Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Gateau au chocolat à la elzarito

Pokud se řadíte mezi čokoholiky, neměl by vám tento recept uniknout. Na přípravu jednoduchý koláč je po upečení dokonale vláčný. Každé sousto vás potěší plnou chutí čokolády, kterou doplňuje máslo a vůně vanilky.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

elzarsk

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 25 min

55 min (30 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

koláčová forma o průměru 26-28 cm

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 912 kJ /
2 608 kcal
Bílkoviny20,70 g
Tuky173,00 g
Vláknina7,50 g
Cholesterol 255 mg
Sodík 202 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy238,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ve vodní lázni rozpustíme nalámanou čokoládu. Necháme ji trochu vychladnout a poté do ní vmícháme změklé máslo. Dobře promícháme a necháme prochladnout. Troubu zapneme na 200 °C Krok 2: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků vyšleháme pevný sníh. Žloutky vyšleháme s cukrem a vanilkovým extraktem. Poté k nim vmícháme mouku s kypřicím práškem do pečiva a sníh z bílků. Zlehka promícháme. Krok 3: Následně do směsi vmícháme zchladlou čokoládu s máslem. Spojíme v hladké těsto, které vlijeme do formy vyložené pečicím papírem. Krok 4: Naplněnou formu vložíme do předehřáté trouby a při 200 °C pečeme přibližně 5 minut. Následně stáhneme stupně na 180 °C a pečeme dalších 20-30 minut. Orientujeme se dle zkušeností s vlastní troubou. Krok 5: Koláč je správně upečený, když je na povrchu propečený, ale uvnitř vláčný. Po vytažení z trouby můžeme koláč posypat moučkovým cukrem.

TIP: Čokoláda je oblíbená pochutina po celém světě

Zveřejněno 19. 8. 2012

Poznámka autora elzarsk

Můžeme podávat se šlehačkou, různým ovocem, kávou nebo zmrzlinou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L0Qj

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L0Qj

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Bibinka: Lubi sa mi tu :) dakujem ;-)

Dakujem za tip :)

znam podobny recept, ale nedava se tam zadna mouka :)je to cokoladova bomba

Není to Brownie? Podle obrázku se mi zdá moc upečený, měl by být tak trošku uprostřed navlhlý, ale možná to není jen vidět.

Elzarsk, vítám tě v naší Topkové rodině jako nového člena a přeji ti, aby se ti tu líbilo;-):-K

elzarsk: doporučuju ti dát český název a do závorky ten cizí, pod tímto názvem to tu nikdo hledat nebude ;-);-)

Tématické fráze:
gâteau au chocolat, tarte tatin recept cesky, gatoau

Suroviny:
vejce, cukr moučkový, máslo, čokoláda tmavá, mouka polohrubá, extrakt vanilkový, kypřící prášek do pečiva, cukr moučkový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu