Rozházené sushi Chirashizushi

Nonya Kuchař: Nonya

Minutky 9 názorů

Suroviny

losos kvality suchi
makrela filety
chobotnice nakládaná
krevety předvaření
uhoř nakládaný na kyselo
lososová vajíčka
rýže na suchi
menší japonská salátová okurka
řasa kombu
wasabi
japonský zázvor nakládaný růžový
omeleta japonská
citrón
sezamová semínka
japonská sójová omáčka
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Toto je len inspiracia, ze sushi (zushi) nemusia byt take zrolovane ale aj takto poukladane, surovinam sa medze nekladu a mnozstvo kazdy podla seba. Su to ale drahe sushi lebo len tie najkvalitnejsie cerstve suroviny sa pouzivaju. My sme to pripravovali na narodeniny pre oslavenca co mam velmi rad sushi ako prekvapenie.

  2. Ryzu na sushi si dame uvarit a ochladime podla navodov, (je ich tu viac prilozenych na vareche). Z ryze urobime peknu "postielku" na oblozenie. Urobit taketo sushi treba super ostry noz, aby rez bol uplne cisty, hladky a neroztrhany, zubaty. Takze nabruste noz na maximum.Japonci su na noze velky odbornici.

  3. Lososove filety na porcujeme na platky cca 3-4 mm tak isto naporcujeme cerstve filety z makrely. Predvarene krevety roztvorime a otvorime na "motylika", vyberieme crievko a omyjeme. Ugrilovanu chobotnicu nakrajame na platky. Na kyslo nalozeneho uhora (velmi podobne chutovo ako nase zavinace len trochu jemnejsie) tiez nakrajame na tensie platky 2-3 mm. Omeletu nakrajame na platky,(slovensku na sliziky). Riasy kombu nasekame na drobno a poukladame na ryzu a posypeme troskou sezamovych semienok a zacneme ukladat suroviny tak aby nam farby pekne vychadzali omeleta zlta, losos cerveny , makrela bledo ruzova, chobotnica biela, kreveta ruzova a uhor strieborny. Nakoniec povkladame nalozeny zazvor, na jemno nakrajana uhorka, trosku chrenu wasabi a prizdobime vajickami z lososa (jasne ze nesmie chybat citron na chut). Do samostatnej misky si dame dobru sojovu omacku najlepsie japonsku Kikkoman. Pre tych co mozu sushi, tak Chirashi Zushi je jedno z tych najlepsich.

Poznámka

Daktory z vas by si aj spravili sushi ale to rolovanie a riasy ich odradzuju tak prikladam take povodne zushi. Ktore je asi najpopularnejsie v Japonsku , lebo zalezi uplne od sefkuchara -alebo domacej kucharky co tam prilozi .Takze do misky poukladane v nasom pripade zmes varenych a surovych prisad na ryzu a to sa potom vola " Chirashizushi".

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 19 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rozházené sushi Chirashizushi

  • Bara Bara(neregistrovaná)

    Je to mnamka, ale ty ingredience jsou drahe jak svina :-(

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Taky jsem sushi ani syrové ryby ještě nejedla a obávám se, že v dohledné době ani jíst nebudu, ovšem vypadá to moc lákavě :yes::yes:

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    Nonya,přesně tak.Je to prostě ,rád nebo nerad.Nic mezi tím.Já tatarák nee a můj muž ho miluje.Když mu ho připravuji,pro sebe kousek směsi odeberu a plácnu si ho na pánev a osmahnu,takový jsem barbar.:-8:-D :-D Stejně, ale závidím (v dobrém smyslu) tu čerstvost a kvalitu potravin,jakou nám ji tu prezentuješ a o její úpravě ani nemluvím.To je pro mne nádherná a inspirativní exotika.:yes::-)

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    Tak tohle já bych si dala z fleku, miluju sushi,jen kde já bych vzala ty ingredience tady u nás;-(Bodík zasloužený:yes:

    Odpovědět

  • marcik marcik

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    A tak to já bych to zase ochutnala,vypadá to nádherně.:yes:;-)
    taky jsem ještě sushi nejedla,ale musí to být dobrota.:-p:yes:+1

    Odpovědět

  • Nonya Nonya(autorka receptu)

    Pajaska, s tymi sushi to je ako s tatarakom z hovadzieho.Velmi rozhranene nazory:yes:

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    Já se přiznám,nikdy jsem žádné ,,suši" nejedla.:-8Nedokáži sníst syrové maso a ani ryby.Asi předsudky či co,netuším.Už ale plánuji udělat suši se zeleninou .:-)Fotka je,ale velice krásná u tohoto receptu.:yes::yes:

    Odpovědět

  • Cleonka Cleonka

    no..už jen proto že je to japonské a vypadá to krásně :yes: škoda že bych se asi nikdy neodvážila vložit to do úst :D

    Odpovědět

Tématické fráze: sushi recept zeleninové sushi recept zeleninové suschi recepty vaření a recepty na suši krevety na sushi rozházená buchta rozhazene uprava suši uprava lososa na sushi suchi v misce příprava suši recepty úprava krevet na suši recept na suši recepty susi recept na zeleninové sushi ingredience na sushi zeleninové sushi úprava krevet uprava makrely suši recept