí špek, domácí sádlo, domácí pekárna sádlo, vepřové škvarky, jak na škvarky, recept skvarky, domací pekarna recepty, moje pekárna, domácí sádlo v pekárně, program se sádlo, sádlo pekárna, recept na skvarky

Suroviny:
sádlo vepřové, mléko

Přidat fotografie receptu